.
Κατηγορία KTM
Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 17:04

KTM 1290 Super Adventure 2015 - Παρουσιάστηκε!

Είναι super και το δείχνει! 

 

Ένα μήνα σχεδόν πριν, είχαμε ανακοινώσει για το ερχομό του νέου KTM Super Adventure στα 1290 κυβικά εκατοστά. Η νέα μοτοσυκλέτα που παρουσιάστηκε σήμερα διαθέτει τον κινητήρα του Super Duke στα 1301 κυβικά εκατοστά, με 180 ίππους απόδοση και ροπή που φτάνει στα 100 λιμπρόποδα. 

Super!

Φαίνεται ότι η KTM ήθελε να δώσει μία μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα στην αγορά και τα κατάφερε αλλάζοντας τον κυβισμό και τα περιφερειακά του ήδη υπάρχοντος Adventure. Και το όνομα αυτού, Super Adventure! Για να το πετύχει αυτό, άλλαξε τα έμβολα, τις μπιέλες και τους κυλίνδρους με αυτά του Super Duke R και έφτασε στον κυβισμό που ήθελε. Οι κεφαλές επίσης είναι νέες ενώ και ο στρόφαλος έχει περισσότερο βάρος για να είναι διαθέσιμη η ροπή του κινητήρα από τις πολύ χαμηλές στροφές περιστροφής.

Η νέα μοτοσυκλέτα διαθέτει ημιενεργητικές αναρτήσεις της WP που ρυθμίζουν ανάλογα με το άνοιγμα του γκαζιού, το επιλεγμένο mode της ηλεκτρονικής ανάφλεξης και το έδαφος, αλλά και δέχεται ως έξτρα σύστημα hill hold control, για εκκινήσεις σε ανηφόρες. Ταυτόχρονα, υπάρχει το stability control, το MTC Traction Control αλλά και το cornering ABS, όπως και ο συμπλέκτης anti-hopping. Η βασική οπτική διαφορά με το 1190 Adventure είναι το μεγαλύτερο fairing για αυξημένη προστασία, αλλά και το μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου που πλέον φτάνει στα 30 λίτρα.

Η ζελατίνα του fairing μπορεί να ρυθμιστεί με το χέρι εν κινήσει, ενώ η μοτοσυκλέτα διαθέτει ως standard στον εξοπλισμό της θερμαινόμενα γκριπς και θερμαινόμενη σέλα!
Στην νέα Super Adventure θα υπάρχει και ηλεκτρονικό cruise control αλλά και μετρητής πίεσης ελαστικών, όπως και φλας LED.
Τα φρένα παραμένουν ίδια με του 1190 Adventure με τους δίσκους διαμέτρου 320mm και τις ακτινικής τοποθέτησης δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων μπροστά, και την ακτινικής τοποθέτησης τρόμπα φρένου, όπως και τον 268mm διαμέτρου πίσω δίσκο, με το συνδυασμένο σύστημα φρεναρίσματος ABS της Bosch, 9ME C-ABS. Θα υπάρχει φυσικά δυνατότητα απενεργοποίησης, αλλά και off road mode για όσους επιλέξουν χωμάτινες διαδρομές.

Κορυφαίος εξοπλισμός

Το νέο Super Adventure 1290 αναμένεται να ζυγίζει όσο και το 1190R στα 235 κιλά, ενώ με την απόδοση των 180 ίππων η αναλογία κιλών ανά ίππο θα εκτοξευθεί!
Στον εξοπλισμό του νέου 1290 Super Adventure περιλαμβάνονται το LED φως ημέρας, οι βάσεις για τις βαλίτσες αλλά και αυτές, όπως και νέα σέλα για τον αναβάτη και τον συνεπιβάτη. Η τιμή ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά αναμένεται κοντά στα άλλα δύο μοντέλα 1190, τα οποία δεν καταργούνται για το 2015 και συνεχίζουν κανονικά την πορεία τους στην γκάμα.

Φωτογραφίες οδήγησης

Φωτογραφίες οδήγησης

Video


 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 19:13

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « KTM Freeride E – 2015 KTM Freeride E – Supermoto 2015 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon