.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023 10:58

Σπάνε ρεκόρ οι πωλήσεις ηλεκτρικών ποδηλάτων - ποιοι είναι οι λόγοι

Όλο και περισσότεροι χρήστες επιλέγουν ηλεκτρικό ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους και οι λόγοι είναι πολλοί.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν στα διεθνή μέσα, ο τομέας των ηλεκτρικών ποδηλάτων σημειώνει μεγάλη αύξηση πωλήσεων, σταθερά. Κατά το 2022, στην Ευρώπη οι πωλήσεις ηλεκτρικών ποδηλάτων αυξήθηκαν κατά 8,6%, αγγίζοντας τα 5,5 εκατομμύρια παραδόσεις. Παράλληλα, ο τζίρος του τομέα αυξήθηκε κατά 7,4%, αγγίζοντας τα 21,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αυτά τα δεδομένα έρχονται σε αντιπαραβολή, με την μείωση που κατέγραψαν οι πωλήσεις των συμβατικών ποδηλάτων – οι οποίες έπεσαν κατά 9,1% το 2022, σημειώνοντας 14,7 εκατομμύρια πωλήσεις, αντί για 17,1 εκατομμύρια το 2021. Αξίζει να σημειωθεί εδώ, ότι αυξήθηκαν και οι εισαγωγές ηλεκτρικών ποδηλάτων στην Ευρώπη, σε σχέση με το 2021, αγγίζοντας τις 1.266.519 μονάδες.

Φυσικά οι λόγοι είναι αρκετοί, για αυτή την εξέλιξη: Η πανδημία έπαιξε καίριο ρόλο, καθώς έβαλε πολλούς στην αναζήτηση ενός προσωπικού μεταφορικού μέσου, όπως επίσης οι ολοένα αυξανόμενες τιμές στα αυτοκίνητα, τις μοτοσυκλέτες αλλά και τα καύσιμα. Και φυσικά, να μην ξεχάσουμε τις επιδοτήσεις απόκτησης των ηλεκτρικών ποδηλάτων, που έδρασαν ως σημαντικός πόλος έλξης μειώνοντας δραστικά το κόστος απόκτησης τους. 

Ο πρόεδρος της Conebi, Erhard Buchel, σημείωσε για τα δεδομένα: «Η ευρωπαϊκή βιομηχανία ποδηλάτων επιδεικνύει μια αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα, παρά την σημαντική πτώση σε πωλήσεις των παραδοσιακών ποδηλάτων και καθυστερήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, που συνεχίζονται ακόμα. Παίρνουμε θάρρος από την αυξανόμενη έμφαση της βιομηχανίας προς την βιωσιμότητα και την αυξανόμενη τάση για ευρωπαϊκή παραγωγή. Το μέλλον της βιομηχανίας μας είναι πολλά υποσχόμενο. Λέγοντας αυτό, οι ευρωπαϊκές και οι εθνικές πολιτικές αποφάσεις παίζουν ρόλο-κλειδί στην μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της βιομηχανίας και της αγοράς μας στην Ευρώπη»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023 11:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon