.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014 13:45

Ρεπορτάζ – Πανευρωπαϊκή παρουσίαση Honda NC 750 X / Integra

Στην Ελλάδα!

 


Του Τάκη Μανιάτη

Την Ελλάδα επέλεξε η Honda Motor Europe για την πανευρωπαϊκή παρουσίαση των νέων NC 750 X και NC 750 Integra για το 2014. Η παρουσίαση έγινε στον Αστέρα Βουλιαγμένης, όπου φυσικά βρέθηκαν και οι Έλληνες δημοσιογράφοι.

Οι αλλαγές


Αν και τα νέα μοντέλα βρίσκονται ήδη στην χώρα μας, εμείς δεν χάσαμε την ευκαιρία και βρεθήκαμε στην παρουσίαση που έκανε η Honda Motor Europe στην χώρα μας. Μάλιστα, είναι η δεύτερη φορά που η Honda επιλέγει το συγκεκριμένο μέρος για πανευρωπαϊκή παρουσίαση νέων μοντέλων, μετά το CB 1000F και το Silverwing 600, το 2006. Η παρουσίαση ξεκίνησε με την αναφορά στα δύο νέα μοντέλα και στις αλλαγές που αυτά έχουν για το 2014, και τις διαφορές σε σχέση με τα αντίστοιχα των 700 κυβικών τα οποία και αντικαθιστούν. Μέσα σε όλα, μάθαμε ότι ο κυβισμός αυξήθηκε από τα 670 στα 745 με αύξηση της διαμέτρου του εμβόλου κατά 4 χιλιοστά, στα 77mm, με αντίστοιχη αύξηση της ιπποδύναμης στους 54,8 στις 6.250σ.α.λ. και ροπή στα 6,9 χιλιόγραμμα στις 4.750σ.α.λ.
Οι αλλαγές συνεχίστηκαν και στις δύο μοτοσυκλέτες στο λογισμικό του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη – DCT, το οποίο πλέον είναι πιο γρήγορο στις αλλαγές σχέσεων, στον δεύτερο αντικραδασμικό άξονα για λιγότερους κραδασμούς, και στην νέα εξάτμιση. Και οι δύο μοτοσυκλέτες πλέον διαθέτουν ένδειξη ταχύτητας στο ηλεκτρονικό πολυόργανο.
Στο Integra, ελάφρυνε το ψαλίδι κατά δύο κιλά και άλλαξε η σχεδίαση των πλαϊνών του fering, στο σημείο της φαναριού, τα οποία πλέον είναι πιο αεροδυναμικά, όπως και στο σημείο κάτω από την σέλα. Επίσης, το πάτωμα, στο μπροστινό σημείο που πατάνε τα πόδια, είναι πιο φαρδύ κατά δύο εκατοστά.

 Οδηγικές διαφορές

Η παρουσίαση διήρκησε πέντε ημέρες, στις οποίες ο στόλος των ολοκαίνουριων NC 750 X και NC 750 Integra έκανε τις βόλτες του με διαφορετικούς αναβάτες στην παραλιακή λεωφόρο, Αθηνών - Σουνίου. Η διαδρομή που είχε επιλεχθεί Καβούρι – Ανάβυσσος – Σούνιο, γινόταν δεξιόστροφα με τα NC 750X και αριστερόστροφα με τα Integra, με ένα πέρασμα από το Λαύριο και την Κερατέα. Μία διαδρομή που ταιριάζει άριστα σε τέτοιου είδους μοτοσυκλέτες, μιας και στα 120 χιλιόμετρα της συνολικής απόστασης, καλύπτει τα πάντα. Αργές ταχύτητες μέσα σε κωμοπόλεις, γρήγορες αλλά και αργές στροφές με αρκετές εναλλαγές ταχύτητας, δυνατά φρένα αλλά και γλιστερή άσφαλτο, στην οποία μόνο οι Έλληνες αποδείχθηκαν γρήγοροι.
Αν και κάναμε την διαδρομή και με τις δύο μοτοσυκλέτες, καταφέραμε να κάψουμε λιγότερο καύσιμο με την NC 750 X, αφού το Integra, μας έβγαλε περισσότερο sport χαρακτήρα στην συγκεκριμένη διαδρομή. Πάνω στο Integra, κουμπώσαμε καλύτερα αφού μας έδειξε μία sport πλευρά που ήταν άμεσα συγκρίσιμη, ενώ θύμισε αρκετά ένα TMAX με καλύτερα κρατήματα λόγω των 17ιντσων τροχών. Έτσι, όλη η ομάδα πήγαινε γρήγορα και ακολουθήσαμε έναν γρήγορο ρυθμό, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σημείο να κυνηγιόμαστε στις στροφές. Εκεί, το κιβώτιο DCT που άλλαζε πολύ σβέλτα τις ταχύτητες, χρειάστηκε την συμβολή της επιλογής του manual σειριακού κιβωτίου για κατεβάσματα, για βοήθεια στο φρενάρισμα. Με την κατανάλωση να ξεπερνά τα… 4 λίτρα, και να φτάνει σχεδόν στα 4,5 για το Integra, μας ήρθε αμέσως στο μυαλό η άνεση και ευχρηστία που προσδίδει η διαφορετική οδήγηση του μοντέλου X. Κάθεσαι πιο ψηλά, έχεις χώρο για να βάλεις τα αδιάβροχα ή το κράνος – στο Integra ο χώρος είναι πολύ μικρότερος και χωράει μόνο γάντια. Αλλά σαν αίσθηση, το NC 750 X είναι περισσότερο τουριστικό, όπως ακριβώς προτείνεται δηλαδή. Με αυτό, όλοι πηγαίναμε πιο αργά, απολαμβάναμε περισσότερο την βόλτα, αλλά μας έλειψε η προστασία του Integra στο οποίο κάθεσαι και δεν βρέχεις ούτε τα πόδια σου, ούτε σε χτυπάει ο αέρας λόγω ψηλής ζελατίνας.
Η κατανάλωση με το NC 750X έπεσε στα 3,8 λίτρα στα 109 χιλιόμετρα που σημειώσαμε στο ηλεκτρονικό πολυόργανο, νούμερο εκπληκτικό για τον κυβισμό και τις δυνατότητες της μοτοσυκλέτας.
Και οι δύο έρχονται βελτιωμένες στο 2014 με την Integra να διαθέτει πλέον και έκδοση Sport που χαρακτηρίζεται από τον κωδικό S στα πλαϊνά, και τους διαφορετικούς χρωματισμούς, με χρυσαφί τροχούς και λεπτομέρειες, τόσο σε λευκό όσο και σε μαύρο χρώμα.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014 13:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon