.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014 10:30

Παρουσίαση - Ducati Superbike Team 2014

Νέα ομάδα, νέοι στόχοι!

 


Η παρουσίαση της ομάδας της Ducati στο παγκόσμιο πρωτάθλημα SBKολοκληρώθηκε σήμερα στην Μπολόνια της Ιταλίας, παρουσία τόσο του διδύμου της ομάδας - Chaz Davies και Davide Giugliano - όσο και των Claudio Domenicali (CEO της Ducati Motor Holding), Luigi Dall'Igna, Γενικός Διευθυντής του Ducati Corse, Paolo Ciabatti (Sporting Director Ducati Corse), Ernesto Marinelli (SBK Project Director) και του Team Manager, Serafino Foti.

Μεγάλες προοπτικές

Ο Davies υπογράμμισε τις μεγάλες προοπτικές της 1199 Panigale και τόνισε ότι οι οπαδοί των κόκκινων μπορούν να ατενίζουν με αισιοδοξία (και πολλές νίκες) το 2014: "Δεν έχω οδηγήσει για μεγάλο διάστημα την Panigale, ωστόσο είμαι σίγουρος ότι έχει πολλές δυνατότητες που πρέπει να ερευνήσουμε και να αξιολογήσουμε. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι ώστε να βελτιώνουμε το κάθε εξάρτημα της μοτοσυκλέτας. Είναι μια πρόκληση την οποία περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία! Θεωρώ ότι υπάρχει η δυναμική για να κερδίζουμε αγώνες. Πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας και να εκμεταλλευόμαστε την παραμικρή ευκαιρία που θα μας παρουσιαστεί στους αγώνες. Νομίζω ότι θα έχουμε μια δυνατή συνεργασία με τον Davide και αυτό θα μας δώσει την ευκαιρία να υποστηρίζει ο ένας τον άλλον στους αγώνες και να πετύχουμε θετικά αποτελέσματα στις πίστες", σχολίασε ο Ουαλός άσος.

Από την πλευρά του, ο Giugliano είχε μόνο κολακευτικά λόγια να πει για τη νέα του μοτοσυκλέτα! "Η νέα μου Panigale είναι κάτι το φανταστικό και την ένιωσα από την πρώτη στιγμή δική μου! Είμαι πολύ χαρούμενος με την πορεία της εξέλιξής της και αυτό είναι κάτι το πολύ θετικό", σχολίασε ο Ιταλός, ο οποίος ανυπομονεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να ανταμείψει με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα τους οπαδούς των κόκκινων! "Ο Chaz είναι αναμφίβολα ένας μεγάλος οδηγός, ένα μεγάλο ταλέντο και φέτος θα είναι σίγουρα ένας από τους μεγαλύτερούς μου αντιπάλους. Γνωρίζω όμως ότι θα δουλέψουμε μαζί και θα παρακινεί ο ένας τον άλλον για το καλύτερο δυνατό. Το χρωστάμε άλλωστε στους οπαδούς μας. Θέλουμε όλοι όσοι ανέκαθεν υποστήριζαν την Ducati, να το διασκεδάσουν και να χαρούν τα αποτελέσματα. Είμαι κάτι παραπάνω από έτοιμος και ανυπομονώ για την αρχή του Πρωταθλήματος", εξήγησε.

Dall'Igna: Η Ducati εκεί που της αξίζει!


Αέρας αισιοδοξίας πνέει στο στρατόπεδο των κόκκινων, μετά τη σημερινή παρουσίαση της Ducati Superbike Team στην Ιταλία (Μπολόνια). Ο νέος Γενικός Διευθυντής του Ducati Corse, Luigi Dall'Igna, ήταν κατηγορηματικός και τόνισε ότι η κόκκινη μοτοσυκλέτα θα επιστρέψει εκεί που της αξίζει το 2014!
"Τα τελευταία αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά. Οι αναβάτες μας ήταν σε θέση να πετύχουν καλούς χρόνους, αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι έκαναν θετικά σχόλια σχετικά με τη μοτοσυκλέτα", δήλωσε. "Αυτό είναι και το σημείο κλειδί, ειδικά αν αναλογιστούμε την εμπειρία τους από τις πρόσφατες σεζόν και το γεγονός ότι και οι δυο οδηγούσαν μοτοσυκλέτες που αποτελούσαν σημείο αναφοράς στο Πρωτάθλημα. Οι δυο τους μας δίνουν την κατάλληλη πληροφόρηση, ώστε να εξελίξουμε την 1199 Panigale με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Φυσικά έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, αλλά είμαι βέβαιος και αισιόδοξος και πιστεύω ότι στην πορεία της φετινής χρονιάς, θα φέρουμε τη μοτοσυκλέτα εκεί ακριβώς που της αρμόζει", ολοκλήρωσε.

Την ίδια άποψη είχε και ο Paolo Ciabatti (Sporting Director του Ducati Corse)."Πήραμε την απόφαση, για μια ακόμη φορά, να λειτουργήσουμε την ομάδα μας στα SBK σε συνεργασία με την Feel Racing", είπε. "Έχουμε δυο νέους αναβάτες, οι οποίοι εκτός του ότι είναι νεαροί σε ηλικία, είναι και πολύ φιλόδοξοι και ανταγωνιστικοί. Μαζί τους, είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε τα αποτελέσματα που περιμένουμε. Δεν θα είναι εύκολο να κερδίσουμε απέναντι στις τετρακύλινδρες, αλλά πιστεύουμε ότι θα φέρουμε καλά αποτελέσματα φέτος και θα χαροποιήσουμε τους οπαδούς μας", πρόσθεσε.

 Φωτογραφίες

 Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014 10:37

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon