.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 09:55

Ρεπορτάζ - Συνάντηση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας

Νέα εποχή

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης

Σε νέες ράγες δείχνει να μπαίνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, έπειτα από την συμφωνία Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. και Iron Team, ως Promoter του αθλήματος. Συζητήσαμε με τον promoter στη σχετική συνάντηση και αναγνωρίσαμε το θετικό πνεύμα και την εμπειρία που τον διακρίνει.

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, τα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με την μοτοσυκλέτα και δη την αγωνιστική ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Iron Team με στόχο την προβολή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας 2020.

Ο Παναγιώτης Σιδέρης, ιδιοκτήτης της Iron Team, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις μιας και δραστηριοποιείται στον χώρο της μοτοσυκλέτας και των ανάλογων διοργανώσεων, από τις αρχές του '90. Σημαδιακές θα μπορούσαν να είναι οι πρώτες διοργανώσεις του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro στα Καλάβρυτα και του πρώτου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Supermotard στα Μέγαρα που έγιναν από την εταιρεία του.

Έκτοτε μεσολάβησαν πολλές διοργανώσεις, τόσο σε μοτοσυκλέτα, όσο και σε αυτοκίνητα, καθώς η Iron Team εξειδικεύεται στην χρονομέτρηση, εν μέσω άλλων.

Για το 2020, η Iron Team ήρθε σε συμφωνία με την αρχή του αθλήματος, Α.ΜΟΤ.Ο.Ε., για την προβολή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, ως Promoter. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως, η Iron Team αναλαμβάνει την γενική επίβλεψη και, σε συνεργασία με λέσχες, θα διοργανώσει το Πρωτάθλημα Ταχύτητας και θα φροντίζει για την ομαλή διεξαγωγή του. Όλα δηλαδή, από το promotion, μέχρι το τελικό ''προϊόν'', που είναι η ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, οι θεατές, η προσέλευση αναβατών, είναι δική της ευθύνη.

Ωστόσο, βρισκόμαστε ήδη ένα μήνα πριν την τέλεση του πρώτου αγώνα και οι αλλαγές στο φετινό πρωτάθλημα δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει, μιας και τόσο οι κατηγορίες, όσο και οι κανονισμοί, έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Άρα, μιλάμε για ''πινελιές'' και μία χρονιά με στόχο τη βελτίωση από αγώνα σε αγώνα, σε προβλήματα που είναι ήδη γνωστά και θα προσπαθήσει η Iron Team να επιλύσει, ή να βελτιώσει.

Προκειμένου να φτάσει στο τέλος του 2020, για να γίνουν ριζικές αλλαγές.

Η διάθεση υπάρχει, οι γνώσεις υπάρχουν, τα προβλήματα είναι γνωστά, και η Iron Team δεν εθελοτυφλεί. Έχει πλάνο για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν, το οποίο θα εφαρμοστεί με την πάροδο του χρόνου.

Από την πλευρά των δημοσιογράφων, όλα τα μέσα αγκάλιασαν την νέα αυτή προσπάθεια και δεσμεύτηκαν ο καθένας από την πλευρά του να στηρίξουν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας με ό,τι είναι δυνατόν.

Ευχόμαστε καλή τύχη και δύναμη στον νέο Promoter του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, στον Παναγιώτη Σιδέρη και την Iron Team και ευελπιστούμε σε ένα επιτυχημένο 2020 από όλες τις πλευρές.

Επισκεφτείτε τη νέα επίσημη ιστοσελίδα του HellenicSBK 2020 εδώ

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 09:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon