.
Κατηγορία QJ Motors
Τετάρτη, 31 Μαϊος 2023 20:40

QJ MOTOR SRT 550 - Επαναπροσδιορίζοντας την κατηγορία

Η SRT 550 της QJ MOTOR είναι αυτό που στη Φυσική ονομάζεται «συνισταμένη» δύναμη. Η δύναμη, δηλαδή, που προκύπτει από το συνδυασμό πολλών δυνάμεων και δείχνει το τελικό αποτέλεσμα. [Δελτίο Τύπου]

Αυτό ακριβώς πρεσβεύει η SRT 550: όλα αυτά που ψάχνει ο σύγχρονος αναβάτης, σε μια μοτοσυκλέτα που συνδυάζει τα πάντα, από την καθημερινή μετακίνηση μέχρι τον γύρο του κόσμου. Βασισμένη σε μια πλατφόρμα που αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον ανταγωνισμό, η QJ MOTOR προσφέρει το πάντρεμα διαφορετικών κόσμων και απαιτήσεων σε ένα πραγματικά ολοκληρωμένο σύνολο, που επαναπροσδιορίζει την κατηγορία.

Οικονομικός, δυνατός και αξιόπιστος κινητήρας

Ο τετράχρονος, υγρόψυκτος, δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας, με τους δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους και τις τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο, διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ψεκασμό της Bosch και αποδίδει 47,6 ίππους (35kw) στις 7.500 στροφές, καθιστώντας την SRT ως μία από τις πλέον ελκυστικές επιλογές για την Α2 κατηγορία διπλωμάτων. Η τιμή της μέγιστης ροπής φτάνει τα 51Nm στις 5.500 στροφές, προσδίδοντας ένα δυναμικό χαρακτηριστικό στην προσωπικότητα της SRT 550 με έμφαση στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, όπως μαρτυρούν και οι σχεδόν τετράγωνες διαστάσεις των κυλίνδρων (διάμετρος x διαδρομή 70,5mm x 71mm).

 SRT_550_b.jpg

Η χωρητικότητα του νέου κινητήρα, που αποτελεί εξέλιξη του προηγούμενου των 500 κυβικών εκατοστών, ανέρχεται στα 554cc και προκύπτει τόσο από την αύξηση της διαμέτρου των εμβόλων όσο και της διαδρομής του στροφάλου, γεγονός που αντανακλά τα διαφορετικά χαρακτηριστικά της απόδοσης. Τα κινούμενα μέρη, όπως οι μπιέλες και τα έμβολα έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία προκειμένου να μειωθεί το βάρος και να αυξηθεί η αντοχή, με αντίστοιχα οφέλη, λόγω της μειωμένης αδράνειας, και στην ευστροφία του κινητήρα. Ο συμπλέκτης είναι φυσικά μονόδρομος και υποβοηθούμενος, διατηρώντας την ισορροπία στη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας, ακόμη και στα απότομα κατεβάσματα των σχέσεων σε πιο γρήγορους ρυθμούς οδήγησης.

SRT_550_c.jpg

Εντυπωσιακή σχεδίαση – Ποιοτική κατασκευή

Η συνολική κατασκευή της SRT 550 αποπνέει μια ποιοτική αύρα, από τις μικρότερες λεπτομέρειες μέχρι το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Οι δυναμικές γραμμές που σχηματίζουν το ρύγχος με το ρεζερβουάρ δίνουν την αίσθηση μια δυναμικής και επιθετικής σιλουέτας, ενώ η ποιότητα της βαφής, η συναρμογή των πλαστικών και το φινίρισμα των κολλήσεων, μαρτυρούν την ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια. Η προσπάθεια για συγκέντρωση των μαζών χαμηλά είναι εμφανής, με στόχο την ουδέτερη οδηγική συμπεριφορά, με τον αναβάτη να τοποθετείται "μέσα" στην μοτοσυκλέτα δημιουργώντας έτσι ένα σύνολο με χαμηλό κέντρο βάρους.Σε συνδυασμό με την προστασία από τη ζελατίνα και τις χούφτες στο τιμόνι που περιλαμβάνονται στο στάνταρ εξοπλισμό, το επίπεδο της άνεσης που προσφέρει η SRT 550 είναι σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, συνεπικουρούμενο και από την εργονομικά μελετημένη θέση οδήγησης. Τα full LED φώτα, και η θύρα φόρτισης USB, περιλαμβάνονται και αυτά στο στάνταρ εξοπλισμό της SRT, όπως και η LCD οθόνη των 5'' με δυνατότητα διασύνδεσης μέσω Bluetooth.

SRT_550_d.jpg

Κορυφαίος περιφερειακός εξοπλισμός

Η SRT 550 είναι εξοπλισμένη με ένα εξαιρετικό πακέτο περιφερειακών, όπως τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης Pirelli Angel GT, με το αμορτισέρ να είναι ρυθμιζόμενο σε ό,τι αφορά την προφόρτιση του ελατηρίου και την απόσβεση επαναφοράς, ενώ το πιρούνι των 43mm είναι εργοστασιακά ρυθμισμένο έτσι ώστε να ανταποκρίνεται άψογα στις απαιτήσεις της προσωπικότητας της SRT 550, με τη διαδρομή του να φτάνει τα 140mm. Το πακέτο των φρένων περιλαμβάνει και το δικάναλο ABS για τους δύο δίσκους των 320mm μπροστά και το 260mm πίσω.
Στάνταρ είναι επίσης τόσο τα προστατευτικά κάγκελα με μελετημένη τοποθέτηση ώστε να μην προστατεύουν τα πλαστικά ή το πλαίσιο σε περίπτωση πτώσης, όσο και το αλουμινένιο προστατευτικό εξάτμισης.

Η τιμή της SRT 550 έχει καθοριστεί στα 5.995€ με δυνατότητα επέκτασης της εγγύησης στα 4 χρόνια και διατίθεται μέσω του δικτύου QJMOTOR της ΓκοργκόληςΣ Α.Ε.

Περισσότερα για το μοντέλο μπορείτε να δείτε εδώ.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Τετράχρονος
Υγρόψυκτος
554cc

ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ/ΒΑΛΒΙΔΕΣ

2 Παράλληλοι – DOHC / 8

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ x ΔΙΑΔΡΟΜΗ

70.5mm x 71mm

ΣΧΕΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ

11.5:1

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

EFI (BOSCH)

ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΙΠΑΝΣΗΣ

Υγρό Κάρτερ

ΚΙΒΩΤΙΟ

6 Ταχύτητες

ΙΣΧΥΣ

47,6 ps / 7500rpm (35kW)

ΡΟΠΗ

51Nm /5.500rpm

ΣΧΕΣΗ ΤΕΛΙΚΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ

3.071

ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Μίζα

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

4,3L /100km (WMTC3)

ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ

19,5 L

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜxΠxΥ)

2200 x 925 x 1450

ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ

1505mm

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΔΑΦΟΣ

190mm

ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ

795mm

ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ)

235 kg

ΓΩΝΙΑ ΚΑΣΤΕΡ

25°

ΦΡΕΝΑ ΕΜΠΡΟΣ

2 Δίσκοι 320mm
Με τετραπίστονη δαγκάνα εμβόλων Ø32mm

ΦΡΕΝΑ ΠΙΣΩ

Δίσκος 260mm
Με έμβολο Ø34mm

ABS

Δικάναλο, BOSCH 9.1MB

ΕΜΠΡΟΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
(ΔΙΑΔΡΟΜΗ/ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ)

Ανεστραμμένο πιρούνι
(140mm/43mm)

ΟΠΙΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

MONOSHOCK
Με ρύθμιση προφόρτισης & επαναφοράς

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.

120/70-ZR17
PIRELLI ANGELGT

ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.

160/60-ZR17
PIRELLI ANGELGT

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 31 Μαϊος 2023 21:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon