.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 13:33

Πωλήσεις μοτοσυκλετών - Αυτή είναι η χώρα με την μεγαλύτερη πτώση παγκοσμίως

Συνήθως γράφουμε για τις αυξήσεις πωλήσεων μοτοσυκλετών, που αποτελεί παγκόσμια τάση τα τελευταία χρόνια, όμως η αγορά σε αυτή την συγκεκριμένη χώρα σχεδόν καταρρέει.

Σε γενικές γραμμές, η μοτοσυκλέτα διανύει εποχή άνθησης δημοτικότητας αλλά και πωλήσεων, σε όλο τον κόσμο. Φυσικά, δεν γίνεται τα δεδομένα να είναι τα ίδια, σε όλες τις χώρες ξεχωριστά… Μπορεί η Ασία να είναι το επίκεντρο των μαζικών πωλήσεων μοτοσυκλετών παγκοσμίως, όμως η αγορά του Πακιστάν δείχνει σημάδια κατάρρευσης.

Το Πακιστάν, λοιπόν, καταγράφει απανωτές ποσοστιαίες μειώσεις ταξινομήσεων μοτοσυκλετιστών, σε… διψήφια νούμερα, καθώς η χώρα διέρχεται από μεγάλη κρίση με πολλαπλά μέτωπα: Τις περσινές καταστροφικές πλημμύρες, τον πληθωρισμό, την οικονομική και συναλλαγματική κρίση, μεταξύ άλλων

Η αγορά μοτοσυκλέτας, που αποτελεί την μεγαλύτερη του κλάδου των μεταφορών στην χώρα, έχει σημειώσει πτώση πωλήσεων -37,1%  μέχρι αυτή την στιγμή, που είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί παγκοσμίως. Σκεφτείτε μάλιστα ότι, οι πωλήσεις μέχρι αυτή την στιγμή ανέρχονται στις 665.715, δηλαδή νούμερα που η αγορά της Ελλάδας βλέπει σε βάθος… 15ετίας. Φανταστείτε, τα μεγέθη της αγοράς του Πακιστάν, πόσο μάλλον εν καιρώ υγείας…

Γίνεται μάλιστα ακόμα πιο λυπηρό, αν αναλογιστεί κανείς ότι από το οικονομικό έτος 2015-16 και μετά, οι πωλήσεις μοτοσυκλετών ξεπερνούσαν σταθερά το 1 εκατομμύριο κάθε χρόνο και συνδέθηκαν με την άνοδο της μεσαίας τάξης στην χώρα, την αύξηση των εισοδημάτων και την δυνατότητα των τραπεζών να δίνουν δάνεια. Ευχόμαστε το Πακιστάν να ξεπεράσει την πολύπλευρη κρίση που το πλήττει, καθώς προφανώς τα μεγαλύτερα προβλήματα των πολιτών του, δεν είναι το αν θα αγοράσουν μοτοσυκλέτα ή όχι, φέτος…

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 13:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon