.
Κατηγορία Piaggio
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 17:12

Vespa 140th of Piaggio - Επετειακή και συλλεκτική

Η Piaggio συμπληρώνει φέτος 140 χρόνια ζωής από την ίδρυσή της και το γιορτάζει με μια ειδική έκδοση της Vespa GTV.

Η ιστορία της Piaggio απλώνεται ως το μακρινό 1884 όταν ο Enrico Piaggio και ο γιος του, Rinaldo, ίδρυσαν την Piaggio & C με βασικό αντικείμενο την κατασκευή μηχανών και βαγονιών για σιδηροδρόμους. Στην πορεία οι δραστηριότητες της εταιρείας επεκτάθηκαν και στην αεροπορική βιομηχανία, ενώ η δίτροχη στροφή έγινε ως γνωστόν το 1946 με την εμφάνιση της Vespa.

Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο που σήμερα ο Όμιλος Piaggio τιμά την επέτειο των 140 ετών λειτουργίας του με μια πολύ ξεχωριστή Vespa.

Σχεδιασμένη από το Piaggio Style Center, η Vespa 140th of Piaggio θα παραχθεί αποκλειστικά σε 140 κομμάτια, όσα και τα χρόνια της δηλαδή, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο κοινό μόνο για τέσσερεις μέρες και συγκεκριμένα από τις 18 ως τις 21 Απριλίου που θα διαρκέσει η ετήσια γιορτή Vespa World Days 2024.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην ιστορική έδρα της Piaggio στην Pontedera και στη διάρκεια αυτού του τετραήμερου η επετειακή Vespa θα είναι διαθέσιμη για παραγγελία είτε ηλεκτρονικώς από την ιστοσελίδα της Vespa ή απευθείας στο Vespa Village, δηλαδή το επίκεντρο της εκδήλωσης στην Pontedera.

01 vespa 140th of piaggio

Η Vespa 140th of Piaggio βασίζεται στην πλατφόρμα της πιο κλασικής παραλλαγής, Vespa GTV, με τον προβολέα που εδράζει χαμηλά πάνω στο μπροστινό φτερό. Η ειδική έκδοση ξεχωρίζει από τον λευκό και μπλε-γαλάζιο χρωματισμό, τη μπλε σέλα με εμφάνιση μονόσελου και τις μπλε ζάντες.

Κάθε μια από τις 140 συλλεκτικές Vespa θα φέρει αναμνηστική πλακέτα με τον αύξοντα αριθμό παραγωγής της, καθώς και ειδικά γραφικά και σήμα για τα 140 χρόνια που εκδηλώνει τον επετειακό της χαρακτήρα.

Κάτω από την ξεχωριστή εμφάνιση κρύβεται η γνωστή μας Vespa με τον μονοκύλινδρο κινητήρα 300 hpe (High Performance Engine), που αποδίδει 23.8 hp. Ο εξοπλισμός της συλλεκτικής αυτής έκδοσης περιλαμβάνει ακόμη keyless χειρισμό, traction control (ASR) και δικάναλο ABS, όχι όμως τη σουίτα συνδεσιμότητας Vespa MIA που παραμένει προαιρετικό προσόν για τη Vespa 140th of PIaggio.

Επιπλέον, η Vespa 140th of Piaggio συνοδεύεται από μια λίστα αξεσουάρ όπως δερμάτινη τσάντα ουράς, σχάρες μπροστά και πίσω, προστατευτικά κάγκελα, ανεμοθώρακα και άλλα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η Vespa ενσαρκώνει τη δύναμη του δράκου
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon