.
Κατηγορία Suzuki
Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015 12:54

Suzuki RMZ 250 & 450 2016

 

Με 80 αλλαγές!

 

 


Αν και δείχνουν ίδια με τους προκατόχους, τα νέα RM-Z 250 και 450 έχουν σημαντικές αλλαγές για το 2016. Τις περισσότερες, τις έχει το 250.

RMZ 250rmz250l6 engine highlighted bPBQb6xV8GEio6b web

Μπορεί να μοιάζει ίδιο με τον προκάτοχο, αλλά το νέο RM-Z250 του 2016 έχει νέο πλαίσιο, κινητήρα, launch control αλλά και νέες αναρτήσεις! Η μοτοσυκλέτα είναι ελαφρύτερη και πλέον, αντί για το μπροστινό σύστημα της Showa, χρησιμοποιεί το νέο μπροστινό αέρος της KYB, PSF2. Το πλαίσιο είναι ίδιας σχεδίασης και με ίδια γεωμετρία με του 2015, αλλά ελαφρύτερο κατά 2,5%, με νέους σωλήνες στο κάτω τμήμα, και μακρύτερο λαιμό - σαν του RMZ450.

Νέο είναι και το αμορτισέρ, από την KYB πλέον, πλήρως ρυθμιζόμενο, ενώ στα φρένα, υπάρχουν αλλαγές, με νέα ελαφρύτερη δαγκάνα μπροστά.

Μεγάλες αλλαγές και στον κινητήρα, ο οποίος έχει 80 νέα μέρη: Νέες βαλβίδες εισαγωγής, ελαφρύτερους οδηγούς, νέους εκκεντροφόρους εισαγωγής και εξαγωγής, διαφορετική ρύθμιση του αυτόματου αποσυμπιεστή για εύκολη εκκίνηση, είναι μόνο μερικές αλλαγές.
Νέα είναι και τα κάρτερ με διαφορετικές διόδους λαδιού, το καπάκι του συμπλέκτη διαθέτει ''ματάκι'' για έλεγχο του λαδιού, ο στρόφαλος είναι μικρότερος σε διαστάσεις και ελαφρύτερος, με ελαφρύτερο βολάν.

Το έμβολο έχει δεχθεί DLC κατεργασία - Diamond Like Carbon, για μείωση των τριβών και το ελατήριο λαδιού είναι σχεδίασης L-για πρώτη φορά σε μοτοσυκλέτα off road.
Η μοτοσυκλέτα διαθέτει το σύστημα Suzuki Holeshot Assist Control (S-HAC) για γρήγορες εκκινήσεις με δύο επιλογές χαρτών.

RMZ450
rmz250l6 f forkadjuster PScI9E14meMt3K7 webΤο RM-Z450 δέχτηκε και αυτό το τελείως νέο σύστημα launch control της Suzuki, αλλά και το μπροστινό σύστημα με αέρα, της Showa, SFF, εξελιγμένο στην μοτοσυκλέτα του James Stewart.

Έχοντας ήδη δυνατό κινητήρα, η Suzuki εστίασε στην χρηστικότητα, με νέα σχέση στην πρωτεύουσα μετάδοση, νέα ρύθμιση στον αυτόματο αποσυμπιεστή, βελτίωση του συστήματος ψύξης κατά 16%. Το πλαίσιο, σχεδίαστηκε επίσης από την αρχή, και διατηρώντας την ίδια αρχιτεκτονική και γεωμετρία, είναι ελαφρύτερο κατά 4%.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015 16:50

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Suzuki SV650 2016 Suzuki GSX-R 250, πρώτες φωτογραφίες »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon