.
Κατηγορία Συγκριτικά
Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 11:17

Best Buy: Έξι μικρά-μεσαία adventure για όλους

 

Μοτοσυκλέτες πολλαπλών ρόλων που θα σας λύσουν τα χέρια! 

Η κατηγορία των on-off/adventure μοτοσυκλετών είναι μακράν η πιο δημοφιλής στη χώρα μας, κάτι που μόνο τυχαίο δεν είναι. Οι εν λόγω μοτοσυκλέτες είναι ιδανικές για καθημερινή χρήση και κατάλληλα εξοπλισμένες για να ταξιδέψουν ανά πάσα στιγμή, ενώ έχουν τη δυνατότητα να πατήσουν με ασφάλεια και στο χώμα καλύπτοντας έτσι και τις περιπετειώδεις διαθέσεις του αναβάτη τους. Οι on-off/adventure με κινητήρες μικρής-μεσαίας χωρητικότητας έχουν έρθει και πάλι στο προσκήνιο προσφέροντας ουσιαστικά όλα αυτά που προσφέρουν και οι μεγαλύτερες –έστω και σε μικρότερες δόσεις- σε ένα σημαντικά πιο προσιτό πακέτο από πλευράς απόκτησης αλλά και χρήσης/συντήρησης. Τα έξι μοντέλα «Τα Κάνω Όλα» που ακολουθούν απαρτίζουν ακριβώς αυτή την κατηγορία και μπορούν να οδηγηθούν και με δίπλωμα κατηγορίας Α2. Με τιμή κάτω από 7.000 ευρώ, είναι προτάσεις που θα σας λύσουν τα χέρια στην καθημερινότητά σας και δεν θα πουν όχι ούτε στο ταξίδι, αλλά ούτε και στην χωμάτινη περιπέτεια. Πάμε να τα γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

BMW G 310 GSmikra adve 7

Τιμή: 5.950 ευρώ

Το ποιοτικότατο G 310 GS αποτελεί την είσοδο της γερμανικής εταιρίας στις adventure μικρού κυβισμού και παράλληλα το “παράθυρο” για να μπει ένας αναβάτης στον κόσμο των GS. Η γερμανική εταιρία το έχει προετοιμάσει κατάλληλα για να είναι φιλικότατο στην καθημερινή μετακίνηση στους δρόμους της πόλης, δίνοντάς του μια θέση οδήγηση που θα βολέψει ένα μεγάλο μέρος των αναβατών και αναρτήσεις που δεν θα προβληματιστούν καθόλου με τις ανωμαλίες του οδοστρώματος. Μάλιστα το G 310 GS θα εκπλήξει ευχάριστα με τη συμπεριφορά του που ξεπερνά τα όρια της κατηγορίας αλλά και με την προοδευτικότητα που αντιμετωπίζει τις ορέξεις του αναβάτη σε άσφαλτο και χώμα.  

mikra adve 8

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κινητήρας: 4Τ, 1Κ, Υ/Ψ, 4βάλβιδος

Χωρητικότητα (κ.εκ.): 313

Ισχύς: (ίπποι/σ.α.λ.): 34/9.500

Ροπή (kgm/σ.α.λ.):  2,85/7.500

Ύψος σέλας (χλστ.): 835

Ρεζερβουάρ (λίτρα): 11

Βάρος (πλήρες, κιλά): 169,5

 Honda CRF250 Rallymikra adve 2

Τιμή: 6.490 ευρώ

Με εντυπωσιακή εμφάνιση που θυμίζει τις μοτοσυκλέτες της Honda που συμμετέχουν στον θρυλικό αγώνα Dakar, το CRF250 Rally αποτελεί το πιο χωμάτινο “εργαλείο” μεταξύ των μοτοσυκλετών της παρουσίασης. Για τις ιδιαίτερα διευρυμένες ικανότητές του στο χώμα φροντίζουν οι μαλακές αναρτήσεις με τις μεγάλες διαδρομές, που συμπληρώνονται ιδανικά από τους ακτινωτούς τροχούς των 21 και 18 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Η θέση οδήγησης περιλαμβάνεται επίσης στα δυνατά του σημεία καθώς σας επιτρέπει να οδηγείται άνετα ότνα είστε όρθιοι. Πολύ απλά αν θέλετε να έχετε μια πολύ άνετη μοτοσυκλέτα στην καθημερινή χρήση, που θα σας περιορίζει ελάχιστα στις εξόδους σας στο χώμα, το CRF250 Rally, είναι η λύση.

mikra adve 1

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κινητήρας: 4Τ, 1Κ, Υ/Ψ, 4βάλβιδος

Χωρητικότητα (κ.εκ.): 249

Ισχύς: (ίπποι/σ.α.λ.): 24,8/8.500

Ροπή (kgm/σ.α.λ.):  2,6/6.750

Ύψος σέλας (χλστ.): 895

Ρεζερβουάρ (λίτρα): 10,1

Βάρος (πλήρες, κιλά): 157

 Kawasaki Versys-Χ 300mikra adve 5

Τιμή: 5.990 ευρώ

Ποιοτικό, οικονομικό σε κατανάλωση και σωστά στημένο, το Versys-X 300 έχει χώρους για 2 μεγαλόσωμα άτομα αποτελεί έναν εναλλακτικό δρόμο στις “τα κάνω όλα και συμφέρω” On-Off/adventure μοτοσυκλέτες. Το Versys είναι πολύ καλοφτιαγμένο και θα μπορούσες να υποθέσεις πως πρόκειται για On-Off 600+ κυβικών εκατοστών. Το μικρότερο μοντέλο της οικογένειας Versys θα κινηθεί πολύ άνετα στην άσφαλτο, προτάσσοντας τον ιδιαίτερα ώριμο χαρακτήρα του, ενώ δεν θα πει όχι ούτε στο χώμα αφού το χαμηλό ύψος της σέλας, ο μαλακός συμπλέκτης και η σωστή θέση και για να οδηγείτε όρθιοι αφήνουν τον αναβάτη να πατήσει στο χώμα χωρίς άγχος αλλά με πολύ πάθος!

mikra adve 4

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κινητήρας: 4Τ, 2Κ, Υ/Ψ, 8βάλβιδος

Χωρητικότητα (κ.εκ.):

Ισχύς: (ίπποι/σ.α.λ.): 40/11.500

Ροπή (kgm/σ.α.λ.):  2,6/10.000

Ύψος σέλας (χλστ.): 845

Ρεζερβουάρ (λίτρα): 17

Βάρος (πλήρες, κιλά): 175

 Suzuki V-Strom 250mikra adve 9

Τιμή: 5.295 ευρώ

Θέλοντας να κινηθεί στα χνάρια που καθιέρωσαν το μεγαλύτερο V-Strom 650 ως το απόλυτο all round μοντέλο τα προηγούμενα χρόνια, o Βενιαμίν των 250 κ.εκ. είναι μια εύχρηστη και πρακτική μοτοσυκλέτα για όλες τις δουλειές που θα σας κλείσει πονηρά το μάτι καθώς ζυγώνει το Σαββατοκύριακο. Το V-Strom 250 παρουσιάζεται ως ο πιστός σας σύντροφος και για εξορμήσεις εκτός των τειχών, μικρές ή μεγάλες, με άνετο χώρο στη σέλα για δύο άτομα και αποσκευές και καλή προστασία από τον αέρα για τις ταχύτητες που αναπτύσσει. Κινείται με ασφάλεια στον αυτοκινητόδρομο, είναι ιδιαίτερα ευχάριστο στις στροφές και δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα ούτε στις χωμάτινες αναζητήσεις σας.

mikra adve 10

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κινητήρας: 4Τ, 2Κ, Υ/Ψ, 4βάλβιδος

Χωρητικότητα (κ.εκ.): 248

Ισχύς: (ίπποι/σ.α.λ.): 24,7/8.000

Ροπή (kgm/σ.α.λ.):  2,4/6.500

Ύψος σέλας (χλστ.): 800

Ρεζερβουάρ (λίτρα): 17,3

Βάρος (πλήρες, κιλά): 188

 Benelli TRK 502mikra adve 11

Τιμή: 6.500 ευρώ

Το Benelli TRK 502 βάζει φωτιά στα μικρά-μεσαία Adventure με δυνατά όπλα τους τεράστιους χώρους για 2 μεγαλόσωμα άτομα, τον πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό, τον ροπάτο κινητήρα και την εξαιρετική ποιότητα κύλισης του. Με πειστική εμφάνιση και πληθωρικές διαστάσεις, που σε κάνουν να νομίζεις ότι έχεις μπροστά σου μοτοσυκλέτα τουλάχιστον 750 κ.εκ., το TRK 502 δεν έχει να ζηλέψει τίποτα όσον αφορά το status που δίνουν στον αναβάτη τους οι μεγαλύτερου κυβισμού adventure/on-off. Η χαμηλή και έξυπνα σχεδιασμένη σέλα, το υποδειγματικό ζύγισμα αλλά και το απίστευτο “κόψιμο” του τιμονιού, “εξαφανίζουν” ουσιαστικά το μεγάλο για την κατηγορία βάρος και κάνουν το TRK 502 μια αξιόμαχη μοτοσυκλέτα για κάθε τερέν και επίπεδο εμπειρίας.

mikra adve 12

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κινητήρας: 4Τ, 2Κ, Y/Ψ, 8βάλβιδος

Χωρητικότητα (κ.εκ.): 499,6

Ισχύς: (ίπποι/σ.α.λ.): 47,6/8.500

Ροπή (kgm/σ.α.λ.):  4,6/4.500

Ύψος σέλας (χλστ.): 815

Ρεζερβουάρ (λίτρα): 20

Βάρος (πλήρες, κιλά): 210

 Honda CB500X

mikra adve 6

Τιμή: 6.690 ευρώ

Έχοντας στα σωθικά του τον αξιόπιστο δικύλινδρο κινητήρα των 471 κ.εκ. το CB500X είναι η πιο all round μοτοσυκλέτα της Honda στην εν λόγω κατηγορία, με τροχούς 17 ιντσών εμπρός και πίσω. Με έμφαση στην εξαιρετική φιλικότητα και προοδευτικότητα στην άσφαλτο και την ικανότητα να περνά με ασφάλεια και από χωμάτινα κομμάτια η μοτοσυκλέτα της ιαπωνικής εταιρίας ξεχωρίζει για την υψηλή ποιότητα κατασκευής της αλλά την προσφερόμενη άνεση για αναβάτη και συνεπιβάτη. Ο ιδιαίτερα ελαστικός και προοδευτικός σε απόδοση κινητήρας είναι και οικονομικός σε κατανάλωση  και προσφέρει αρκετή δύναμη για ασφαλείς προσπεράσεις ακόμη και όταν κινείστε στην εθνική δικάβαλοι και φορτωμένοι.

mikra adve 3

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κινητήρας: 4Τ, 2Κ, Y/Ψ, 8βάλβιδος

Χωρητικότητα (κ.εκ.): 471

Ισχύς: (ίπποι/σ.α.λ.): 47/8.500

Ροπή (kgm/σ.α.λ.):  4,38/7.000

Ύψος σέλας (χλστ.): 810

Ρεζερβουάρ (λίτρα): 17,5

Βάρος (πλήρες, κιλά): 196

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Απριλίου 2018 20:01

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon