.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 08 Απριλίου 2015 11:51

Ρεπορτάζ - Απονομές πρωταθλήματος Ταχύτητας 2014

 

Στο Αμφιθέατρο της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

 

Του Τάκη Μανιάτη

Πλήθος κόσμου, αγωνιζόμενοι, υποστηρικτές, γονείς και συνοδοί, αλλά και φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, βρέθηκαν στο αμφιθέατρο της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής όπου έγιναν οι απονομές για το πρωτάθλημα ταχύτητας του 2014, από τον ΣΟΑΜ.

Όλοι παρόντες!

Παράλληλα, στην αίθουσα έγιναν και οι απονομές για το MiniGP αλλά και το IMR Cup - η αίθουσα δηλαδή αφορούσε μόνο στους ασφάλτινους αναβάτες του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα. Ήταν μία κίνηση η οποία διοργανώθηκε από κοινού από τα τρία διαφορετικά πρωταθλήματα και τους φορείς που τα εκπροσωπούν, μιας και η AMOTOE είχε ήδη προχωρήσει σε επίσημες απονομές για όλα τα μηχανοκίνητα αθλήματα, σπαστά, σε Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα, Μέγαρα και Αθήνα. Προκειμένου να μαζευτούν όλοι οι αθλητές της ταχύτητας μαζί, διοργανώθηκε αυτή η απονομή και το αποτέλεσμα ήταν κάτι περισσότερο από επιτυχημένο.
Δεν ήταν μόνο οι αγωνιζόμενοι που γέμισαν την πολυτελέστατη αίθουσα, αλλά και οι παλιοί αναβάτες και μηχανικοί, Γιάννης Τόγελος, Ηλίας Μπάϊλας, Σάκης Σκούρτας, Παύλος Κούζουνας, Νικήτας Κωβαίος, που απένειμαν τα βραβεία στους πρωταθλητέςΔημήτρης Παπαγγέλου (Open), Γιώργος Κίτσος (Racing), Σάκης Συνιώρης (Supersport και Superstock), αλλά και όλους τους αναβάτες της εξάδας - χαρακτηριστικό όμως ήταν ότι ακούστηκαν όλα τα ονόματα της κατάταξης των αναβατών, ώστε όλοι οι αναβάτες να τιμηθούν με αυτό τον τρόπο.

Ξεχωριστές βραβεύσεις

Βραβεύτηκαν ξεχωριστά οι Ανδρέας Ψυχογυιός για την συμμετοχή του στο TT Isle of Man MANX GP, ο Νότης Παπαπαύλου για την νίκη του στο Moriwaki Cup στην Ολλανδία (Assen), ενώ όλη η αφρόκρεμα των αναβατών ήταν εκεί για να στηρίξει και να στηριχτεί, με πλάκες και πειράγματα να διαδέχονται το ένα το άλλο μεταξύ φίλων και αγωνιζόμενων.
Δηλώσεις έκαναν ωστόσο ο πρόεδρος του ΣΟΑΜ, κος Διονύσης Αχτύπης, ο πρόεδρος της Ομάδας 65, κος Θάνος Σοφούλης και ο υπεύθυνος του IMR Cup, κος Γιάννης Φασουλάκης, για την στήριξη και συνέχιση των θεσμών.
Εμείς από την πλευρά μας είδαμε μία άριστη οργάνωση, την θέληση για δημιουργία νέων ταλέντων, που είναι και αυτά που θα στηρίξουν μελλοντικά τα πρωταθλήματα. Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι της KTM SEE που δήλωσαν μέσω της Διευθύνων Συμβούλου, κας Ίλιας Κοντού, ότι παρά το ότι δεν υπάρχει οικονομικός λόγος, πιστεύουν στην στήριξη του θεσμού και στηρίζουν άμεσα τις μικρές κατηγορίες του MiniGP Cup, ώστε να υπάρχει συνέχεια στο πρωτάθλημα ταχύτητας στο μέλλον. Την παρουσίαση προσφώνησαν ο ηθοποιός Βασίλης Κούκουρας και η παρουσιάστρια Ελίνα Βλουτόγλου, όντας μία εξαιρετική επιλογή από τους διοργανωτές.

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Απριλίου 2015 12:02

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon