.
Κατηγορία Matchless
Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2014 14:32

Επανέρχεται η Matchless με το Model X Reloaded 2015!

 

Επανέρχεται η βρετανική φίρμα!

 

Με ένα νέο μοντέλο, με την ονομασία Model X, επανέρχεται η βρετανική φίρμα Matchless στην παραγωγή μοτοσυκλετών.

Η Matchless σταμάτησε τις δραστηριότητές της το 1966 και τα δικαιώματα πέρασαν στην οικογένεια Malenotti το 2012, η οποία και παρήγαγε μία σειρά ρούχων με την ονομασία Matchless London, την οποία και διαχειριζόταν ο Michele Malenotti, στα χνάρια της γνήσιας σειράς ρούχων Matchless, που είχε θεσπίσει ο ιδρυτής, Henry Collier, το 1930.

Το νέο μοντέλο Model X Reloaded, βάζει την φίρμα ξανά στις μοτοσυκλέτες και έχει τις ρίζες του ογδόντα χρόνια πίσω, στο Model X - εξ ού και το Reloaded.
Η νέα μοτοσυκλέτα, έχει σχεδιαστεί από τον Franco Malenotti και την ομάδα σχεδιασμού της Matchless.
Στην καρδιά της μοτοσυκλέτας βρίσκεται ένας αερόψυκτος κινητήρας 1916 κυβικών εκατοστών της S&S με την κίνηση να γίνεται από αλυσίδα και η σχεδίαση βρίσκεται στην δεκαετία του ’30, με γραμμές και στυλ που ταιριάζει σε εκείνη την εποχή.
Έχει όμως και σύγχρονες πινελιές αφού η σέλα είναι ρυθμιζόμενη από τα 740 στα 800mm), για να μπορεί να ρυθμίζει την γωνία των γονάτων του ο αναβάτης και να πατάει πιο άνετα κάτω, ενώ ρυθμιζόμενο είναι και το τιμόνι αναφορικά με το ύψος και την γωνία του. Το μικρό αμορτισέρ στην σέλα, αλλά και η 12πίστονη μονή δαγκάνα της Discacciati στο μπροστινό φρένο, τραβούν την προσοχή. Και πίσω όμως, υπάρχει μία 6πίστονη δαγκάνα, της ίδιας εταιρίας.

Οι τροχοί αποτελούνται από ελαστικά 130/90 R16 και 200/55 R17, σε τροχούς της Borrani, και δεν έχει γίνει γνωστή ακόμη η μάρκα των ελαστικών – σίγουρα όμως δεν θα είναι sport.
Η νέα μοτοσυκλέτα θα παρουσιαστεί στην έκθεση μοτοσυκλέτας στο Μιλάνο, στις 6 Νοεμβρίου ενώ αναμένεται να κοστίζει πάνω από 35.0000euro.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2014 18:20

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon