.
Κατηγορία Triumph
Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2023 23:25

Test – Triumph Tiger 900 Rally Pro 2024 – Αποστολή στην Μάλαγα

Περισσότερο… στα πάντα!

Με σύνθημα “More”, η Triumph μας παρουσίασε το νέο Tiger 900 Rally Pro το οποίο με περισσότερη ιπποδύναμη, περισσότερη ασφάλεια, περισσότερη άνεση, πετυχαίνει να είναι πιο εύχρηστο και αποδοτικό από ποτέ!

Του Τάκη Μανιάτη

Ροπή, ροπάκλα!

Τι ροπή είναι αυτή, τι μοτέρ! Ανοίγω ελαφρώς το γκάζι, ούτε στο 1/10 της περιστροφής του, και ο πίσω τροχός ντριφτάρει χαλαρά στο χώμα, η μοτοσυκλέτα πετάγεται μπροστά και όρθιος μπορώ και σπινάρω στην εξωτερική της στροφής διαγράφοντας την. Απλά, ήρεμα, χωρίς ζόρι, εύκολα, με το γκάζι να παίζει το ρόλο του joystick και εγώ να γελάω που το τρικύλινδρο αυτό μοτέρ, παρουσιάζει έναν νέο πιο ροπάτο χαρακτήρα. Και εύλογα θα πείτε, τι άλλαξε και ‘’ξύπνησε’’ τόσο πολύ στις χαμηλές στροφές, αφού ουσιαστικά η αρχιτεκτονική του παραμένει αυτή που γνωρίσαμε το 2020, όταν ταξιδέψαμε στο Μαρόκο για την παρουσίαση της νέας Triumph Tiger 900 Rally Pro με τον ανανεωμένο τρικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, με τον στρόφαλο T- Plane. Έναν στρόφαλο με σειρά ανάφλεξης crossplane που φροντίζει να βελτιώνει την ροπή στις χαμηλές στροφές περιστροφής, δίνοντας πλεονεκτήματα δικύλινδρης στις χαμηλές και τρικύλινδρης στις ψηλές στροφές.

Ο συνδυασμός της απόδοσης και του μοιράσματος της σε όλο το φάσμα της καμπύλης ήταν άκρως επιτυχημένος σε μία μοτοσυκλέτα εύκολη και χρηστική σε κάθε τερέν, που μάλιστα δείχνει ίδια οπτικά με το μοντέλα του 2024, τόσο που μας έκανε σήμερα να σκεφτούμε τι άλλο θα μπορούσε να βελτιωθεί. Και όμως, εκεί που λέγαμε ότι το μοντέλο έφτασε στην κορυφή της εξέλιξης, έρχεται το 2024 και η ανανεωμένη εκδοχή και ξαφνικά, συναντάμε 13 περισσότερα άλογα, σκαρφαλώνοντας από τα 95 στα 108 με ανάλογη αύξηση και της ροπής!

Έχουμε έναν κινητήρα που ‘’ξυπνάει’’ στο άνοιγμα του γκαζιού πανεύκολα, έχουμε μία νέα κεφαλή με βελτιωμένες εισαγωγές και εξαγωγές, διαφορετικό βύθισμα βαλβιδών και νέους εκκεντροφόρους, διαφορετική χαρτογράφηση και νέα έμβολα. Και πλέον, ο ήχος που ακουγόταν από την κεφαλή σε κάποια μοντέλα και βελτιωνόταν σε ρύθμιση που γινόταν στο πρώτο service, εξαφανίστηκε. Ακούγεται όμως ένας ωραίος μπάσος ήχος από το νέο σύστημα εξαγωγής που είναι και αυτό τελείως νέο, καταλήγοντας σε ένα αιχμηρό και πιο λεπτό τελικό το οποίο μοιράζεται στοιχεία με αυτό του 1200. Ένας εξαιρετικός συνδυασμός βελτίωσης στον κινητήρα που όμως δεν ήταν ικανός να σταματήσει την Triumph εδώ, αφού αυτές είναι “απλά” οι εντυπωσιακές αλλαγές που κάνουν όσους εντυπωσιάζονται από τα νούμερα.

CW6D2218_-_web.jpg

Η πιο δυνατή

Όντας η πιο δυνατή adventure της κατηγορίας των 900 κυβικών εκατοστών με ακτινωτούς τροχούς, ξεπερνώντας ακόμη και τις Honda Africa Twin 1100 και KTM 890 Adventure / Husqvarna Norden 9001 που φτάνυν στα 105, η Triumph προχώρησε και σε άλλες αλλαγές που αφορούν στην θέση οδήγησης, στην οδηγική αίσθηση, στην άνεση, στην ασφάλεια. Το πλαίσιο είναι ίδιο στα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά πιο ελαφρύ πλέον, ενώ απουσιάζουν τα πλαστικά προστατευτικά στο σημείο επαφής των ποδιών, όπου εκεί μάλιστα η μοτοσυκλέτα είναι αισθητά πιο λεπτή. Τα πλαστικά περιφερειακά είναι νέα στο πλαϊνό τμήμα του fering ενώ διαφορετικοί είναι οι χρωματισμοί, με την Triumph να τολμά σε ωραίους συνδυασμούς με βάση το γκρι, με μαύρο και κόκκινο να δημιουργούν μία πολύ εντυπωσιακή μοτοσυκλέτα. Η σέλα είναι νέα, πιο φαρδιά και πιο ίσια, ώστε να μπορείς να μετακινείσαι πιο εύκολα και να απολαμβάνεις πολύωρη οδήγηση.

Ένα πλαστικό προστατευτικό έχει τοποθετηθεί στο πίσω τμήμα του ρεζερβουάρ εκεί που ενδέχεται να ακουμπήσουν τα μαλακά μόρια του αναβάτη σε καθιστή ή όρθια οδήγηση, ενώ το τιμόνι έχει έρθει 1,5 εκατοστό πιο πίσω προς τον αναβάτη. Ήταν ένα θέμα που ζητάγαμε από το Tiger 800 και κάθε φορά η Triumph το βελτίωνε, αλλά τώρα το τιμόνι έχει φτάσει σε πολύ άνετη θέση, δημιουργώντας ιδανικούς μοχλούς για τον αναβάτη. Η στάση σώματος είναι τελείως φυσική, τα χέρια βρίσκουν το τιμόνι πανεύκολα και δεν χρειάζεται να σκύψεις καθόλου, αφού το βρίσκεις εκεί που θα το ήθελες, και μάλιστα είναι αρκετά ανοιχτό για επιθετική στάση οδήγησης. Ρυθμίζεται βεβαίως αν θέλεις να οδηγάς όρθιος ή καθιστός, με τις γωνίες του να είναι πολύ σωστά επιλεγμένες.

Triumph_Tiger_900_Rally_Pro__Offroad_Statics_2024_005_-_web.jpg

Η θέση οδήγησης είναι πολύ βελτιωμένη ενώ η Triumph προχώρησε και στην αλλαγή της οθόνης TFT με την 7” του 1200, με το ίδιο menu που χρησιμοποιείται στον μεγάλο τίγρη. Ρωτώντας ιδιοκτήτες και χρήστες, κατέληξε ότι αυτή είναι η σωστή επιλογή, την τοποθέτησε, και πλέον απολαμβάνεις μεγάλα νούμερα, όμορφη σχεδίαση, “διπλή’’ απεικόνιση πληροφοριών, ενώ πλοηγείσαι πανεύκολα μέσω του joystick, επιλέγοντας ότι επιθυμείς, διατηρώντας παράλληλα και συνδεσιμότητα μέσω bluetooth για διασύνδεση με το κινητό ή πλοήγηση μέσω της εφαρμογής Triumph My Ride.

CW6D0592_-_web.jpg

Ηλεκτρονικά και εξοπλισμός

Έξι Riding Modes στο σύνολο περιμένουν τον αναβάτη να τα επιλέξει με προρυθμισμένες παραμέτρους, ενώ ένα από αυτά, το Rider, παραμετροποιείται αναλόγως αναγκών χρήσης. Η αλήθεια είναι πως όλες οι Riding Modes λειτουργούν εξαιρετικά ενώ ακόμη και στο χώμα, η Rally Pro που αφαιρεί το ABS στον πίσω τροχό και το Traction Control, διαμορφώνει ιδανικά την απόκριση στο γκάζι, τα φρένα και την απόδοση συνολικά, ώστε να μην χρειαστεί να κάνεις κάτι εσύ.

Triumph_Tiger_900_Rally_Pro__Offroad_Details_2024_007_-_web.jpg

Βελτιωμένα παρουσιάζονται και τα φρένα τα οποία διατηρούν τις εξαιρετικές και πανάκριβες ακτινικής τοποθέτησης Brembo Stylema δαγκάνες, οι οποίες πλέον λειτουργούν με ένα νέο σύστημα της Continental, το οποίο μοιράζει την πίεση στους τροχούς, βελτιώνοντας έτσι την πέδηση. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως όποιο φρένο και να πατήσεις, θα μεταφερθεί δύναμη και στον άλλο τροχό, προκειμένου η μοτοσυκλέτα να φρενάρει με ασφάλεια.

Αναφορικά με τον εξοπλισμό, η μοτοσυκλέτα είναι υπερπλήρης, διατηρώντας τους ακτινωτούς τροχούς 21/18 ιντσών με tubeless ελαστικά, με τις ακτίνες να πιάνουν στο εξωτερικό τμήμα, αφήνοντας μάλιστα πολλές επιλογές για ελαστικά για άσφαλτο ή χώμα.

Οι προστατευτικές πλαστικές χούφτες, η αλουμινένια ποδιά και τα προστατευτικά αλουμινένια κάγκελα για τον κινητήρα, η ρυθμιζόμενη ζελατίνα, τα προβολάκια ομίχλης, η αλουμινένια σχάρα φόρτωσης με μεγάλες χειρολαβές, η θερμαινόμενη σέλα και τα θερμαινόμενα γκριπ, αλλά και το Cruise Control όπως και το Quick Shifter, περιλαμβάνονται στον στάνταρ εξοπλισμό. Όπως και η νέα θύρα φόρτισης Type C που βρίσκεται δίπλα στην οθόνη, και οι άλλες δύο, USB και 12v, κάτω από την σέλα. Ότι θες να φορτίσεις, θα το φορτίσεις, κι έτσι, καταλήγεις σε μία μοτοσυκλέτα η οποία το μόνο που χρειάζεται για να ταξιδέψει σε όποια διαδρομή επιθυμείς, είναι βενζίνη. Και αν θες περισσότερο χώμα, μπορείς να κινηθείς όπως στην δική μας μοτοσυκλέτα, όπου η Triumph εκτός από τα χωμάτινα ελαστικά της Michelin, Anakee Wild, είχε τοποθετήσει και τα φαρδιά αλουμινένια μαρσπιέ από τα αξεσουάρ που διαθέτει ενώ είχε αφαιρέσει τα μαρσπιέ του συνεπιβάτη.

CW6D2170_-_web.jpg

Όλα δουλεύουν σωστά

Στην πράξη, δεν θα χρειαστεί να επέμβεις πουθενά, μιας και οι αναρτήσεις της Showa έρχονται με 240 χιλιοστά διαδρομής και είναι πλήρως ρυθμιζόμενες, ειδικά στο μπροστινό σύστημα, ώστε να φέρνεις την μοτοσυκλέτα στα μέτρα σου. Αποσβέσεις συμπίεσης και επαναφοράς, προφόρτιση ελατηρίων για μπροστά, και ρύθμιση απόσβεσης επαναφοράς και μηχανικά ρυθμιζόμενη υδραυλική προφόρτιση ελατηρίου για πίσω, δημιουργούν ένα ιδανικό πακέτο για ταξιδιωτικό adventure ή… άλματα σε πίστα motocross!

Η οδήγηση της Triumph Tiger 900 Rally Pro έγινε στην Μάλαγα, στην ευρύτερη περιοχή της Ανδαλουσίας, με θερμοκρασίες που κυμάνθηκαν από 5 εώς 18 βαθμούς κελσίου, σε διαδρομές που θυμίζουν αρκετά την χώρα μας. Σκληρά χώματα, με αραιή πέτρα, καλό κράτημα γενικά, διαδρομές που θυμίζουν περισσότερο αττικοβοιωτία παρά βόρεια Ελλάδα, ένα εξαιρετικό τερέν για να κρίνουμε την μοτοσυκλέτα. Το βασικό σε αυτές τις διαδρομές ήταν οι αργοί χωματόδρομοι στους οποίους κινηθήκαμε αρχικά, διαδρομές στις οποίες χρειάζεσαι κοντρόλ και ροπή για να ελέγχεις την μοτοσυκλέτα. Όπου φάνηκε αμέσως η διαφορά του νέου κινητήρα, αφού με ένα απλό γύρισμα του γκριπ, και πριν οι στροφές φτάσουν στις 3.000, βλέπεις το νέο Tiger 900 Rally Pro να επιταχύνει δυνατά.

CW6D0494_-_web.jpg

Πριν γυρίσεις αρκετά το γκριπ, χωρίς να χρειαστεί γρήγορη περιστροφή του, αλλά ένα μόνο άγγιγμα, η μοτοσυκλέτα δείχνει τα δόντια της, η ροπή σε ωθεί μπροστά, η επιτάχυνση έρχεται δυνατά, το ελαστικό σπινάρει στέλνοντας το πίσω μέρος εκεί που θες. Ιδανική ροπή για να ντριφτάρεις με αργές ταχύτητες, να στρίβεις πλαγιολισθαίνοντας, να χρησιμοποιείς τον πίσω τροχό για ‘”τιμόνι’’... αλλά και για να “τεντώνεις’’ τις αναρτήσεις για να περάσεις ένα εμπόδιο, να κάνεις σούζες ή να περνάς νεροφαγώματα με τις αναρτήσεις σε πλήρη διαδρομή.

Όταν είσαι όρθιος και κινείσαι αργά σε μία στροφή, ενδέχεται να χρειαστείς αμεσότητα στην ροπή του κινητήρα, για να περάσεις λάσπες, πέτρες, νεροφαγώματα. Σε τέτοιες απαιτητικές διαδρομές βλέπεις αμέσως την απίστευτα ενισχυμένη καμπύλη απόδοσης με την παροχή δύναμης να σε σπρώχνει, ο κινητήρας να αποδίδει αμέσως χωρίς καμία υστέρηση.

CW6D2457_-_web.jpg

Εκπληκτική λειτουργία

Χαρακτηριστικά, από τις 2.000 έως τις 6.000ς.α.λ. ο κινητήρας εκπλήσσει με την λειτουργία του, μιας και είναι περίεργο για έναν τρικύλινδρο να μην λειτουργεί ως... τρικύλινδρος! Έχει όλα τα χαρακτηριστικά του δικύλινδρου στις χαμηλές στροφές, ενισχυμένα θα λέγαμε μιας και η δύναμη περισσεύει, και σε κάθε άνοιγμα του γκαζιού, θα σε απογειώσει, μαζί με τον μπροστινό τροχό. Ίσως τεχνικά να είναι κάτι δύσκολο να συμβεί, όμως η Triumph κατάφερε να δώσει περισσή ευστροφία και ελαστικότητα στις χαμηλές στροφές, που αναδεικνύουν τον χαρακτήρα του νέου Tiger 900 Rally Pro.

Triumph_Tiger_900_Rally_Pro__Offroad_Details_2024_001_-_web.jpg

Όσο πιο εύκολα ελέγχεις τον κινητήρα, όσο πιο εύκολα χειρίζεσαι την δύναμή του, τόσο πιο εύκολη αισθάνεσαι και την μοτοσυκλέτα, η οποία αλλάζει κατεύθυνση με την σκέψη. Το τιμόνι προσφέρει ιδανικούς μοχλούς, το σώμα χορεύει πάνω στην Tiger, ο κινητήρας συνοδεύει τις επιλογές και η οδήγηση γίνεται απόλαυση. Μάλιστα, το ζύγισμα της μοτοσυκλέτας είναι εξαιρετικό παρότι διατηρεί το βάρος του τρικύλινδρου κινητήρα που ωθεί σε συμπίεση ειδικά το μπροστινό τμήμα και την ανάρτηση, όμως στην οδήγηση φαίνεται η εξέλιξη και η σωστή ρύθμιση, από τον άνθρωπο που ανέλαβε να βελτιώσει το Tiger 900 Rally Pro.

Αυτός δεν είναι άλλος από τον Ivan Cervantes, τον 5 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Enduro ο οποίος στο πλαίσιο της εξέλιξης, πρωταγωνίστησε σε αγώνες όπως το Bajaj Aragon, 1000 Dunas Raid και Bassela Enduro, τερματίζοντας μάλιστα μπροστά και από αγωνιστικές μοτοσυκλέτες των 450 κυβικών εκατοστών! Οι δυνατότητες της μοτοσυκλέτας είναι εκπληκτικές ειδικά αν βρεθεί πίσω από το τιμόνι ένας καλός αναβάτης, και φαίνεται πως η εξέλιξη που έκανε ο Cervantes που ζήτησε ροπή χαμηλότερα, ευκολία στην οδήγηση και καλύτερες αναρτήσεις, έγιναν.

Triumph_Tiger_900_Rally_Pro__Road_Statics_2024_001_-_web.jpg

Κορυφαίο πακέτο

Εμείς τα ζήσαμε όλα αυτά στην πράξη, στην διαδρομή που κάναμε στην Μάλαγα, σε αργές ή γρήγορες διαδρομές. Η μοτοσυκλέτα περνάει άνετα από ανωμαλίες, από πέτρες, από νεροφαγώματα, ντριφτάρει με φρένα ή γκάζι, ελέγχεται άνετα σε αργές ή γρήγορες διαδρομές, νιώθεις βασιλικά πάνω της και απολαμβάνεις την κάθε στιγμή. Δεν σε κουράζει, έχει αποθέματα δύναμης και αν ανοίξεις το γκάζι αρκετά, θα διαπιστώσεις ότι λυσάει. Τα άλογα είναι πολλά ούτως ή άλλως αλλά η λύσσα από τον τρικύλινδρο σε ωθεί σε απίστευτες ταχύτητες σε κάθε τερέν, με την μοτοσυκλέτα να ανταπεξέρχεται εξαιρετικά και πάντα με ασφάλεια.

Triumph_Tiger_900_Rally_Pro__Offroad_Details_2024_039_-_web.jpg

Κάθεται πάντα σωστά στο έδαφος χωρίς αναπηδήσεις, διατηρεί την επαφή χωρίς προσπάθεια, παραμένει σταθερή, δεν κουνάει, είναι απόλυτα ελεγχόμενη. Σπάνια μάλιστα μπορείς να συναντήσεις ένα τέτοιο πακέτο πλαισίου και αναρτήσεων που να συνδυάζεται με ροπή και δύναμη αλλά και τόσο πλούσιο εξοπλισμό, που να μπορεί να κάνει τα πάντα εύκολα. Τόσο σπάνια που με το Tige 900 Rally Pro μπήκαμε στην πίστα motocross του Ivan Cervantes, και οδηγήσαμε σε σβέλτο ρυθμό ελέγχοντας πλήρως την μοτοσυκλέτα, και μάλιστα κάναμε άλματα που θα κάναμε με enduro μοτοσυκλέτα τόσο σε ύψος αλλά και σε μήκος! Και το σημαντικό, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, η μοτοσυκλέτα μετά από τόσο ύψος, προσγειωνόταν σωστά, χωρίς να διαλυθεί - κάτι έως και αναμενόμενο για τέτοια κατηγορία κυβικών και κιλών!

_GHZ6374_-_web.jpg

Αλλάζεις ταχύτητες με το Quick Shifter ακόμη και στο χώμα – κάτι το οποίο δεν είχα συνηθίσει είναι η αλήθεια – αλλά συμβαίνει με άνεση και χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα. Δεν υπάρχει καθυστέρηση ή κόψιμο της ανάφλεξης στο άγγιγμα της μπότας που να σε καθυστερεί, κι έτσι, μπορείς να αλλάζεις προς τα πάνω ή κάτω σχέσεις στο θετικότατο και μαλακό κιβώτιο ταχυτήτων χωρίς να χρησιμοποιείς συμπλέκτη. Η παροχή ροπής κάνει στην άκρη και την χρήση του συμπλέκτη έτσι κι αλλιώς αφού αρκεί το γκάζι για να κάνεις ότι παιχνίδι θες.

Η δύναμη είναι ατελείωτη, τα φρένα του εξαιρετικά, τόσο που δεν μπορείς καν να καταλάβεις στο στο χώμα την λειτουργία του νέου συστήματος, το οποίο σε κρατάει στο παιχνίδι, και δεν μοιράζει την δύναμη κατά το δοκούν. Ελέγχεις εσύ την μοτοσυκλέτα, ενώ αν φρενάρεις πολύ δυνατά, έχεις και το νέο σύστημα ενεργοποίησης των φλας που δείχνει σε όσους έρχονται από πίσω ότι κάτι συμβαίνει.

CW6D0150_-_web.jpg

Τα έχει όλα

Η αίσθηση, είναι πιο ελαφριά, και μάλιστα, μας έκανε εντύπωση τόσο που ανοίξαμε την τάπα του ρεζερβουάρ να επιβεβαιώσουμε ότι ο δείκτης λέει αλήθεια και ότι η μοτοσυκλέτα είναι γεμάτη καύσιμο, διαπιστώνοντας ότι στα 229 ανακοινώσιμα κιλά, δείχνει πανάλαφρη.

Και αυτή η ελαφρότητα, φαίνεται ακόμη και στην άσφαλτο, όπου -αναγκαστικά- κινηθήκαμε συνδέοντας χωματόδρομους, σε επαρχιακές οδούς, ανακαλύπτοντας την τουριστική πλευρά της Tiger 900 Rally Pro. Οι χωμάτινες διαστάσεις τροχών με τα ελαστικά 90/90 και 150/70 την κάνουν πιο ευέλικτη και πιο εύκολη στην αλλαγή κατεύθυνσης, όπου απαιτεί λιγότερη προσπάθεια από την αντίστοιχη GT Pro με τους χυτούς αλουμινένιους τροχούς 19/17 και τα φαρδύτερα ελαστικά. Όμως, η Tiger 900 Rally Pro μπορεί να πλαγιάζει εξίσου καλά, και μάλιστα, σε διαδρομές με μέτρια άσφαλτο, είναι σε αρκετά σημεία καλύτερη. Το γεγονός ότι διαθέτει πιο μακριές διαδρομές αναρτήσεων κατά 6 εκατοστά, φτάνοντας στα 240mm, μεταφέρει πιο ψηλά το κέντρο βάρους και αυτό είναι κάτι που φαίνεται ειδικά όταν κινείσαι αργά.

CW6D0176_-_web.jpg

Οι διαφορές ωστόσο μικρές, και η Tiger 900 Rally Pro στην άσφαλτο εκμεταλλεύεται όλα τα χαρακτηριστικά του τρικύλινδρου κινητήρα που προσδίδουν έναν μοναδικό ταξιδιωτικό χαρακτήρα, με την ομαλή λειτουργία και την διάρκεια στην απόδοση να δίνουν μεγάλες μέσες ωριαίες και άνεση κατά το ταξίδι. Καλά., για τον εξοπλισμό δεν χριεάζεται να αναφερθούμε, αφού όλα πάνω της λειτουργούν υπέρ του αναβάτη χωρίς να σου λείπει κάτι

Triumph_Tiger_900_Rally_Pro__Road_Statics_2024_003_-_web.jpgΔεν έχουμε κάτι αρνητικό να πούμε, για πρώτη φορά δεν μπορούμε να βρούμε κάτι όσο και αν το ψάχνουμε και μας άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων. Τουλάχιστον, μέχρι να οδηγήσουμε την επόμενη έκδοση, αυτή η Tiger 900 Rally Pro θα βρίσκεται ψηλά στην λίστα των adventure μοτοσυκλετών επιδόσεων. Σίγουρα, οι κινήσεις της Triumph δείχνουν ότι η Tiger 900 έχει βρει το δρόμο της, είναι πανεύκολη, εξαιρετική στο χώμα, εξαιρετική στην άσφαλτο, με κορυφαίο εξοπλισμό που λειτουργεί τέλεια.

Θα λέγαμε μάλιστα, ότι αξίζει περισσότερο από τα περίπου 17.000euro που αναμένεται να είναι η τιμή της, με χαρακτηριστικά και εξοπλισμό, που ξεπερνάνε τα όρια.

Διαβάστε την αναλυτκή τεχνική ανάλυση εδώ

 

Εξοπλισμός δοκιμής:

Κράνος: Arai Tour-X 5 - Arai Hellas
Τζάκετ: Nordcode Dakar Evo - Moto Market
Παντελόνι: Nordcode Adventure Evo - Moto Market
Μπότες: Forma Adventure Dry - Moto Market
Γάντια: Five WFX 3 - Moto Market

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ     
Μάρκα Triumph
Μοντέλο Tiger 900 RALLY PRO
Αντιπρόσωπος Triumph Hellas / Ηλιοφιλ
Τιμή Αναμένεται
   
Κινητήρας Υ/Ψ, 12Β, 3Κ σε σειρά
Χωρητικότητα 888 cc
Διάμετρος x Διαδρομή 78 x 61.9 mm
Συμπίεση 13:01:00
Τροφοδοσία Ηλεκτρονικός ψεκασμός
Εξάτμιση 3 σε 1
Τελική μετάδοση O-ring αλυσίδα
Συμπλέκτης Υγρός, πολύδισκος
Κιβώτιο 6 σχέσεις
   
Πλαίσιο  
Τύπος Σωληνωτό ατσάλινο, αφαιρούμενο υποπλαίσιο
Πλάτος 935mm
Ύψος 1452-1502m
Ύψος σέλας 810-830mm
Μεταξόνιο 1551mm
Γωνία κάστερ 24.4 º
Ίχνος 116,8mm
Ψαλίδι Αλουμινένιο
Βάρος στεγνό 201 kg
Ρεζερβουάρ 20 L
   
Αναρτήσεις  
Μπροστινή ανάρτηση Ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα διαμέτρου 45mm της Showa, προφόριστη ελατηρίων, απόσβεση συμπίεσης και επαναφοράς, διαδρομή τροχού 240mm
Πίσω ανάρτηση Αμορτισέρ της Showa με υδραυλικά ρυθμιζόμενη απόσβεση επαναφοράς, προφόρτιση ελατηρίου, διαδρομή τροχού 230mm
   
Φρένα  
Μπροστά Δύο δίσκοι διαμέτρου 320mm με δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων της Brembo Stylema ακτινικής τοποθέτησης, ακτινική τρόμπα, Cornering ABS
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 255mm, δαγκάνα της Brembo ενός εμβόλου, Cornering ABS
   
Τροχοί / ελαστικά Bridgestone Battlax Adventure
Μπροστά 90/90-21 Με ακτίνες, Tubeless
Πίσω 150/70R17 Με ακτίνες, Tubeless
   
Κατανάλωση  
Κατανάλωση 4,7l/100 km
Ρύποι EURO 5 Standard: 102 g/km
   
Επιδόσεις  
Ιπποδύναμη (hp/rpm) 108 / 9,500
Ροπή (kg/rpm 9 / 6,850

 

 

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2024 20:33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon