.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013 11:49

MotoGP 2013, 15ος αγώνας, Μαλαισία

 

Μοναδικό θέαμα με Pedrosa νικητή!

 



Για άλλη μία φορά η πρώτη σειρά της εκκίνησης φιλοξένησε στην κορυφή της τον Marc Marquez. Ο Ισπανός πήρε την 8η pole position για φέτος με τον Valentino Rossi να βρίσκεται 0,300’’ σχεδόν πίσω του – και αν δεν τον είχε κόψει ο Nicky Hayden, ίσως είχε και την pole. Ο Crutchlow –με διαφορά 0,0020’’! - συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα, αλλά στον αγώνα τα πράγματα ήταν διαφορετικά.
Ο Rossi έκανε πολύ καλή εκκίνηση αλλά λίγο μετά ο Marquez άρχισε να πλησιάζει, και ήταν τελικά ο Lorenzo που έστριψε πρώτος! Πίσω του κόλλησε ο Marquez με τον Pedrosa και το Rossi, ενώ ήταν και ο Crutchlow κολλητά. Ο Bautista πέρασε όμως στην 5η θέση και κόλλησε πίσω από τον Rossi. 

Αποφασισμένος Pedrosa

Αποφασισμένος ο Pedrosa, περνάει τον Marquez και πιάνει τον Lorenzo, και οι δύο τους ανοίγονται. Ο Bautista περνάει τον Rossi, ανοίγεται και ο Vale τον περνάει ξανά. Όλοι τους, γίνονται ένα τρενάκι αποτελούμενο από έξι αναβάτες, το οποίο συμπληρώνει Crutchlow. Μόλις στον 3ο γύρο, ο Marquez κάνει νέο ρεκόρ πίστας, κατεβάζοντας το χρόνο κατά 0,800’’! Ο Pedrosa έχει λυσσάξει να προσπεράσει τον Lorenzo αλλά οι προσπάθειές του δεν αποδίδουν. Το ίδιο προσπαθεί να κάνει και ο Bautista στον Rossi αλλά ανοίγει συνεχώς τις γραμμές του. Λίγο πριν την μεγάλη ευθεία, ο Pedrosa περνάει τον Lorenzo και μένει μπροστά, ενώ ο Marquez βρίσκει ευκαιρία και στο τέλος της ευθείας περνάει και αυτός τον Lorenzo! Ο Lorenzo επιτίθεται, περνάει τον Marquez, ο μικρός ανταποδίδει, μέχρι που ο Lorenzo σε μία δεξιά τον ακουμπάει! Ο Rossi παρακολουθεί από εκατοστά την μάχη τους που διαρκεί για ένα γύρο με συνεχείς εναλλαγές θέσεων!
Στον 12ο γύρο, ο Hayden εγκαταλείπει από μηχανικό πρόβλημα, ο Pedrosa ανοίγει τη διαφορά και ο Marquez παρακολουθεί τον Lorenzo τον οποίο τελικά περνάει σε μία δεξιά στροφή, μπαίνοντας εσωτερικά. Αμέσως, ανοίγει την διαφορά του και βάζει πλώρη για τον Pedrosa που απέχει ήδη 1,5’’. Έχουμε δέκα γύρους ακόμη για να τελειώσει ο αγώνας και η διαφορά μεταξύ των τεσσάρων πρώτων είναι τέτοια που δεν επιτρέπει προσπεράσεις.

Σταθερές διαφορές

Ο Rossi βρίσκεται 5’’ πίσω, ο Bautista με τον Crutchlow μάχονται εναλλάσσοντας θέσεις, με τον Bautista να δείχνει πιο δυνατός. Ο Pedrosa κρατάει δυνατά μπροστά την θέση του, οι υπόλοιπες διαφορές είναι σταθερές, κι έτσι, δύσκολα θα αλλάξει κάτι στους υπόλοιπους εφτά γύρους να απομένουν.
Στους υπόλοιπους γύρους, ο αγώνας χάνει το ενδιαφέρον του μιας και οι αναβάτες έχουν μεταξύ τους 3’’ διαφορά, και τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει.
Ο Pedrosa έχει βάλει το στόχο του, ο Marquez δεν έχει λόγο να πιέσει – άσχετα με το αν μπορεί ή όχι- μιας και μαζεύει και άλλους βαθμούς για το πρωτάθλημα. Το μόνο που συνεχίζεται είναι η μάχη των Bautista – Crutchlow, με τον Crutchlow να έχει περάσει τώρα μπροστά, και τον Bautista να είναι τώρα αυτός που ψάχνει τρύπα να περάσει. Με έναν γύρο να απομένει, ο Bautista περνάει ξανά μπροστά με στόχο να διατηρήσει την 5η θέση.
Η γραμμή του τερματισμού βρίσκει τον Pedrosa 1ο, τον Marquez 2ο και φανερά ευχαριστημένο, τον Lorenzo να συμπληρώνει το βάθρο και τους Rossi, Bautista, Crutchlow, Smith, Dovizioso, Espargaro να ακολουθούν. Πλέον, βαθμολογικά ο Marquez βρίσκεται στην 1η θέση με 298 βαθμούς και διαφορά 39 βαθμούς από τον Lorenzo - 255, με τον Pedrosa να ακολουθεί με 244 και τον Rossi με 198.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013 22:40

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MotoGP 2013, 13ος αγώνας, Aragon MotoGP 2013, 16ος αγώνας, Philip Island »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon