.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012 11:45

Παγκ. Π. Εντούρο 2012, 8ος αγώνας, Γαλλία

 

 

Το πήρε ο Renet!

 

 



Του Χρήστου Σώκου

Με τους τίτλους στην Ε1, Ε3 και ΕJ να έχουν ήδη ξεκαθαρίσει, όλο το ενδιαφέρον είχε στραφεί στην Ε2! Ο Pela Renet (husaberg) ήρθε στον τελευταίο αγώνα, που παραδοσιακά γίνεται στη Γαλλία, έχοντας βαθμολογικό προβάδισμα.

Μπροστά στους θαυμαστές του


Μάλιστα αυτή του η υπεροχή ενισχύθηκε και από το ότι ο Cristobal Guerrero (KTM) δεν είχε συνέλθει από τον τραυματισμό στον ώμο που υπέστη στο ISDE της Γερμανίας.
Ως εκ τούτου ο Renet δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να πανηγυρίσει στο τέλος της δεύτερης ημέρας το πολυπόθητο πρωτάθλημα, πρώτο για αυτόν αλλά και για την Husaberg μετά από 14 χρόνια σε αυτή τη σημαντική κατηγορία. Ο τίτλος αυτός θα είναι και το κύκνειο άσμα του FE 450 με τον ανεστραμμένο κινητήρα!  
Άλλη μία στέψη για το πρωτάθλημα είχαμε και στην κατηγορία των γυναικών, όπου τελικά επικράτησε η Laia Sainz (Gas Gas) έναντι της Ludivine Puy (Gas Gas).
Όμως εκτός από τους πανηγυρισμούς αυτούς ο γαλλικός αγώνας στιγματίστηκε και από ένα ατυχές συμβάν. Το βράδυ του Σαββάτου οι μοτοσυκλέτες των Rodrig Thain, Lorenzo Santolino και Matti Seistola κλάπηκαν (!) από το parc ferme! Σίγουρα πρόκειται για μία αβλεψία των διοργανωτών που δεν συναντούμε συχνά. Το αποτέλεσμα ήταν να μην μετρήσει η δεύτερη ημέρα της Ε1 στην τελική βαθμολογία για το πρωτάθλημα.

E1


O Antoine Meo (KTM) αυτή τη φορά άνοιξε το γκάζι στο τέρμα από την αρχή και σάρωσε τις ειδικές! Κέρδισε και τις δύο ημέρες (τη δεύτερη για “διασκέδαση” όπως είπε) και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο μία απόλυτα επιτυχημένη χρονιά.
Ο Rodrig Thain ήρθε δεύτερος την πρώτη ημέρα, ενώ την δεύτερη έμεινε χωρίς μοτοσυκλέτα! Βέβαια κατάφερε να διασφαλίσει την δεύτερη θέση στην τελική βαθμολογία.
Ο Eero Remes (KTM) συμπλήρωσε το βάθρο αφήνοντας τέταρτο τον Thomas Oldratti, αλλά ο Ιταλός ήταν αυτός που πήρε στο τέλος την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα.

E2


Στην πατρίδα του βρήκε τον τρόπο να κερδίσει επιτέλους ο Johnny Aubert (KTM)! Και τις δύο ημέρες πέτυχε τον καλύτερο χρόνο κλείνοντας με όμορφο τρόπο μία μάλλον απογοητευτική χρονιά για τον ίδιο.
Την πρώτη ημέρα ο Renet ήρθε δεύτερος για μόλις 9 εκατοστά του δευτερολέπτου. Ο Juha Salminen έκλεισε την τριάδα και ο Guerrero τερμάτισε τέταρτος.
Την δεύτερη ημέρα ο Renet ήξερε ότι κρατούσε τον τίτλο στο τσεπάκι του και δεν ρισκάρισε μία εγκατάλειψη. Η τρίτη θέση του ήταν αρκετή! Ο Guerrero τερμάτισε ξανά τέταρτος και τελείωσε το πρωτάθλημα τελικά στην δεύτερη θέση. Ο Juha Salminen «καπάρωσε» την τρίτη θέση, ο Ivan Cervantes (Gas Gas) την τέταρτη και ο Aubert την πέμπτη.

E3


Κλείνοντας μία τέλεια χρονιά (μόνο δύο ημέρες δε νίκησε!) ο Cristophe Nambotin (KTM) κέρδισε ξανά με ευκολία και τις δύο ημέρες. Σε όλους τους αγώνες ήταν εξαιρετικά γρήγορος και ο μόνος που μπορούσε να τον ανταγωνιστεί σε επίπεδο γενικής ήταν ο Antoine Meo με τον Renet.
Οι Joakim Ljunggren (Husaberg) και Aigar Leok (TM ) συμπλήρωσαν την τριάδα και τις δύο ημέρες.
Στην τελική βαθμολογία ο Ljunggren τελικά μπόρεσε να σταθεί μπροστά από τον Leok με 6 βαθμούς διαφορά. Ο David Knight (KTM) βρέθηκε στην τέταρτη θέση και στην πέμπτη ο Oriol Mena.

EJ


Ο Matthias Bellino (Husaberg) έχοντας ήδη πάρει τον τίτλο μπόρεσε να κερδίσει και τις δύο τελευταίες ημέρες. Ο Ιταλός Jonathan Manzi (ΚΤΜ) αν και δεν τα πήγε πολύ καλά, είχε μαζέψει τους απαραίτητους βαθμούς για να παραμείνει δεύτερος στην βαθμολογία αφήνοντας τρίτο τον Άγγλο Danny McCanney (Gas Gas).

Αποτελέσματα 1ης μέρας

Ε1
1 MEO Antoine FRA KTM
2 THAIN Rodrig FRA HM HONDA
3 REMES Eero FIN KTM
4 OLDRATI Thomas ITA KTM
5 PLANET Fabien FRA SHERCO
6 SEISTOLA Matti FIN HVA
Ε2
1 AUBERT Johnny FRA KTM
2 RENET Pierre Alexandre FRA HUSABERG
3 SALMINEN Juha FIN HVA
4 GUERRERO Cristobal ESP KTM
5 CERVANTES Ivan ESP GAS-GAS
6 GAUTHIER Julien FRA KAWASAKI
Ε3
1 NAMBOTIN Christophe FRA KTM
2 LJUNGGREN Joakim SWE HUSABERG
3 LEOK Aigar EST TM
4 MONNI Manuel ITA KTM
5 FORTUNATO Benoit FRA GAS-GAS
6 BOZZO Sébastien FRA
ΕJ
1 BELLINO Mathias FRA HUSABERG
2 MCCANNEY Daniel GBR GAS-GAS
3 MANZI Jonathan ITA KTM
5 QUEYREYRE Alexandre FRA YAMAHA
6 MORONI Rudi ITA KTM

Αποτελέσματα 2ης μέρας

Ε2
1 AUBERT Johnny FRA KTM
2 SALMINEN Juha FIN HVA
3 RENET Pierre Alexandre FRA HUSABERG
4 GUERRERO Cristobal ESP KTM
5 CERVANTES Ivan ESP GAS-GAS
6 BASSET Antoine FRA YAMAHA
Ε3
1 NAMBOTIN Christophe FRA KTM
2 LJUNGGREN Joakim SWE HUSABERG
3 LEOK Aigar EST TM
4 MONNI Manuel ITA KTM
5 BOZZO Sébastien FRA
6 GUILLAUME Sebastien FRA GAS-GAS
ΕJ
1 BELLINO Mathias FRA HUSABERG
3 GUERRERO Victor ESP KTM
4 MORI Nicolo ITA TM
5 QUEYREYRE Alexandre FRA YAMAHA
6 KVARNSTROM Robert FIN

Φωτογραφίες

Video 1ης μέρας

Video 2ης μέρας

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012 12:02

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon