.
Κατηγορία Yamaha
Δευτέρα, 26 Μαϊος 2014 10:58

Yamaha R25 2014 - Επίσημη παρουσίαση

 

Στα χνάρια των YZF

 


 

Όπως είχαμε ανακοινώσει, η Yamaha προχώρησε τελικά στην παρουσίαση του νέου street μοντέλου στην κατηγορία των 250 κυβικών, με την ονομασία R25.
Η παρουσίαση έγινε στην Ασία όπου και θα παράγεται, ενώ αναμένεται να εισαχθεί κανονικά και στην Ευρώπη. Ο κινητήρας του είναι δικύλινδρος εν σειρά δύο εκκεντροφόρους επί κεφαλής και τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο. Η απόδοση φτάνει στους 36 ίππους στις 12.000σ.α.λ. και 2,2kgm ροπής στις 10.000σ.α.λ., νούμερα που μας δείχνουν ότι έχει μεν δύναμη, αλλά αυτή αποδίδεται ψηλά – θα είναι ιδανικό για γρήγορη οδήγηση προφανώς.
Το νέο R25 μοιάζει με τα μεγαλύτερα μοντέλα της σειρά YZF R και χρησιμοποιεί ατσάλινο πλαίσιο τύπου διαμάντι, συμβατικό μπροστινό σύστημα με διάμετρο 41mm και μονό αμορτισέρ πίσω.

 

Τα φρένα του αποτελούνται από δίσκους τόσο για μπροστά, όσο και για πίσω, με διάμετρο 298mm και δαγκάνα δύο εμβόλων, και 220mm με δαγκάνα ενός εμβόλου.
Διαθέτει μεγάλο ρεζερβουάρ με χωρητικότητα 14 λίτρα ενώ υπάρχει πιθανότητα στην Ευρώπη να εισαχθεί με μεγαλύτερο κυβισμό, φτάνοντας τα 300cc, όπως έχει ήδη κάνει η Honda με το CBR και η Kawasaki με το ZX.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Μαϊος 2014 11:15

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Νέο Yamaha Majesty S 2014 Yamaha YZ 250F / 450F – YZ 125 / 250 – 2015 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon