.
Κατηγορία MV Agusta
Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 11:49

Η ΜV Agusta έχει σχέδια για κάτι μοναδικό, με τιμή… 200.000+ ευρώ!

 

“Δεν θα μοιάζει με οτιδήποτε άλλο…” δηλώνει ο Castiglioni

Στα πλαίσια της παρουσίασης του νέου Βrutale 800RR, ο πρόεδρος της εταιρείας Giovanni Castiglioni, παρουσίασε ένα σχεδιάγραμμα του μελλοντικού σχεδιασμού marketing της MV Agusta, προβάλλοντας τις  οικογένειες των μοντέλων σε συνάρτηση με την τιμή τους.

Κοιτώντας το από κάτω προς τα πάνω, δεν προέκυψε κάτι καινούργιο, η MV Agusta είναι γνωστό ότι πρόκειται για μια ακριβή εταιρεία και ως εκ τούτου θεωρεί “entry level” τα μοντέλα κάτω των 20.000 ευρώ, από 20 εώς 40.000 ευρώ παίζει η κυρίως γκάμα της και από 40.000 και πάνω, οι Limited εκδόσεις.

Στην κορυφή του διαγράμματος αυτού όμως, υπήρχε μια έκπληξη! Ένα project με τιμή που θα ξεπερνά τα 200.000 ευρώ! Όπως ήταν φυσικό, οι ερωτήσεις σχετικά με αυτό έπεσαν βροχή, με τον Castiglioni, να είναι λακωνικός αλλά να αφήνει να εννοηθούν διάφορα, μερικά εκ των οποίων ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας!

mvagusta f4z con 1

Η μοτοσυκλέτα που βλέπουμε, δεν είναι άλλη εκτός από την F4Z, την μια και μοναδική μοτοσυκλέτα που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον σχεδιαστικό οίκο αυτοκινήτων Zagato, κατά παραγγελία ενός ζάπλουτου ιάπωνα επιχειρηματία.

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Θα βγει στην παραγωγή (έστω περιορισμένη…) το F4Z; Ποια μοτοσυκλέτα μπορεί να κοστίζει 200.000+ ευρώ και τι τεχνολογία θα φέρει αυτή; Ο Castiglioni δεν είπε πολλά πάνω στο θέμα αλλά έβαλε τις απαραίτητες… φιτιλιές για να αρχίσει ο κύκλος της σπέκουλας.

Τι δήλωσε λοιπόν ο CEO της MV Agusta; Ότι η μοτοσυκλέτα αυτή θα έχει έναν εναλλακτικό τρόπο παραγωγής ενέργειας, ο οποίος θα κάνει πολύ θόρυβο και θα παράγει πολύ ισχύ. “Πρόκειται για κάτι ριζοπαστικό, κάτι που δεν έχει προηγούμενο, όχι μόνο σε ότι αφορά στην σχεδίαση αλλά στο σύνολο του, τα πάντα σε αυτό το μοντέλο θα είναι διαφορετικά από το σύνηθες”, δήλωσε ο Castiglioni, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι “Eναλλακτική παραγωγή ενέργειας δεν σημαίνει απαραίτητα ηλεκτροκίνηση…” και ότι “Θα αποτελεί μια μίξη των πάντων…”, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Με βάση αυτά, ξεκίνησαν σενάρια περί… στροβιλοκινητήρα, δηλαδή ένα μοντέλο που θα κινείται με τουρμπίνα, ωστόσο κάτι τέτοιο, εκτός από εντελώς τρελό και τραβηγμένο από τα μαλλιά, έρχεται σε αντίθεση με του ισχυρισμούς του Castiglioni για κάτι μοναδικό που δεν έχει προηγούμενο, καθότι έχει κατασκευαστεί μοτοσυκλέτα με jet κινητήρα στο παρελθόν, η πρωτότυπη Υ2Κ.

Σε πιο λογικά και… προσγειωμένα πλαίσια, η MV Agusta μάλλον επιχειρεί να εισέλθει στην κατηγορία των “υπέρ-εξωτικών” μοτοσυκλετών και θέλει να το πράξει όπως αρμόζει σε κάτι τέτοιο, δηλαδή με ηχηρό τρόπο. Το ποιες θα είναι οι τεχνολογίες και με ποιο τρόπο θα παράγεται η ενέργεια σε αυτή την μοτοσυκλέτα, δεν μπορεί ακόμα να το ξέρει κανείς, jet κινητήρα όμως, το βλέπουμε δύσκολο να εφαρμόσει.

Στα μέσα του 2019, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί αυτή η πανάκριβη μοτοσυκλέτα μυστήριο… μέχρι τότε, έχουμε να ακούσουμε ακόμη πολλά… αναστροφικό κινητήρα πλάσματος με boost μαύρης ύλης κανείς;

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 11:49

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon