.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 15:56

Σκληρές ποινές για stunts στο δρόμο στη Γαλλία

Πρώτη καταδίκη με τον νέο νόμο - Κατάσχεση μοτοσυκλέτας & 6 μήνες φυλακή!

Ένας 26χρονος αναβάτης που έκανε σούζες ήταν ο πρώτος Γάλλος που δέχθηκε βαρύ τον πέλεκυ της δικαιοσύνης για τα κόλπα του, αλλά και για την προσπάθεια του να διαφύγει, καθώς πέρα από την κατάσχεση της μοτοσυκλέτας του, μπήκε και 6 μήνες στη φυλακή.

Ο νέος νόμος κυνηγάει αυτό που οι Γάλλοι ονομάζουν “Urban Rodeo”, ήτοι αστικό ροντέο, δηλαδή οποιαδήποτε συμπεριφορά οδηγού / αναβάτη που διαταράσσει την κοινή ησυχία και βάζει τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου σε κίνδυνο.

Ο νόμος δεν κάνει αναφορά συγκεκριμένα σε stunts (σούζες, burnout, κ.α.) και είναι επίτηδες αρκετά γενικός στο τι απαγορεύει, δίνοντας έτσι στην αστυνομία την ελευθερία να δράσει σε ιμα πλειάδα περιπτώσεων.

Στην περίπτωση του πρώτου “θύματος” του νόμου, η αιτία της σύλληψης και καταδίκης του ήταν οι σούζες που έκανε ξεκράνωτος σε δημόσιους δρόμους σε ένα προάστιο του Παρισιού, ενώ δεν σταμάτησε και στο σήμα της αστυνομίας, προσπαθώντας να διαφύγει. Δεν τα κατάφερε, η ΜΧ μοτοσυκλέτα του κατασχέθηκε και ο ίδιος φορτώθηκε με 6 μήνες φυλακή!

Η μέγιστη ποινή για παραβάσεις του εν λόγω νόμου είναι κατάσχεση του οχήματος, 15.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο και ένας χρόνος φυλακή.

Μάλιστα με τον νόμο αυτό η αστυνομία θέτει υπό κράτηση άμεσα τον παραβάτη, δίχως να έχει ο τελευταίος δικαίωμα στην ελευθερία του μέχρι τη δίκη.

Επιπλέον ο νόμος καλύπτει και τα stunts σε ιδιωτικό χώρο αλλά και τα οχήματα δίχως πινακίδες, ενώ κυνηγά ακόμα και όσους οργανώνουν ή προωθούν συναντήσεις για stunts στον δρόμο.

Μάλιστα τα πρόστιμα και οι ποινές αυξάνονται όταν μιλάμε για “συλλογικές πράξεις” ενάντια στον νόμο (σούζες σε παρέα, κ.α.), καθώς εκεί η ποινή μπορεί να φτάσει και τα 5 χρόνια φυλακής συν 75.000 ευρώ πρόστιμο!

Τέλος, οι Γάλλοι νομοθέτες σκέφτονται να κάνουν υποχρεωτικό να έχει ο υποψήφιος αγοραστής αγωνιστικής μοτοσυκλέτας ανάλογη λισανς!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 15:57

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon