.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2024 13:52

E.E. – Fake news τα σενάρια περί απαγόρευσης επισκευών στις παλιές μοτοσυκλέτες

Πάλι καλά, δηλαδή, να λέμε!

Ανησυχία προκάλεσε στα κοινωνικά δίκτυα, η κυκλοφορία μίας είδησης περί επικείμενης «απαγόρευσης επισκευών» σε οχήματα ηλικίας από 15 ετών και πάνω, προφανώς σε μία προσπάθεια εξαναγκαστικής ώθησης του στόλου σε ανανέωση. Αυτό φυσικά θα ήταν κάτι σκανδαλώδες, αφού θα ωθούσε σε σκραπ έναν τεράστιο αριθμό αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, καταφέροντας ένα τεράστιο πλήγμα στους ιδιοκτήτες του.

Έτσι και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και η Κεντρική Ένωση του Εμπορίου Οχημάτων της Γερμανίας, έσπευσαν σε διευκρινίσεις και διαψεύσεις: Είναι Fake News, η απαγόρευση επισκευών στα παλαιότερα οχήματα. Απεναντίας, στόχος της Ε.Ε. είναι η κλήση των ιδιοκτητών τέτοιων οχημάτων, να τα επισκευάζουν και να τα συντηρούν όπως προβλέπεται, ώστε να «συνεχίσουν να λειτουργούν με ασφάλεια».

Οι ψευδείς ειδήσεις κυκλοφόρησαν ως παρερμηνείες προτάσεων για την ανακύκλωση και την επανάχρηση των οχημάτων ή τμημάτων τους, που βρήκαν το δρόμο τους στα κοινωνικά δίκτυα και κατόπιν... παραμορφώθηκαν μέσα από το γνωστό «χαλασμένο τηλέφωνο». Περισσότερα νέα επί των επίσημων εξελίξεων για το θέμα, αναμένονται.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2024 13:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon