.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 11:12

Ελλάδα, η χώρα των διοδίων!

 

Πανάκριβη η μετακίνηση στις εθνικές οδικές αρτηρίες!

 

Θες να ταξιδέψεις οδικώς στην Ελλάδα; Θα πληρώσεις! Με εξαίρεση την ραχοκοκαλιά της Πίνδου και ένα τμήμα της Δυτικής Μακεδονίας, όλη η ηπειρωτική Ελλάδα, έχει πλέον γεμίσει σταθμούς διοδίων, που επιβαρύνουν πολύ το συνολικό κόστος ενός ταξιδιού!

Αν και οι χρεώσεις για τις μοτοσυκλέτες είναι φθηνότερες από αυτές των αυτοκινήτων, δεν παύουν στο σύνολο τους να αποτελούν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Ενδεικτικά, για να κινηθεί κανείς στο πιο βασικό οδικό άξονα της χώρας, αυτόν που συνδέει τις δύο μεγαλύτερες πόλεις, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, θα χρειαστεί να διέλθει από 11 σταθμούς διοδίων καταβάλλοντας 21,4 ευρώ αν οδηγά μοτοσυκλέτα και 31 ευρώ αν οδηγά αυτοκίνητο!

Αν συνυπολογίσει κανείς τα καύσιμα και πολλαπλασιάσει Χ2 σε ένα τυπικό “πήγαινε – έλα” ταξίδι, τότε το κόστος, αγγίζει ή και ξεπερνά αυτό των αεροπορικών εισιτηρίων!

Πέραν αυτού, πολλά τμήματα αυτοκινητοδρόμων δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί ή έχουν σημαντικές ελλείψεις (φώτα, σήμανση, μπαριέρες, περίφραξη) ωστόσο οι διερχόμενοι από αυτά οδηγοί, πληρώνουν κανονικότατα το αντίτιμο των διοδίων που θα αναλογούσε σε πλήρεις και ολοκληρωμένους από κάθε άποψη δρόμους.

Είναι δηλαδή, σαν να κοιμάσαι ρε ράντσο, σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου χωρίς παράθυρα και νερό και να το πληρώνεις σουίτα, επειδή αυτό θα γίνει στο μέλλον. Παράνοια…    

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 11:12

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon