.
Κατηγορία MV Agusta
Δευτέρα, 20 Μαϊος 2019 12:41

MV Agusta F3 800 XX

Ως τώρα η Ιταλική εταιρεία συνόδευε τις πιο αγωνιστικές εκδόσεις των μοτοσυκλετών της με τα γράμματα RC, εκ του αγωνιστικού της τμήματος, Reparto Corse, όμως πώς βαπτίζεις κάτι που ξεπερνά ακόμη και τα πιο RC μοντέλα;

Η MV Agusta συμμετέχει στο πρωτάθλημα WorldSBK και την κατηγορία Supersport από το 2013 και πλέον απολαμβάνει τακτικά καλών αποτελεσμάτων. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως φέτος ο Raffaele de Rosa βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας με δύο βάθρα σε πέντε αγώνες. Αυτή η παρουσία της είναι ένας λόγος γιορτής για μια τόσο μικρή σε μέγεθος εταιρεία, απέναντι σε μεγαθήρια με πολλαπλάσια οικονομική δυνατότητα.

Θέλοντας λοιπόν να εκμεταλλευτεί την επιτυχία της αυτή, η MV Agusta παρουσιάζει μια μοτοσυκλέτα που φτάνει όσο πιο κοντά γίνεται στην αγωνιστική F3 του de Rosa και το όνομα αυτής: F3 800 XX.

Πρόκειται για ένα γνήσιο παιδί του αγωνιστικού τμήματος Reparto Corse που πρακτικά παίρνει την έκδοση δρόμου F3 800 RC (και όχι την ομολογκασιόν F3 675 RC) και της προσφέρει τα απόλυτα εκείνα στοιχεία που την κάνουν πλέον μάλλον ακατάλληλη για χρήση δρόμου, αλλά λαχταριστή για πίστα.

Μας έρχεται με αγωνιστικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει την κεντρική μονάδα ελέγχου του κινητήρα της MecTronik με ρυθμιζόμενο launch control, επίσης ρυθμιζόμενο quick shifter, πιρούνι Marzocchi, αμορτισέρ Ohlins TTX36 και την ίδια ολόσωμη εξάτμιση SC1R της SC-Project που τρέχει η ομάδα στο WorldSSP.

Πέραν αυτών έχουμε ένα φέρινγκ πλήρως ανθρακονημάτινο, με το οποίο η F3 XX στη ζυγαριά μετρά 145 κιλά (με όλα τα υγρά, χωρίς καύσιμο) και απόδοση 160 ίππων. Συγκριτικά με το F3 800 RC (που βγάζει πινακίδα) δηλαδή μετράμε 7 επιπλέον άλογα για 20 λιγότερα κιλά!

Τιμή δεν αναφέρεται προς το παρόν, μα είναι δεδομένο πως αυτή θα είναι εξίσου εκλεκτική όσο και η μοτοσυκλέτα η ίδια, η οποία θα διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό κομματιών. Για να πάρουμε μιαν ιδέα πάντως, το F3 800 RC ξεκινά από τα €20,990, οπότε εδώ αναμένεται να ανέβουμε αρκετά ψηλότερα.

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon