.
Κατηγορία Yamaha
Πέμπτη, 24 Μαϊος 2018 19:11

TEST - Yamaha NIKEN - Αποστολή στην Αυστρία

 

Οι τολμηροί, δικαιώνονται! 

 

Κείμενο: Aviad Avrahami, Fullgaz.il (fullgaz.co.il)
Φωτογραφίες: Yamaha

To ΝIKEN, η πρώτη τρίτροχη μοτοσυκλέτα παραγωγής στον κόσμο, αποδείχθηκε μετά την πρώτη μας επαφή μαζί της στις αυστριακές Άλπεις, μια ιδιαίτερα διασκεδαστική και ευχάριστη μοτοσυκλέτα, εδικά σε δρόμους με στροφές. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στην Yamaha, όχι μόνο για το ότι κατάφερε να δημιουργήσει κάτι τέτοιο αλλά περισσότερο για την τόλμη και το θάρρος της να το επιχειρήσει. 

Πριν ξεκινήσουμε να παραθέτουμε τις εντυπώσεις μας, ας απαντήσουμε σε δύο καίρια ερωτήματα που απασχολούν πολλούς, σχετικά με το NIKEN.

Είναι μοτοσυκλέτα; Ναι, χωρίς καμία υποσημείωση και αμφιβολία! Η δυναμική της, ο τρόπος που οδηγείται και το γεγονός ότι για να στρίψει παίρνει κλίση, συνηγορούν σε αυτό. Είναι μια μοτοσυκλέτα που απλά έχει έναν πρόσθετο τροχό μπροστά.  

Κάνει σούζες; Ναι. Όχι τόσο εύκολα όσο η σουζομηχανή MT-09 αλλά με πρώτη -και αν είσαι επίμονος- και με δευτέρα, σουζάρει, παρά το έξτρα βάρος της μπροστά. 

test yamaha niken kinisi 18

Τώρα που τα ξεκαθαρίσαμε αυτά, ας ξεκινήσουμε λοιπόν…

Η “ιδέα” των τριών τροχών



Όταν η Piaggio πριν 10 χρόνια παρουσίασε το MP3, το πρώτο τρίτροχο scooter, η όλη ιδέα είχε να κάνει με τα μεγαλύτερα ποσοστά ασφάλειας που αυτό προσέφερε, μέσω της προσθήκης ενός τρίτου τροχού. Άνθρωποι που μέχρι τότε φοβόντουσαν την “εύθραυστη” ισορροπία στους δύο τροχούς, μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση σε ένα ευέλικτο και οικονομικό όχημα αστικής μετακίνησης.

Η υποδοχή από τους σκληροπυρηνικούς μοτοσυκλετιστές δεν ήταν φυσικά καλή, κατά περιπτώσεις την έλεγες και εχθρική, ωστόσο η εμπορική επιτυχία του μοντέλου ήταν πολύ μεγάλη, ειδικά στην Eυρώπη και αυτό οδήγησε και άλλους κατασκευαστές να δραστηριοποιηθούν σε αυτό το νέο πεδίο. Peugeot και Quadro παρουσίασαν τις δικές τους προτάσεις, ενώ σε ότι αφορά στην Yamaha, έκανε την είσοδο της σε αυτή τη νέα αγορά, με την σειρά των Tricity μοντέλων.

Για τα “τρία διαπασών”, όμως, η τρίτροχη ιδέα είχε ξεκινήσει να ερευνάται και να εξετάζεται ως προοπτική, πολύ πριν την εμφάνιση των Tricity και μάλιστα δεν αφορούσε αποκλειστικά μόνο σε μοντέλα αστικού – commuter προσανατολισμού. Ένα σκέλος της, προσανατολιζόταν στην ενσωμάτωση ενός τροχού ακόμα σε μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού, με σκοπό την διασκέδαση και όχι για πρακτικούς λόγους.

test yamaha niken statika lepto 3

Το πρώτο δείγμα αυτής της προσπάθειας, αποκαλύφθηκε το 2015 στην έκθεση του Tokyo ως concept, με το όνομα MWT-09, ενώ τους επόμενους μήνες, διέρρευσαν και οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με την παραγωγή του. Κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα, έτοιμοι να οδηγήσουμε το νέο ΝΙΚΕΝ, την πρώτη μοτοσυκλέτα παραγωγής, με τρεις τροχούς!

 NIKEN… τι είσαι;

 

Το όνομα NIKEN (προφέρεται Nάικεν) σημαίνει στα ιαπωνικά “δύο σπαθιά” και όχι τυχαία. Η Yamaha επέλεξε αυτό το όνομα θέλοντας να παρομοιάσει τους δύο μπροστινούς τροχούς της μοτοσυκλέτας με σπαθιά που χαράζουν την άσφαλτο και να δημιουργήσει συνειρμούς με “κοφτερή” συμπεριφορά και ακρίβεια.

“Καρδιά” της μοτοσυκλέτας είναι ένας γνώριμος κινητήρας, ο τρικύλινδρος CP3 που εφαρμόζεται επίσης στα MT-09, Tracer 900 και XSR-900. Στην προκειμένη περίπτωση έχει υποστεί κάποιες αλλαγές, στον στρόφαλο και στον ψεκασμό, κατά τα άλλα όμως παραμένει το εξαιρετικό μηχανικό σύνολο απόδοσης 115 ίππων, που πέρα από τα “στεγνά” τεχνικά χαρακτηριστικά, έχει την ιδιότητα να ξυπνά της αισθήσεις, με τον υπέροχο ήχο του.

test yamaha niken statika lepto 5

Γύρω από τον κινητήρα όμως, σχεδόν τα πάντα είναι νέα. Το υβριδικό πλαίσιο τύπου “διαμάντι”, αποτελείται από τμήματα χυτού ατσαλιού, ατσάλινων σωλήνων και χυτό αλουμίνιο. Το μεταξόνιο της μοτοσυκλέτας είναι στα 1.510 χλστ., μόλις 10 περισσότερα από τα 1.500 του Tracer 900. Προκειμένου οι επιταχύνσεις να παραμείνουν ζωηρές, παρά το μεγαλύτερο βάρος του NIKEN, η Yamaha τοποθέτησε ένα κατά 2 δόντια μεγαλύτερο γρανάζι στον πίσω τροχό.

Μιλώντας για βάρος, το NIKEN, γεμάτο με βενζίνη, ζυγίζει 263 κιλά, σχεδόν 50 περισσότερα από το Tracer. O λόγος για αυτή την μεγάλη μεταβολή, είναι φυσικά το μπροστινό εναλλακτικό σύστημα κλίσεων και διεύθυνσης της μοτοσυκλέτας. Προκειμένου να επιτευχθεί η ιδανική 50/50 αναλογία βάρους μεταξύ του μπροστινού και του πίσω μέρους της μοτοσυκλέτας, η Yamaha, τράβηξε αρκετά πίσω την σέλα και δημιούργησε μια θέση οδήγησης που τοποθετεί τον αναβάτη με τον κορμό όρθιο.

 LMW σε μοτοσυκλετιστική υλοποίηση

Προχωρώντας στο πιο ενδιαφέρον τμήμα της μοτοσυκλέτας, το μπροστινό, το ζεύγος των τροχών έχουν διάμετρο 15 ιντσών και φέρουν ελαστικά διαστάσεων 120/70, ειδικά σχεδιασμένα από την Bridgestone. To μετατρόχιο, δηλαδή η απόσταση μεταξύ τους, είναι στα 410 χλστ., μια τιμή που σύμφωνα με την Yamaha αποτελεί την χρυσή τομή μεταξύ ευελιξίας και σταθερότητας.

test yamaha niken statika lepto 18

Το LMW σύστημα αποτελείται από τρεις παράλληλες και δυο κάθετες ως προς τον διαμήκη άξονα δοκούς, που επιτρέπουν στην μοτοσυκλέτα να παίρνει κλίση, διατηρώντας τους μπροστινούς τροχούς παράλληλους. Σχεδόν παράλληλους δηλαδή. Γιατί αυτό; Γιατί ο εξωτερικός σε μια στροφή τροχός διαγράφει τόξο μεγαλύτερης ακτίνας σε σχέση με τον εσωτερικό και άρα δεν πρέπει να στρίψει στις ίδιες μοίρες. Για να επιτευχθεί αυτό, η Yamaha χρησιμοποίησε την κατασκευαστική αρχή Ackerman, που συναντάμε στις κρεμαγιέρες των αυτοκινήτων.

main qimg 6803f83bd8b0b474516cda66d287ebdb c
Ackerman Steering, αυτός είναι ο λόγος που οι τροχοί του ΝΙΚΕΝ δεν στρίβουν ακριβώς παράλληλα 

Σε αντίθεση όμως με τα αυτοκίνητα, στην προκειμένη περίπτωση έπρεπε να ληφθεί και άλλο ένα στοιχείο υπόψη, οι κλίσεις. Με μια προσπάθεια όσο το δυνατόν πιο απλοϊκής προσέγγισης, αυτό επιτυγχάνεται με τις τρεις παράλληλες δοκούς που αναφέρθηκαν πιο πάνω. Φανταστείτε ένα οριζόντιο παραλληλόγραμμο με αρθρώσεις στις γωνίες του, πράγμα που σημαίνει ότι μετατοπίζοντας τις μεγάλες πλευρές παράλληλα, οι μικρές πλευρές παίρνουν κλίσεις σε σχέση με το οριζόντιο επίπεδο.

test yamaha niken statika lepto 20

Οι μικρές πλευρές, είναι και οι “λαιμοί” μέσα στους οποίους περιστρέφεται ο άξονας κάθε ζεύγους καλαμιών στo ΝΙΚΕΝ. Στην πράξη το σύστημα είναι πιο περίπλοκο, ωστόσο η βασική αρχή λειτουργίας του είναι αυτή.

Τα δύο ζεύγη καλαμιών εκατέρωθεν των πλευρών του NIKEN είναι ανεστραμμένα και παράλληλα τοποθετημένα. Το πίσω, έχει διάμετρο 43 χλστ. και είναι αυτό που αναλαμβάνει το μεγαλύτερο έργο της απόσβεσης, ενώ το μπροστινό, έχει διάμετρο 41 χλστ. συμβάλει κυρίως στην ακαμψία και έχει επίσης έναν επικουρικό ρόλο στις αποσβέσεις.

 Φουτουρισμός

Ως μια καινοτομική και ριζοσπαστική μοτοσυκλέτα, το NIKEN δεν θα μπορούσε να υπολείπεται σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Υπάρχουν τρεις χάρτες απόδοσης για τον κινητήρα, ρυθμιζόμενο ABS, ρυθμιζόμενο Traction Control, Quick Shifter (μόνο στα ανεβάσματα) και Cruise Control.

test yamaha niken statika lepto 7

Όλα τα φώτα στο NIKEN είναι LED και αν υπάρχει ένα σημείο που χαλάει κάπως την γενική εικόνα, αυτός είναι ο πίνακας οργάνων. Όχι ότι είναι κακός, ίσα ίσα, και ευανάγνωστος και πλήρης είναι, ωστόσο σε μια μοτοσυκλέτα αυτής της τιμής, θα θέλαμε να δούμε μια TFT έγχρωμη οθόνη και όχι μια LCD, όπως στην προκειμένη περίπτωση.

test yamaha niken statika lepto 1

Σε ότι αφορά στην σχεδίαση, αυτή υπαγορεύτηκε σε μεγάλο βαθμό από το LMW μπροστινό. Όμως αντί η Yamaha να προσπαθήσει να το κρύψει, προκειμένου το NIKEN να είναι αποδεκτό από τους συντηρητικούς αναβάτες, το τόνισε και το ανέδειξε, αποκαλύπτοντας  όλη την… γύμνια του με περηφάνια και καμάρι. Σε συνδυασμό με την μπλε ανωδίωση στα καλάμια και την “θυμωμένη” μάσκα, το NIKEN μοιάζει σαν να ξεπήδησε από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας!

 Τελικά πως είναι στο δρόμο;

Δυο πράγματα σου κάνουν εντύπωση όταν ανέβεις στο NIKEN. Το πρώτο είναι η ελαφριά του αίσθηση, το σηκώνεις πολύ εύκολα από το πλαϊνό stand (δεν έχει κεντρικό), ενώ γέρνοντας το δεξιά και αριστερά, δεν αισθάνεσαι καθόλου αυτά τα 263 κιλά που ανακοινώνει η Yamaha. Αυτό το γεγονός συνηγορεί σε πολύ καλό ζύγισμα και ίσως σε μια μηχανική υποβοήθηση από το LMW.

test yamaha niken statika lepto 11

Το δεύτερο πράγμα που εντυπωσιάζει, είναι το πλάτος, με τα “φουσκωμένα” πλαστικά που καλύπτουν το LMW να έχουν μεγάλη έκταση. Ωστόσο τα 885 χλστ. πλάτους που ανακοινώνει η Yamaha, είναι μια τιμή που την ξεπερνούν αρκετές δίτροχές μοτοσυκλέτες, οπότε μόνο ως αίσθηση καταγράφεται το γεγονός.

Η θέση οδήγησης είναι πολύ όρθια και η μεγάλη σε πλάτος σέλα προσφέρει εξαιρετική στήριξη, ενώ όπως διαπιστώθηκε στο τέλος της δοκιμής, είναι και πολύ άνετη. Τα χέρια πέφτουν άνετα σε ένα πολύ φαρδύ τιμόνι, ενώ κανένα άκρο του σώματος δεν τοποθετείται σε άβολες γωνίες και θέσεις.

test yamaha niken statika lepto 10

Ο κινητήρας όπως γράφτηκε ήδη, αποτελεί “γνωστή ποσότητα”,  οπότε δεν είχαμε δυσάρεστες εκπλήξεις. Είναι ένα από τα καλύτερα μηχανικά σύνολα που έχει παρουσιάσει η Yamaha τα τελευταία χρόνια, με πολύ γεμάτη απόδοση χαμηλά, εκπληκτικές μεσαίες και διάρκεια ψηλά.

Στα νέα του καθήκοντα και παρά το “κόντυμα” της τελικής μετάδοσης, χρειάζεται να στροφάρει πιο ψηλά για να επιταχύνει το NIKEN, με τρόπο αντίστοιχο ενός Tracer 900. O λόγος είναι φυσικά το έξτρα βάρος και ίσως πέρα από την μετάδοση, θα χρειαζόταν και ένα “κόντυμα” στις σχέσεις του κιβωτίου, μειώνοντας το εύρος ανάμεσα στην 2α και στην 4η.

  Στρίβει;

Με αυτές τις πρώτες διαπιστώσεις στις αρχικές ευθείες της διαδρομής, ήρθε η ώρα για τις πρώτες στροφές, το πεδίο στο οποίο όλοι αδημονούσαμε να δοκιμάσουμε το NIKEN. Πως τα καταφέρνει; Περίφημα!  

test yamaha niken kinisi 4

Η αρχική αίσθηση από το μπροστινό είναι αυτή του μεγαλύτερου βάρους σε σχέση με μια συμβατική δίτροχή μοτοσυκλέτα ενώ ξενίζει κάπως και η διαφορετική πληροφόρηση που δέχεται κανείς. Πολύ σύντομα όμως το συνηθίζει κανείς και σε συνδυασμό με τους πολύ καλούς μοχλούς που προσφέρει το φαρδύ τιμόνι, μπορεί να πετύχει πολύ γρήγορες εισόδους στις στροφές.

Διαγράφοντας μια στροφή, η αίσθηση είναι μοναδική, εθιστική θα έλεγα. Απόλυτη σταθερότητα ανεξαρτήτως των κακοτεχνιών του δρόμου, εξαιρετική πρόσφυση και δυνατότητα να κάνεις διορθώσεις ή ακόμα και να αλλάξεις κατεύθυνση ενώ βρίσκεσαι στην κορυφή των καμπών. Πράγματα που με οποιαδήποτε δίτροχη μοτοσυκλέτα θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνα, το ΝΙΚΕΝ τα εκτελεί αδιαμαρτύρητα και με… χασμουρητό, σαν να είναι το πιο φυσικό πράγμα του κόσμου!

test yamaha niken kinisi 7

Με αυτά τα δεδομένα, στις εξόδους των στροφών το γκάζι μπορεί να ανοίξει πολύ νωρίς και πολύ, ενώ όσο και αν φόρτισα εσκεμμένα το μπροστινό υπό κλίση, δεν κουνήθηκε ούτε εκατοστό από την πορεία που του είχα υποδείξει.

test yamaha niken kinisi 20

Πέραν όμως από τις στροφές, η σταθερότητα είναι εξαιρετική και στην ευθεία. Με τo cruise control ενεργοποιημένο, το NIKEN ταξιδεύει σε “ράγες” στις ευθείες, αδιαφορώντας χαρακτηριστικά για οτιδήποτε προσπαθεί να το εκτρέψει από την πορεία του.

 Τα καλά και τα… όχι και τόσο καλά


  
Σε ότι αφορά στα πιρούνια (περίεργος αλλά σωστός εδώ ο πληθυντικός) αυτά κάνουν άψογα την δουλειά τους, με εξαιρετικές αποσβέσεις των κακοτεχνιών και των ανωμαλιών του οδοστρώματος, κάτι που συντείνει στην εκπληκτική συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας στις στροφές. 

Το μεγάλο πλεονέκτημα των δύο τροχών μπροστά, είναι όταν διέρχεται κανείς πάνω από κακής ποιότητας οδόστρωμα, όπου και γίνεται… διαμοιρασμός της διαχείρισης της κατάστασης αυτής. Απόλυτη σταθερότητα και ικανότητα να οδηγηθεί γρήγορα ακόμα και σε δρόμους που η κατάσταση τους απέχει πολύ από το ιδανικό.

test yamaha niken statika lepto 13

Ωστόσο η εκπληκτική απόδοση του μπροστινού συστήματος, δεν υποστηρίζεται το ίδιο από το πίσω αμορτισέρ ή για να το θέσω  καλύτερα, το μπροστινό είναι τόσο καλό που αναδεικνύει και τονίζει τις όποιες αδυναμίες της πίσω ανάρτησης.

Το αποτέλεσμα είναι ότι σε μερικά δύσκολα σημεία, υπήρξε αποσταθεροποίηση του πίσω συστήματος, αφού το αμορτισέρ αδυνατούσε να διαχειριστεί τις καταστάσεις. Όπως και να έχει, οποιοσδήποτε μελλοντικός κάτοχος NIKEN, ας βάλει ψηλά στην λίστα των προτεραιοτήτων του μια αλλαγή του πίσω αμορτισέρ με κάτι πιο ποιοτικό.  

test yamaha niken statika lepto 14

Τα φρένα του NIKEN επίσης, είναι μέτρια. Έχουν σταθερή απόδοση και δεν παρουσιάζουν “κόπωση” ακόμα και σε σκληρή συνεχόμενη χρήση, όμως απαιτούν πολύ δύναμη στη μανέτα για να φρενάρουν πειστικά την μοτοσυκλέτα. Σίγουρα το βάρος είναι μεγάλο και μάλλον η κυριότερη αιτία για το φαινόμενο αυτό, ίσως όμως η Yamaha θα έπρεπε να είχε τοποθετήσει δίσκους διαμέτρου 280 ή ακόμα και 290 χλστ. αντί των 265,6 που επέλεξε.

 Το NIKEN έπρεπε να υπάρξει!

Το NIKEN είναι μια sport μοτοσυκλέτα, από αυτές που χαίρεσαι να οδηγάς σε στροφιλίκια κάθε είδους. Το κράτημα της στις στροφές πρέπει να το βιώσει κανείς για να το πιστέψει, η πρόσφυση και η σιγουριά που εμπνέει δεν έχουν προηγούμενο ακόμα και όταν εξαντλήσει κανείς τις 45 μοίρες κλίσης που σηματοδοτούν και το όριο. Μπορεί να οδηγηθεί γρήγορα, πραγματικά γρήγορα και όλο το “hype” γύρω από αυτή την μοτοσυκλέτα δεν ήταν απλά ένα παιχνίδι του marketing. Το LMW, δουλεύει και μάλιστα εξαιρετικά!

test yamaha niken statika lepto 15

Για μια ακόμα φορά, η Yamaha αποδεικνύει ότι δεν έχει κατακτήσει τυχαία τον τίτλο του πιο ριζοσπαστικού και τολμηρού κατασκευαστή! Η φιλοσοφία της διαφέρει κατά πολύ, θα έλεγε κανείς ότι είναι “μελετημένα αντισυμβατική”.

Το NIKEN είναι ένα “προϊόν” αυτής της φιλοσοφίας. Σίγουρα, δεν πρόκειται να γίνει best seller, δεν θα εκτοπίσει τα XMAX ή τα MT από τους πίνακες των πωλήσεων, ίσως μάλιστα να μην αποφέρει και κέρδος στην Yamaha, αν σκεφτεί κανείς την εξέλιξη που χρειάστηκε για να αποτελέσει πραγματικότητα.

test yamaha niken statika lepto 16

Ωστόσο, ήταν ένα μοντέλο που... έπρεπε να συμβεί. Είναι παραδοσιακό Yamaha, ο τρόπος της εταιρείας να αποδείξει ότι δεν χρειάζεται να πιστοποιήσεις την τεχνολογική σου υπεροχή με αγωνιστικές replica εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αλλά με μοτοσυκλέτες που αποτελούν φορείς νέων τεχνολογιών, που μπορούν να οδηγηθούν από όλους.

Με τιμή 15.900 ευρώ, το “όλους” δεν έχει μεγάλη επαφή με την πραγματικότητα βέβαια και σίγουρα αυτή η τιμή, ίσως να αποτελέσει αφορμή για άσκοπες οικονομοτεχνικές συγκρίσεις με άλλες μοτοσυκλέτες. Ανώφελο. Με τι να συγκρίνεις μια μοτοσυκλέτα που δεν έχει ανταγωνισμό και που αποτελεί προς το παρόν τον μοναδικό εκπρόσωπο μιας κατηγορίας που η ίδια έχει δημιουργήσει;

To ποιοι θα αγοράσουν τον NIKEN, δεν έχει και τόση σημασία για εμάς, το σημαντικό είναι ότι υπάρχει και ναι, είναι τόσο καλό όσο περιμένατε (κάποιοι) και όσο φοβόσασταν αλλά δεν θέλατε να το παραδεχτείτε (κάποιοι άλλοι).

Φωτογραφίες Στατικές / Λεπτομερειών

Φωτογραφίες Kίνησης

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Yamaha Motor
Μοντέλο NIKEN 
Αντιπρόσωπος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε.
Τιμή 15.900
Εγγύηση 2 χρόνια
Κινητήρας  
Τύπος 3κύλινδρος, τετράχρονος, 12βάλβιδος, υγρόψυκτος, 2ΕΕΚ
Κυβισμός (c.c.) 847
Συμπίεση (:1) 11.5
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm) 78x59,1
Τροφοδοσία Ψεκασμός
Σύστημα εξαγωγής 3 σε 1 
Λίπανση Υγρό κάρτερ με αντλία λαδιού
Συμπλέκτης Μηχανικός με υποβοήθηση 
Κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων
Μετάδοση Αλυσίδα
Πλαίσιο  
Τύπος  Υβριδικό με τμήματα χάλυβα και αλουμινίου 
Κάστερ (°) 20
Ίχνος (mm) 74
Πλάτος  (mm) 885
Μεταξόνιο (mm) 1.510
Ύψος (mm) 1.250
Ύψος σέλας (mm) 820
Απόσταση εδάφους (mm) 150
Βάρος γεμάτο (kg) 263
Ρεζερβουάρ / Ρεζέρβα (lt) 18
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ζεύγη ανεστρεμμένων καλαμιών 43 και 41 χλστ. διάμετρος 
Πίσω Μονό αμορτισέρ, διαδρομή 125 mm
Ελαστικά  
Μπροστά 120/70-15'' (Χ2)
Πίσω 190/55-17''
Φρένα  
Μπροστά Δύο δίσκοι διαμέτρου 265.6 mm / δαγκάνες 4 εμβόλων, ABS
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 298 mm / δαγκάνα ενός εμβόλου, ABS
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (ίπποι / στροφές) 115 / 10.000
Ροπή εργοστασίου (χλγρμ / στροφές) 8,9 / 8.500


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Μαϊος 2018 12:12

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Test: Yamaha YZF-R6 2017 Πρώτη επαφή – Yamaha Niken 2018 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon