.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014 00:29

Wold Supersport – Ιστορική νίκη για την MV Agusta!

 

Μετά από 38 χρόνια

 

Επιστροφή στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου μετά από 38 χρόνια

Τριάντα οκτώ χρόνια μετά την τελευταία επιτυχία του μεγάλου Giacomo Agostini, με την 4κύλινδρη MV των 350cc στο Nurburgring, η MV Agusta και πάλι στην κορυφή του βάθρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Με την εντυπωσιακή F3 675, η νέα ομάδα MV Agusta Reparto Corse – Yakhnich Motorsport, κατέκτησε μια συγκλονιστική πρώτη θέση στο Phillip Island, στον πρώτο αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Supersport.

Η νίκη ήρθε μετά την εκπληκτική οδήγηση του Jusel Cluzel, ο οποίος αν και ξεκίνησε από την 14η θέση (!), κατάφερε με έναν καταιγιστικό ρυθμό και χωρίς το παραμικρό λάθος να βρεθεί πρώτος, επιδεικνύοντας το ταλέντο του αλλά και τις δυνατότητες της μοτοσυκλέτας.
Η αγωνιστική ομάδα έκανε μια καταπληκτική εμφάνιση και ανέδειξε τόσο το σημαντικό ταλέντο των αναβατών όσο και τις τεράστιες δυνατότητες της μοτοσυκλέτας. Ο έτερος σημαιοφόρος της μάρκας, Vladimir Leonov, θα μπορούσε κάλλιστα να έχει μια εξίσου καλή θέση εάν δεν είχε μια άτυχη πτώση στους πρώτους γύρους του αγώνα.

Jules Cluzel: “Ήμασταν τρομερά άτυχοι τόσο στην διάρκεια των δοκιμών όσο και στην διάρκεια του αγώνα, οπότε η νίκη για μας είναι απλά ένα όνειρο! Πριν την εκκίνηση είπα στους μηχανικούς μου ότι θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια και έκανα ακριβώς αυτό χωρίς κανένα λάθος. Ήταν μια επάξια νίκη, φυσικά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι και η μοτοσυκλέτα και η ομάδα έχουν τεράστιες δυνατότητες”.

Φανερά ενθουσιασμένος από αυτή την επιτυχία ο Giovanni Castiglioni, Πρόεδρος της MV Agusta, δήλωσε: “Μια θαυμάσια νίκη, ένας απερίγραπτος ενθουσιασμός. Θέλω να αφιερώσω αυτή την πρώτη νίκη στη μνήμη του πατέρα μου, του οποίου η πίστη ότι η MV έχει την δυνατότητα να επιστρέψει στις νίκες ήταν πάντα ακλόνητη, αλλά και στον Brian Gillen, manager της Reparto Corse. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την ομάδα Yakhnich Motorsport καθώς και όλους όσους συμμετείχαν σε αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα για την παραδειγματική προσήλωση τους”.

Η συμμετοχή του νεοεισερχόμενου αναβάτη Claudio Corti στην κατηγορία Superbike αποδείχθηκε πιο προβληματική από ότι ήταν αναμενόμενο, αλλά παρόλα αυτά είναι ενθαρρυντική. Οδηγώντας την F4 RR, τερμάτισε στα δύο σκέλη στην 13η και 18η θέση αντίστοιχα

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Sam Sunderland – Στην Red Bull KTM! Aprilia Superbike 2014 – Philip Island »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon