.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 15:35

Νέο συμβόλαιο ή ποδηλασία; Τι έπεται για τον Aleix Espargaro;

Το συμβόλαιο του Aleix Espargaro με την Aprilia λήγει στα τέλη της επόμενης σεζόν, με τον ίδιο να μην είναι ακόμα βέβαιος για το τι θέλει να κάνει στη συνέχεια.

Το 2022 θα είναι η 6η σεζόν του Aleix Espargaro στο γκαράζ της Aprilia, στην οποία ο Ισπανός χάρισε το πρώτο της βάθρο στην εποχή του MotoGP, φέτος στο GP του Silverstone.

Ο 32χρονος Ισπανός έχει ένα ακόμα χρόνο συμβόλαιο, όμως δεν είναι ακόμα βέβαιο το τι κρύβει το μέλλον γι’ αυτόν.

Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που και ο ίδιος έσπρωξε την Aprilia στο να διερευνήσει τη δυνατότητα συνεργασίας με τον Raul Fernandez της Moto2, ή  πρωταγωνίστησε στη μετακίνηση του Maverick Vinales στο εργοστάσιο.

Ο ίδιος πάντως νοιώθει δυνατός και έτοιμος να συνεχίσει στο MotoGP. «Έχω κίνητρο και είμαι δυνατός για να αγωνιστώ 1-2 χρόνια ακόμα».

«Πρέπει όμως να αποφασίσω αν θέλω να αγωνιστώ για μία ακόμα σεζόν, για το 2023 ή ενδεχομένως για το ’23 και ’24».

«Το σημαντικό όμως είναι να δω ποιο είναι το πλάνο της Aprilia. Δεν έχω μιλήσει μαζί τους για το μέλλον, γιατί ξέρω ότι τώρα έχουν πολύ δουλειά».

Το να υπογράψει ένα χρόνο συμβόλαιο με το εργοστάσιο φαντάζει σπάνιο, όμως δεν είναι αφού η Ducati έχει ανοίξει εδώ και καιρό αυτό το «δρόμο» με ετήσια συμβόλαια για τον Danilo Petrucci ή τον Jack Miller.

Ετήσιο συμβόλαιο έχει υπογράψει και ο Darryn Binder της Yamaha για το 2023.

Το ζητούμενο για τον Aleix Espargaro είναι αν θα αποφασίσει τελικά να απορρίψει ένα τελευταίο εργοστασιακό συμβόλαιο για την άλλη μεγάλη του αγάπη: το ποδήλατο.

Espargaro-neo-symvolaio-podhlasia-ikn1.jpg

Ο Ισπανός, που είχε καλεσμένο του στην Valencia τον χρυσό Ολυμπιονίκη στη ποδηλασία, Primoz Roglic (κεντρική φωτό), λέει σχετικά:

«Μεγαλώνω είναι η αλήθεια, αλλά για ένα άθλημα όπως η ποδηλασία νομίζω έχω ακόμα χρόνο μπροστά μου».

«Θα δούμε πως θα πάνε οι διαπραγματεύσεις με την Aprilia το χειμώνα, αλλά και οι πρώτοι αγώνες του 2022 και μετά θα αποφασίσω αν θα συνεχίσω ή αν θα κάνω κάτι στον κόσμο του ποδηλάτου».

«Δεν το σκεφτόμουν καθόλου αυτό φέτος, επειδή ήμουν γρήγορος και απολύτως συγκεντρωμένος στο MotoGP. Θα έχω όμως πολύ χρόνο τώρα με το χειμερινό διάλειμμα».

Η νέα RS-GP θα είναι έτοιμη στο τεστ που θα γίνει τον Φλεβάρη του 2022 στην πίστα της Sepang.

Το 2022 η Aprilia θα είναι κανονική εργοστασιακή συμμετοχή, αφού χώρισαν οι δρόμοι της με την ανεξάρτητη πια ομάδα του Fausto Gresini.

Αυτή η προοπτική, όπως και η πρόοδος της RS-GP το τελευταίο διάστημα, σίγουρα θα κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την τελική απόφαση του Ισπανού.
«Η Aprilia κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια και επενδύει πλέον πολύ στη νέα της ομάδα. Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ να δω τι θα γίνει».

«Ήταν χαρά μου να είμαι στην οικογένεια της ομάδας του Gresini, όμως η Aprilia είναι… Aprilia! Είναι μεγάλο εργοστάσιο και αξίζει να έχει κανονική εργοστασιακή συμμετοχή και μια δυνατή ομάδα».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 15:37

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon