.
×

Προειδοποίηση

JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: [ROOT]/images/stories/images/stories/agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2013/isde/4
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/images/stories/agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2013/isde/4
Κατηγορία ISDE
Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013 11:19

ISDE 2013, 5η μέρα

 

Πρώτοι οι Γάλλοι, ανεβαίνουν 2οι οι Ιταλοί, συνεχίζουν οι Έλληνες

 

 

Του Τάκη Μανιάτη

Τελευταία ουσιαστικά μέρα για τον δυσκολότερο αγώνα μοτοσυκλέτα στον κόσμο, το International Six Days Enduro, μιας και σήμερα ο αγώνας γίνεται κανονικά, ενώ όσοι τερματίσουν, θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στην “εύκολη” 6η μέρα. Αυτή, περιλαμβάνει μία απλή διαδρομή λίγων χιλιομέτρων, και αγώνα motocross, στον οποίο αρκεί να πάρεις εκκίνηση για να θεωρηθεί ότι τερμάτισες στον αγώνα. Οι Γάλλοι συνέχισαν και σήμερα στην 1η θέση, με τους Αμερικάνους στην 2η και τους Ιταλούς να ανεβαίνουν στο βάθρο. Οι Έλληνες απόντος του Νίκου Καντίδη που έχει εγκαταλείψει λόγω χτυπήματος, βρίσκονται ακόμη στην 17η θέση.

World Trophy


Λίγο πριν το τέλος, οι Γάλλοι αποδεικνύουν ότι είναι αχτύπητοι με μία ομάδα αποτελούμενη από δυνατούς αναβάτες. Ο Antoine Meo είναι αυτός που προηγείται σταθερά στην γενική κατάταξη, αλλά το “σπρώξιμο” ήρθε από τον Renet που τερμάτισε 2ος στην ειδική της Olbia και 3ος σε άλλες τρεις ειδικές διαδρομές. Με τον Aubert να βρίσκεται 2ος στην τέταρτη ειδική, και πολύ κοντά στο βάθρο, συνεχίστηκε όλη η ημέρα. Πίσω από του Γάλλους είχαμε σήμερα διαφορά στην κατάταξη, μιας και οι Αυστραλοί έπεσαν σε κατάταξη. Εκτός από την νίκη του Daniel Milner στις πρώτες ειδικές, δεν είχαν κάποιο αξιόλογο αποτέλεσμα ώστε να παραμείνουν δεύτεροι, και μείνανε εκτός βάθρου, λόγω και του προβλήματος με τον Glenn Kearney. Έτσι, η δεύτερη θέση πήγε στην Αμερική και η Τρίτη στην Ιταλία, λόγω και της εξαιρετικής εμφάνισης του Salvini.
Φαίνεται πως είναι δύσκολο να αλλάξουν τα αποτελέσματα μιας και η Γαλλία προηγείται με France 20h 48’ 22’’, ακολουθεί η Αμερική με +14’ 19’’ και η Ιταλία με +17’ 59’’.

 Η Ελληνική ομάδα

Στην 17η θέση παραμένουν οι Έλληνες αναβάτες με διαφορά 26:05:11.11’’ από την 1η θέση, και +5:16:48.59
από τους 16ους Ούγγρους. Με τον Νίκο Καντίδη να είναι χτυπημένος και να έχει εγκαταλείψει, με αποτέλεσμα να χρεώνεται η ομάδα τρεις ώρες βαθμούς ποινής την ημέρα, η ομάδα δεν έχει αλλάξει θέση. Τόσο οι Ούγγροι που προηγούνται, όσο και οι Ρουμάνοι που ακολουθούν με διαφορά +6:20:22.94 έχουν και αυτοί έναν αναβάτη μείον, και ίδιους βαθμούς ποινής, οπότε δεν αναμένεται κάποια αλλαγή στην κατάταξη.
Πρώτος αναβάτης στην ομάδα παραμένει ο Βασίλης Σιαφαρίκας που τερμάτισε σήμερα 48ος και βρίσκεται στην 107η θέση της γενικής κατάταξης, ενώ ακολουθείται από τον Γιάννη Τρίγκα, στην 60η θέση, και 115 γενικής. Και οι δύο, στην ίδια κατηγορία, Ε2.
Ακολουθούν οι αναβάτες της E1, Μιχάλης Προβιάς (51ος – 142 γενικής) και Αντώνης Αντωνίου (54ος – 148 γενικής) και ο αναβάτης της Ε3, Αποστόλης Ζβιντερίκος (36ος – 157 γενικής).
(σ.σ. τα αποτελέσματα γενικής ενδέχεται να διαφοροποιηθούν)

 Junior – Women

Junior World Trophy
Μικρές αλλαγές είχαμε μέσα στις ομάδες, με άλλους αναβάτες να προηγούνται, ωστόσο δεν έγινε αλλαγή στην κατάταξη, αφού η γαλλική ομάδα συνεχίζει να προηγείται. Ο Loic Larrieau συνεχίζει να είναι πρώτος στους νέους και 5ος σήμερα στην γενική κατάταξη, με αποτέλεσμα να παραμένει 7ος στην συνολική γενική κατάταξη. Στην δεύτερη θέση παραμένει η ιταλική ομάδα με τρίτους τους Βρετανούς. Δύσκολα θα αλλάξει κάτι και εδώ, μιας και οι Γάλλοι προηγούνται με 12h 43’ 55’’ από τους Ιταλούς που βρίσκονται +5’ 58’’ πίσω, ενώ οι Βρετανοί ακολουθούν με +9’ 05’’.

Women World Trophy
Η Αυστραλία είναι ακόμη στην κορυφή των γυναικών, με την Jessica Gardiner να είναι η πιο γρήγορη, ενώ ακολουθούν οι ομάδες της Σουηδίας με 12’ 26’' διαφοράς και η Γαλλία με +33’ 04’’.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017 10:41

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ISDE 2013, 4η μέρα ISDE 2013, 6η μέρα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon