.
Κατηγορία ISDE
Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2013 23:35

ISDE 2013, 2η μέρα

 

Συνεχίζουν δυνατά οι Γάλλοι, 16οι οι Έλληνες

 


Του Τάκη Μανιάτη

Την πρωτοκαθεδρία τους συνεχίζουν δυνατά και σήμερα, 2η μέρα, οι Γάλλοι αναβάτες, με την διαφορά τους από τους Αυστραλούς να φτάνει στα +4:56.49. Στην 3η θέση παραμένουν οι Αμερικάνοι με +5:11.96 ενώ η ελληνική ομάδα βρίσκεται στην 16η θέση με διαφορά +1:33:45.80.

Άσχημη μέρα


Όπως μας είπε η Ιωάννα Αρβανιτάκη, που συμμετέχει στην οργάνωση του ISDE, “τον τελευταίο καιρό δεν είχε βροχές στη Σαρδηνία, με αποτέλεσμα να έχει απίστευτη σκόνη. Είχαμε μία καλή βροχή την Κυριακή η οποία βοήθησε αλλά δεν ήταν αρκετή. Xθες (Δευτέρα), στις ειδικές δημιουργήθηκε πρόβλημα με τη σκόνη με αποτέλεσμα σήμερα να δοθεί εκκίνηση στις ομάδες Trophy & Junior ανά διάδα. Σήμερα ήταν μία άσχημη μέρα. Έγινε ένα ατύχημα μέσα σε ειδική με αποτέλεσμα να σταματήσουν όλοι οι αναβάτες για 22 ή 23 λεπτά. Το τραγικό όμως είναι πως σε κεντρικό δρόμο προς τα paddock σκοτώθηκε ο πατέρας ενός αγωνιζόμενου.” Η ομοσπονδία της Ιταλίας που διοργανώνει το FIM ISDE 2013, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια Roggeri για τον χαμό του Walter Roggeri, 58 ετών, πατέρα αναβάτη, ο οποίος σκοτώθηκε οδηγώντας με αργή ταχύτητα στο δρόμο. Σε μία στροφή, ο κος Roggeri έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και έπεσε στις μπαριέρες, και έχασε τη ζωή του.

 World Trophy - Οι Γάλλοι ξανά μπροστά 

Η δεύτερη μέρα του ISDE 2013 βρήκε την γαλλική ομάδα να ανοίγει την διαφορά από τους Αμερικάνους, κάνοντας έναν πολύ δυνατό αγώνα. Για μία ακόμη φορά, ο Antoine Meo, κέρδισε τις τρεις από τις έξι ειδικές – τις δύο πρώτες τις πήρε ο Αυστραλός Daniel Milner και την τέταρτη ο teammate Johnny Aubert. Οι δύο Γάλλοι πήραν την 1η και 3η θέση στην γενική κατάταξη και ανάμεσά τους βρέθηκε ο Milner. Ο καλύτερος αναβάτης της Αμερικής ήταν ο Robert Taylor, ο οποίος βρισκόταν συνεχώς ανάμεσα στην 4η και 6η θέση, μέχρι να ανέβει τελικά στην 2η, στην τελευταία ειδική – αλλά η εθνική του τελικά έμεινε πίσω. Η ομάδα της Ιταλίας ήταν άτυχη, μιας και η μοτοσυκλέτα του Alex Salvini χτύπησε σε ένα βράχο και έχασε χρόνο στην 5η ειδική, ενώ χρειάστηκε να μείνει μέχρι αργά στο νοσοκομείο για να του αφαιρέσουν ένα αγκάθι. Οι Γάλλοι τώρα προηγούνται με συνολικό χρόνο 8h33'18'', και ακολουθούνται από τους Αυστραλούς με + 4'56'' και τους Αμερικάνους +5'11'' με την Ιταλία να βρίσκεται στην 4η θέση με +8'25’’.

 Η Ελληνική ομάδα συνεχίζει

Οι Έλληνες αναβάτες συνεχίζουν κανονικά και έχουν συνολικό χρόνο 10:07:04.73. Βρίσκονται στην 16η θέση με διαφορά +1:33:45.80 από την κορυφή, και δέκα λεπτά συνολικά από την ομάδα της Βενεζουέλας που βρίσκεται στην 15η θέση. Αν οι διαφορές σας φαίνονται μεγάλες, αρκεί να δούμε ότι η Γερμανία βρίσκεται στην 14η θέση με 13 λεπτά διαφορά από τους Έλληνες, και το Βέλγιο στην 14η, με 16 λεπτά.
Σήμερα, στην κατηγορία E1, ο Μιχάλης Προβιάς βρέθηκε στην 56η θέση με τον Αντώνη Αντωνίου να ακολουθεί στην 57η με διαφορά +1:20.50.
Στην κατηγορία E2, o Βασίληε Σιαφαρίκας έφτασε στην 50η θέση και ο Γιάννης Τρίγκας στην 53η, με διαφορά 50 περίπου δευτερολέπτων. Ο Νίκος Καντίδης τερμάτισε 67ος. Στην κατηγορία E3, ο Απόστολος Σβιντερίκος τερμάτισε 33ος,

 Junior World Trophy

Στην κατηγορία των νέων αναβατών, η Γαλλία με την Ιταλία και την Βρετανία, παλεύουν να διορθώσουν τα μικρά λάθη που θα κάνουν τη διαφορά. Οι πρωταγωνιστές σήμερα ήταν οι Loic Larrieu και Giacomo Redondi, οι οποίοι μάλιστα βρίσκονται στην 9η και 22η θέση στην γενική κατάταξη. Ο Mathias Bellino είναι 15tος, ο Moroni 30ος, και στην κατάταξη προηγείται η Γαλλία, αλλά με μόλις 66’’ διαφορά από τους Ιταλούς. Οι Βρετανοί, βρίσκονται στην 20η και 26η θέση γενικής, με τους Jamie και Daniel McCanney να “ανοίγουν δρόμο” και να στοχεύουν την κορυφή.

 Women’s World Trophy

Μέσα στις πρώτες πέντε θέσεις της γενικής κατάταξης των γυναικών, βρίσκονται τρεις αναβάτριες της Αυστραλίας, η 1η Jessica Gardiner, η 2η Tayla Jones, η 4η Jemma Wilson, ενώ οι υπόλοιπες θέσεις είναι πιασμένες από τις Jessica Jonsson -3η και Emelie karlsson – 5η της Σουηδίας. Στην γενική κατάταξη, η Αυστραλία προηγείται με 04h04‘17’’ και ακολουθούν η Σουηδία με + 3’20’’ και η Γαλλία με +12’05’’.

Φωτογραφίες

Video 1

Video 2

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2013 12:29

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ISDE 2013 – 1η μέρα ISDE 2013, 3η μέρα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon