.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2023 08:37

Brembo - Ρεκόρ εσόδων και κερδών στην ιστορία της

Έσπασαν τα… οικονομικά κοντέρ, της μεγαλύτερης σε κύρος κατασκευάστριας φρένων στον κόσμο.

Η Brembo ανακοίνωσε, με επίσημο δελτίο τύπου, τα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα στην ιστορία της. Φαίνεται ότι η έκρηξη στις πωλήσεις μοτοσυκλετών, αλλά και αυτοκινήτων, που ακολούθησε την πανδημία, έχει δημιουργήσει μία άνευ προηγουμένου κινητικότητα στην αγορά, αφού πολλές μάρκες ανακοινώνουν η μία μετά την άλλη, ρεκόρ όλων των εποχών.

Πιο συγκεκριμένα, η Brembo ανακοίνωσε ότι το 2022, πέτυχε τον μεγαλύτερο τζίρο στην ιστορία της με 3,6 δις. ευρώ να μπαίνουν στα ταμεία της, μια αύξηση κατά 30% σε σχέση με το 2021. Τα ακαθάριστα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 625,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη τους άγγιξαν τα 292,8 εκατομμύρια ευρώ, μια αύξηση κατά 35,9% σε σχέση με το 2021.

Παράλληλα, η εταιρεία αύξησε τις επενδύσεις της και τα μισθωμένα περιουσιακά στοιχεία της στα 319,6 εκατ. ευρώ, ενώ μείωσε το χρέος της κατά 128,6 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τον Σεπτέμβρη του 2022.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Brembo, Matteo Tiraboschi, δήλωσε για το γεγονός, μεταξύ άλλων: «Η Brembo έκλεισε το 2022 με μία ικανοποιητική νότα, όσον αφορά τα έσοδα μας και το καθαρό μας κέρδος σημειώσαμε τα υψηλότερα ποσά στην ιστορία της εταιρείας. Όλοι οι τομείς στους οποίους δραστηριοποιούμαστε συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Αυτό το ορόσημο έγινε πραγματικότητα παρά τις πολυπλοκότητες μίας χρονιάς που σημαδεύτηκε ιδιαίτερα από τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία και τον επίμονο πληθωρισμό στις αγορές πρώτων υλών»,

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2023 08:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon