.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 15:10

Honda Transalp XL750 2023 – Πρώτη επαφή και φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Η μοτοσυκλέτα με το βαρύ όνομα, που αναγεννήθηκε από την Honda για το 2023, ήρθε επιτέλους στην Ελλάδα και εμείς βρεθήκαμε στην αντιπροσωπεία της εταιρείας, για να πάρουμε μια πρώτη γεύση.

Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε πολύ στο Transalp σαν όνομα, ούτε και σαν ιστορία, καθώς το μοντέλο είναι αντικείμενο λατρείας χιλιάδων μοτοσυκλετιστών στην Ελλάδα. Αρκετούς μήνες μετά την επίσημη παρουσίαση του, το Transalp XL750 πατάει επίσημα τους τροχούς του στην Ελλάδα, με το πρώτο κομμάτι που φτάνει στην χώρα να έρχεται στον χρωματισμό Mat Iridium Gray –ένα μεταλλικό, αλλά ταυτόχρονα και ματ ανθρακί χρώμα.

Η πρώτη μας εντύπωση; Κόντρα στις… χιλιάδες σχολίων που καταδίκασαν την εμφάνιση και την αισθητική του Transalp από τις φωτογραφίες των δελτίων τύπου, η μοτοσυκλέτα είναι πολύ ομορφότερη και πολύ πιο «μοτοσυκλέτα», όταν την βλέπεις από κοντά. Χωρίς να ξεφεύγει αισθητικά από τα στάνταρ της εταιρείας (και αυτό γίνεται εσκεμμένα, φυσικά, ώστε να μην ξενίζει τους υποψήφιους αναβάτες), η Transalp XL750 έχει την δική της εμφανισιακή ταυτότητα και είναι ιδιαίτερα μεγάλη σε μέγεθος. Ποιοτικά, ο πήχης έχει τεθεί πολύ ψηλά και αυτό το καταλαβαίνεις αμέσως. Δεν είναι τυχαίο, καθώς το J στον αριθμό πλαισίου, υποδηλώνει ότι η χώρα κατασκευής της είναι (και) η Ιαπωνία!

Σε πρώτη εντύπωση, τουλάχιστον στατικά, η θέση οδήγησης μοιάζει κομμένη και ραμμένη ακόμα και για τον αναβάτη που ανεβαίνει πρώτη φορά στην Transalp. Φυσικά, οι εντυπώσεις αυτές θα γίνουν πιο συγκεκριμένες, στην δοκιμή της μοτοσυκλέτας. Η αίσθηση του βάρους είναι πραγματικά αμελητέα, στην στατική μετακίνηση και το ζύγισμα της είναι σωστά μελετημένο. Όμως, όπως είπαμε και πριν λίγες λέξεις, είναι νωρίς να βγάλουμε πλήρες συμπέρασμα για αυτό, πριν την τεστάρουμε διεξοδικά!

H τιμή της Honda Transalp 750 ξεκινά από τα 11.500 ευρώ. Διαβάστε περισσότερα για την Transalp 750, στο άρθρο μας εδώ. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 15:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon