.
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014 09:39

Yamaha – Νέο τρίκυκλο ηλεκτρικό scooter

Κατέθεσε πατέντα

 

Η Yamaha κατέθεσε πατέντα σε ευρωπαϊκά και Αμερικάνικη γραφεία πατεντών, για ένα νέο ηλεκτρικό τρίκυκλο scooter. 

Αυτή τη στιγμή, στο εμπόριο κυκλοφορούν τρίκυκλα με δύο τροχούς μπροστά, όπως είναι το Piaggio MP3, το Yamaha Tricity και το Quandro. Το νέο scooter της Yamaha θα έχει δύο τροχούς πίσω και έναν μπροστά, όπως είχε παλαιότερα το Honda Gyro-x, το οποίο είδαμε στην χώρα μας ως μεταφορικό μέσο κυρίως για πιτσαρίες, λόγω του χώρου που είχε στο πίσω τμήμα για καλάθι. Η διαφορά τώρα είναι πως, το scooter της Yamaha θα έχει δύο ηλεκτρικά μοτέρ τοποθετημένα στο κέντρο κάθε πίσω τροχού και η πατέντα αφορά στην μείωση του βάρους μέσω του νέου συστήματος που θα ελέγχει την δύναμη.
Στα διαγράμματα που μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, το νέο τρίκυκλο μας θυμίζει το δίκυκλο ηλεκτρικό scooter Yamaha EC-03 που είναι ήδη διαθέσιμο προς πώληση. Έχει το ίδιο μπροστινό τμήμα, το ίδιο πλαίσιο, σέλα και θέση μπαταρίας, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση, το τρίκυκλο έχει ακόμη έναν τροχό και το σύστημα ανάρτησης που του επιτρέπει να πλαγιάζει.

Ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί οι επιδόσεις και η αυτονομία του τρίκυκλου νέου scooter, αλλά έχουμε του EC-03, τα οποία μας δίνουν μία ιδέα: Απόδοση 1.4kW στις 2.550σ.α.λ., ροπή 7.1 λιμπρόποδα στις… 280σ.α.λ. και ελαφριά μπαταρία 50V/15Ah Λιθίου – Ιόντων, με το βάρος του scooter να φτάνει μόλις στα 56 κιλά.

Επίσης, δεν έχει ανακοινωθεί αν θα το δούμε στην παραγωγή το 2015.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014 10:45

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Παρουσίαση - Νέο ΥΑΜΑΗΑ ΜΤ-125 Yamaha MT-09X 2015 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon