Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 08 Απριλίου 2026 10:04

Τιμές καυσίμων – Καταρρέει το πετρέλαιο σήμερα αλλά... το 2ευρο πάει γόνα

Θα διαρκέσει η κατάσταση, ή σύντομα θα πάμε ξανά προς τα επάνω; Εν μέσω ημερών καταβολής... fuel pass, η συμφωνία εκεχειρίας στην Μέση Ανατολή έφερε ραγδαία μείωση στην τιμή βαρελιού – Θα ακολουθήσουν τα πρατήρια;

Ήταν λες και συννενοήθηκε το σύμπαν, να δοθεί εκεχειρία πριν το ελληνικό Πάσχα! Εντάξει, κάνουμε και πλάκα, το θέμα όμως με τον πόλεμο και τις συνέπειες του στην παγκόσμια αγορά ενέργειας μόνο αστείο δεν ήταν, τις τελευταίες ημέρες, απειλώντας ακόμη και με ενεργειακό lockdown όλο τον πλανήτη. Πριν από λίγες ώρες, ανακοινώθηκε ολιγοήμερη, προς το παρόν, εκεχειρία στην εμπόλεμη ζώνη, με τις τιμές πετρελαίου να πέφτουν άμεσα και ραγδαία.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε λίγες ώρες το πετρέλαιο Brent έπεσε στα 93 δολάρια το βαρέλι, από το επίπεδο των 110 στο οποίο εμπορευτόταν εχθές. Προς το παρόν (ώρα 10 π.μ. την Τετάρτη), παραμένει σε πτωτική τάση κατά 16%.

Παράλληλα, αυτές τις ημέρες είναι ενεργή και η πλατφόρμα του fuel pass, που θα δώσει μία μάλλον... ταπεινή ενίσχυση στους οδηγούς, εν όψει μάλιστα και εξόδου του Πάσχα.

Το καίριο ερώτημα είναι, φυσικά, το εξής: Από την στιγμή που όλες οι αυξήσεις, περνάνε άμεσα στην αντλία, τώρα θα δούμε να περνά άμεσα και αυτή η μείωση; Δυστυχώς, ξέρουμε την απάντηση από τώρα – ίσως, με το... σταγονόμετρο τις επόμενες ημέρες, και αν, καθώς η αναμενόμενη έξοδος του Πάσχα θα φέρει και αύξηση της κατανάλωσης.

Οι τελευταίες μέσες τιμές για την Ελλάδα, σύμφωνα με το δελτίο του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, παρουσιάζουν το ντίζελ και την 95άρα αμόλυβδη βενζίνη ακριβώς στο ίδιο επίπεδο τιμής, στα 2,07 ευρώ ανά λίτρο.

Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Απριλίου 2026 10:19
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon