.
Κατηγορία Kymco
Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012 10:58

Kymco XCiting 400i 2013

 

Η δύναμη στα 400

 



του Νίκου Βιτσιλάκη

H οικογένεια των maxi scooter της Kymco ενισχύεται με το νέο Xciting 400i, οι ομοιότητες του οποίου με τις υπάρχουσες εκδόσεις  των 300 και 500 κ.εκ. περιορίζονται σε κάποια σημεία της εμφάνισης και μόνο.

Αιχμηρό σαν βέλος


Αν το κοιτάξεις από το πλάϊ δείχνει σαν βέλος έτοιμο να εκτοξευτεί, αν το δεις από μπροστά μοιάζει με γεράκι που ετοιμάζεται να επιτεθεί. Και η όλη “επιθετική” πνοή αυξάνεται και από την απόδοση του τελείως νέου κινητήρα, του πρώτου χωρητικότητας 400 κ.εκ. που χρησιμοποιεί η εταιρία σε scooter της, η οποία βρίσκεται στους 36 ίππους καθιστώντας άμεσα το 400i στην κορυφή της κατηγορίας. Ανήκει στη νέα γενιά “G5”, που πρωτοείδαμε στα People GTi και Downtown 300i, έχει χωρητικότητα 399 κ.εκ. και είναι τετράχρονος, μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ψεκασμό στην τροφοδοσία του. Ο στρόφαλός του είναι μονοκόμματος για αυξημένη ακαμψία και γυρίζει πάνω σε ρουλεμάν για να μειωθούν οι εσωτερικές τριβές, οι τέσσερις βαλβίδες κινούνται με κοκοράκια, τα οποία ομοίως έχουν ρουλεμάν στα άκρα τους, στην επαφή τους με τον εκκεντροφόρο, ενώ η παρουσία αντικραδασμικού άξονα υπόσχεται σημαντικά οφέλη στην επίτευξη ομαλής και προοδευτικής λειτουργίας. Το πλαίσιο είναι σχεδιασμένο σε λευκή κόλλα χαρτί και διαθέτει ενισχύσεις στην περιοχή του τούνελ ανάμεσα στα πόδια του αναβάτη, προκειμένου να προσφέρει αυξημένη ακαμψία και στιβαρότητα. Το μπροστινό σύστημα διαθέτει δύο πλάκες στήριξης των καλαμιών, στοιχείο που συμβάλλει δραστικά στη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς και της αίσθησης του μπροστινού τροχού. Οι τροχοί είναι 15 ιντσών μπροστά και 14 πίσω, με νέας σχεδίασης χυτές αλουμινένιες ζάντες.

Δύναμη στο κλεινόν άστυ


Το φρενάρισμα αναλαμβάνουν τρεις δίσκοι τύπου “μαργαρίτα”, νέας σχεδίασης και κατασκευής. Εδώ, ένα στοιχείο που εντυπωσιάζει και θυμίζει μοτοσυκλέτα supersport είναι οι πλευστοί δίσκοι στο μπροστινό τροχό, που διαθέτουν διάμετρο 280 mm με δαγκάνες δύο εμβόλων ακτινικής διάταξης(!).

Η όλη φιλοσοφία των μηχανικών της Kymco βασίστηκε στην τάση της εποχής για όλο και ασφαλέστερα, δυνατότερα και πολυτελέστερα scooter, με έμφαση στα δυναμικά χαρακτηριστικά και στην αυξημένη ενεργητική ασφάλεια. Το νέο Xciting 400i είναι ένα scooter maxi GT με συμπεριφορά που παντρεύει αρμονικά επιδόσεις και άνεση, ένα scooter που θα κληθεί να περάσει το 90% της ζωής του στο κλεινόν άστυ και που δεν πρόκειται να δυσανασχετήσει εαυτόν και αλλήλους.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Kymco
Μοντέλο Xciting 400i
Αντιπρόσωπος Mototrend
Τιμή Θ.Α.
Εγγύηση 2 χρόνια
Κινητήρας
Τύπος Τετράχρονος, μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος, 4 βαλβίδες, OHC
Χωρητικότητα 399cc
Διάμετρος x διαδρομή 84mm x 72mm
Συμπίεση 10,5:1
Σύστημα λίπανσης Ξηρό κάρτερ
Τροφοδοσία Ψεκασμός
Ηλεκτρονική ανάφλεξη Ηλεκτρονική
Εκκίνηση Μίζα
Μετάδοση Αυτόματη μεταβαλόμενη CVT
Πλαίσιο
Μήκος 2,220mm
Πλάτος 795mm
Ύψος 1,285mm
Ύψος σέλας 795mm
Μεταξόνιο 1,565mm
Απόσταση εδάφους 140mm
Βάρος 193kg
Ρεζερβουάρ 12,5 λίτρα
Αναρτήσεις
Μπροστά Τηλεσκοπικό μπροστινό σύστημα, διαδρομή 110mm
Πίσω Ψαλίδι με δύο αμορτισέρ, διαδρομή 107mm
Φρένα
Μπροστά Δύο δίσκοι με ακτινικής τοποθέτησης δαγκάνες δύο εμβόλων
Πίσω Δίσκος με δαγκάνα δύο εμβόλων
Ελαστικά
Μπροστά 120/70-15
Πίσω 150/70-14
Επιδόσεις
Ιπποδύναμη 26,5 kW / 7000 rpm
Ροπή 37Nm / 6000rpm

Στατικές φωτογραφίες


Τεχνικές φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Μαϊος 2013 12:31

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Kymco K-XTC300i 2013 Kymco MXU 700i 2013 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon