.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013 22:01

Ρεπορτάζ - Yamaha Motocross Masterclass

 

Με τον Petar Petrov

 


Η ΥΑΜΑΗΑ/ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ διοργάνωσε Μοtocross Masterclass με τον παγκόσμιας κλάσης αγωνιζόμενο Petar Petrov.

Επένδυση στην εκπαίδευση

Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ πιστή στη φιλοσοφία της να τοποθετεί την εκπαίδευση υψηλά στις προτεραιότητές της, συνεχίζει να επενδύει σημαντικά σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και εκπαιδευτικές χορηγίες. Σε αυτό το πνεύμα οργάνωσε τριήμερο ταχύρρυθμο σεμινάριο Masterclass για τους καλύτερους αγωνιζόμενούς της στο Motocross με YAMAHA ΥΖ250F & YZ450F από τις 17 ως και τις 19 Ιουλίου στην πίστα Motocross Λιτόχωρου.

Στόχος της Εταιρείας ήταν η ταχεία ενδυνάμωση της ομάδας της στους αγώνες Motocross, προσφέροντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εκπαιδευθούν και να εξασκηθούν με ένα πρόγραμμα που κάλυψε πλήρως οικονομικά η ίδια και κατά τρόπο που η γνώση αυτή να είναι άμεσα εφαρμόσιμη στους πραγματικούς αγώνες, με στόχο τις πρώτες θέσεις της κατάταξης.

Σε αυτό το πνεύμα επιλέχθηκε ένας από τους καλύτερους ως εισηγητής του σεμιναρίου, ο γνωστός Petar Petrov, μαζί με τον προπονητή και manager του Bobi Stanchev. Ο Petar Petrov, αν και νεότατος, μόλις 19 χρονών, έχει καταφέρει να βρίσκεται σταθερά στην πρώτη δεκάδα της ΜΧ2 κατηγορίας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross, ενώ παράλληλα είναι δημοφιλής και στην Ελλάδα από τη συμμετοχή του προηγούμενων ετών στις μικρές κατηγορίες των Mini και Junior.

Ανταπόκριση από τους κορυφαίους

Στην πρόσκληση της εταιρείας ανταποκρίθηκαν οι 4 Έλληνες αναβάτες και ο 1 Βούλγαρος που προσκλήθηκαν και τους οποίους υποστηρίζει η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, ενώ η ομάδα συνοδευόταν από μηχανικούς, συνοδούς και άλλα στελέχη. Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι αναβάτες: Δημήτρης Βαγγελάκος, Δημήτρης Μπαξεβάνης, Δημήτρης Κοντολέτας, Δημήτρης Τουρατζίδης και o Christian Angelov.

Το ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα ξεκινούσε στις 09.30 το πρωί και έληγε στις 18.00 περίπου το απόγευμα. Την πρώτη ημέρα ο Petrov έτρεξε με όλη την ομάδα αναγνωριστικές διαδρομές, επιδεικνύοντας συγκεκριμένες τεχνικές σε επιλεγμένα σημεία της πίστας του Λιτόχωρου. Τη δεύτερη ημέρα ξεκίνησαν οι χρονομετρήσεις και χρονομετρημένα τμήματα του «άτυπου αγώνα» με στόχο το σημαντικό κατέβασμα των χρόνων και τη δοκιμή στην πράξη τεχνικών που οδηγούν σε ταχύτερη οδήγηση. Την τρίτη ημέρα οργανώθηκε προσομοίωση φιλικού αγώνα στο σύνολο της διαδρομής, και φάνηκαν τα αποτελέσματα «από τη θεωρία στην πράξη». Οι συμμετέχοντες ενθουσιάστηκαν με τη βελτίωση και δήλωσαν από τώρα το «παρών» για την επόμενη εκπαίδευση. Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου οι αναβάτες προσέγγισαν το ιδιαίτερα απαιτητικό άθλημα σφαιρικά, καθώς το πρόγραμμα εκπαίδευσης δεν περιορίστηκε σε τεχνικές και εφαρμογή στην πράξη, αλλά περιείχε και θέματα προπονητικής τακτικής καθώς και συστηματικής εκγύμνασης ενός αθλητή Motocross με ασκήσεις και επισκέψεις στο γυμναστικό κέντρο Fitness Fun Λιτόχωρου. Ο Petar μοιράστηκε τα μυστικά της επιτυχίας του με την επίδειξη του δικού του προσωπικού προγράμματος εκγύμνασης, που έχει προσαρμόσει στις ιδιαίτερες ανάγκες των πρωταθλητών Motocross.

Εντυπωσιακή εμφάνιση της νέας YZ 450F

Από τα αξιοσημείωτα που συνέβησαν το τριήμερο ήταν ότι με την παρουσία του τίμησε την οργάνωση και ο Στέλιος Γαλατιανός μαζί με τον προπονητή του και πολλάκις πρωταθλητή Σταύρο Γεωργακόπουλο. Μάλιστα ο Γαλατιανός αξιοποίησε την εκπαίδευση ξαναμπαίνοντας στην πίστα Motocross. Επίσης πολλά χαμόγελα στους παρισταμένους έφερε η παρουσία του 12χρονου Δημήτρη Τουρατζίδη ο οποίος την αμέσως επόμενη Κυριακή κέρδισε στον Πανελλήνιο Αγώνα Motocross για τα 85 κυβικά. Ο Δημήτρης αν και δεν μπήκε στην πίστα του Λιτόχωρου ταυτόχρονα με τους μεγάλους συναθλητές του, κατάφερε να αφομοιώσει όσα έβλεπε ως απλός παρατηρητής το τριήμερο, και να τα αξιοποιήσει στο έπακρο επιτυγχάνοντας την πρωτιά.

Στην πίστα πρωταγωνίστησε εκτός των ΥΑΜΑΗΑ ΥΖ250F και ΥΑΜΑΗΑ YZ450F, και η ολοκαίνουρια ΥΑΜΑΗΑ ΥΖ450F μοντέλο 2014 που εντυπωσίασε με την εμφάνιση και τις επιδόσεις της.

Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ/Κλάδος ΥΑΜΑΗΑ θέλει να απευθύνει θερμά ευχαριστήρια σε όσους υποστήριξαν την εκπαίδευση motocross που οργανώθηκε για πρώτη φορά με αυτή τη μορφή, και ιδιαίτερα τον ιδιοκτήτη της πίστας κο. Δημήτρη Κουτρούλα, που αγκάλιασε την προσπάθεια, και το γυμναστήριο Fitness Fun που παραχώρησε τους χώρους του για τη γυμναστική των συμμετεχόντων.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου, με ακόμη πιο εμπλουτισμένο πρόγραμμα και περισσότερους συμμετέχοντες, ενώ η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ προσδοκά ότι θα εξελιχθεί σε θεσμό που θα υποστηρίζει κάθε χρόνο τους μελλοντικούς νικητές σε Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013 22:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ρεπορτάζ – BeoVespa 2013 Julien Dupont και M.Pol στην Μήλο! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon