.
Κατηγορία KTM
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 10:21

KTM 450 SX-F Cairoli και 250 SX-F Prado Special Editions 2020

Ως είθισται η ΚΤΜ παρουσιάζει δύο Special Editions στα γραφικά των κορυφαίων της αναβατών στο MXGP.

Αν υπήρχε ένας αναβάτης που έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας στο Παγκόσμιο ΜΧ του 2019 αυτός δεν ήταν άλλος από τον απίστευτο πιτσιρικά από την Ισπανία, τον Jorge Prado, ο οποίος πήρε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την ΜΧ2 με σαρωτικές εμφανίσεις: 16 νίκες σε 18 αγώνες, 31 κερδισμένα σκέλη και 14 φορές νικητής σε αμφότερα τα σκέλη του αγώνα.

Καθώς τώρα ο 18χρονος ετοιμάζεται για την πρώτη του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, MXGP, η ΚΤΜ παρουσιάζει τη ρέπλικα της 250 SX-F του Prado, η οποία θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένη παραγωγή για το 2020.

Δίπλα της η 450 SX-F του Tony Cairoli, του εννιάκις παγκόσμιου πρωταθλητή ΜΧ που φέτος ξεκίνησε τη σεζόν δυναμικά, αλλά στη συνέχεια έχασε επαφή με τον τίτλο εξαιτίας ενός τραυματισμού που τον ανάγκασε να απέχει στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά, για τον απίστευτο Σικελό ό,τι και να πούμε είναι λίγο, μιλούν καλύτερα οι τίτλοι που κοσμούν την τροπαιοθήκη του.

Οι μοτοσυκλέτες ξεχωρίζουν από τα γραφικά που αντιγράφουν αυτά της εργοστασιακής ομάδας του MXGP, ενώ επιπλέον των "απλών" SX-F φορούν:

- Factory τιμονόπλακες με πορτοκαλί ανοδίωση

- Πλαστική ποδιά κινητήρα

- Σέλα Factory της Selle Dalla Valle

- Ημίπλευστη μπροστινή δισκόπλακα

- Προστατευτικό μπροστινού δίσκου

- Πορτοκαλί πίσω γρανάζι μετάδοσης

- Χρυσή αλυσίδα Regina

Τα νούμερα και τα γραφικά των δύο αναβατών είναι πανομοιότυπα με αυτά που έτρεξαν φέτος στο παγκόσμιο, 222 για τον Cairoli και 61 για τον Prado.

Οι δύο ρέπλικες θα είναι διαθέσιμες για το κοινό από τα τέλη Οκτωβρίου 2019 για την 450 SX-F Cairoli και από τον Δεκέμβριο για την 250 SX-F Prado.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 10:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon