.
Κατηγορία Mini
Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014 10:51

Mini City Surfer

 

Νέο ηλεκτρικό δίτροχο!

 

Στο παρελθόν έχουν κυκλοφορήσει φήμες αλλά και σχέδια για ένα ηλεκτρικό scooter που ετοιμάζει η Mini, η θυγατρική εταιρία της BMW.

Ιδανικό για καθημερινή χρήση

Προς το παρόν το scooter εκείνο δεν έχει εμφανιστεί ξανά, αλλά έχουμε ένα νέο ηλεκτρικό δίτροχο που έρχεται να προστεθεί στην γκάμα της Mini, το City Surfer.
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πατίνι, που κινείται από ηλεκτροκινητήρα, και η ιδέα είναι παρόμοια με αυτό που είχε παρουσιάσει η Honda πριν από δεκαετίες, το Motocompo. Το σκεπτικό είναι να μπορείς να πηγαίνεις με το αυτοκίνητό σου εκεί που θες, και όταν μπαίνεις σε πόλη και κίνηση, να κατεβάζεις το “πατίνι” και να πηγαίνεις στις δουλειές σου σύντομα και άνετα.
Η ιδέα της Honda είχε ως κινητήρια μονάδα έναν μικρό βενζινοκινητήρα, ενώ το City Surfer, χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρα με αυτονομία 15 – 25 χιλιόμετρα, νούμερο ιδανικό για να κυκλοφορείς καθημερινά.

Το City Surfer ζυγίζει 18 κιλά και δείχνει σαν ένα ιδανικό μέσο για όσους χρησιμοποιούν κυρίως αυτοκίνητο στις μετακινήσεις τους, και θέλουν να μεταφέρονται σε μικρές αποστάσεις, αντί να χρησιμοποιούν ποδήλατο. Αν και είναι ακόμη ένα concept, δεν μπορούμε να μην διακρίνουμε την θέληση της Mini να μπει στους δύο τροχούς, με κάθε τρόπο στο μέλλον.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014 11:55

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MINI electric scooter!!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon