.
Κατηγορία Indian
Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014 22:51

Indian Scout 2015

The Spirit of Munro!

 


Έχετε δει το έργο "The World's fastest Indian"; Αν όχι, διαβάστε το αφιέρωμα στην Indian και στο συγκεκριμένο έργο όπου πρωταγωνίστησε ο εκπληκτικός Άντονι Χόπκινς και ενσαρκώνει τον Νεοζηλανδό, Burt Munro, αναφορικά με τα κατορθώματά του πάνω σε μία Indian Scout του 1920.

Η επιστροφή του θρύλου

Η Indian Motorcycles επιστρέφει ξανά, αναβιώνοντας έναν θρύλο με το όνομα Scout, προσφέροντας στην αγορά μία γνήσια αμερικάνικη cruiser μοτοσυκλέτα με τεράστια ιστορία. Πρόκειται για την πρώτη υγρόψυκτη μοτοσυκλέτα του εργοστασίου που ξεκινάει ξανά τις δραστηριότητές του, βασισμένη σε έναν V2 κινητήρα 69 κυβικών ιντσών – 1130 κυβικών εκατοστών, με ψεκασμό και απόδοση 100 ίππων. Η μετάδοση του οποίου θα γίνεται μέσω ενός κιβωτίου έξι σχέσεων, με ιμάντα.
Το νέο μοντέλο προσπαθεί και καταφέρνει να συνδέει το 1920 και το πρώτο μοντέλο με την σύγχρονη εποχή, δίνοντας το αυθεντικό στυλ των Indian στην αγορά.
Ατσάλινο πλαίσιο, μεγάλα φτερά, νίκελ παντού αλλά και φώτα από LED, δίνουν σε αυτή τη μοτοσυκλέτα μία σύγχρονη χροιά και την τοποθετούν αμέσως απέναντι σε έναν μεγάλο εχθρό, την Harley – Davidson. Το ρεζερβουάρ χωρητικότητας 12,5 λίτρων με το σήμα Scout επάνω, το λογότυπο που δείχνει το έτος που ξεκίνησε η δραστηριότητα της εταιρίας, πάνω στον κινητήρα, είναι σήματα που θα δούμε σύντομα στην αγορά μιας και οι Indian θα κυκλοφορήσουν ως μοντέλα 2015. Ως cruiser μοτοσυκλέτες, διαθέτουν μία σειρά από αξεσουάρ ώστε να διαμορφώνονται ανάλογα στα γούστα κάθε ιδιοκτήτη, ενώ ανάμεσα σε αυτά συναντάμε ακόμη και ψηλή ζελατίνα για ταξίδι, αλλά και δερμάτινες βαλίτσες για αποθήκευση.
Το βάρος της μοτοσυκλέτας δεν είναι μεγάλο για την κατηγορία, μιας και υπολογίζεται στα 244 κιλά, ως άδεια, ενώ τα τεχνικά της χαρακτηριστικά, δεν προδίδουν κάποια sport κατασκευή.
Η τεχνολογία συναντά την ιστορία και το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον όμορφο.
Η πρώτη τιμή που έχει ανακοινωθεί για την Αμερικάνικη αγορά βρίσκεται στα 10.999 δολάρια, και αυτό από μόνο του την βάζει απευθείας στον ανταγωνισμό.

Νέα ελληνική αντιπροσωπεία


Η νέα Indian Scout που είναι το πρώτο νέο μοντέλο της εταιρίας τα τελευταία 70 χρόνια, σημαίνει και την επαναφορά της στην αγορά, ενώ αναμένονται και άλλα μοντέλα τα οποία θα παρουσιάσουμε σύντομα.
Από ελληνικής πλευράς, ήδη κυκλοφορούν οι φήμες για έναρξη νέας αντιπροσωπείας – της πρώην Harley – Davidson, η οποία μαθαίνουμε πως έχει ήδη βρει και χώρο για τις νέες εγκαταστάσεις.
Μέχρι να έχουμε νεότερα, διαβάστε το σχετικό αφιέρωμα στην Indian και στο πνεύμα του Burt Munro ο οποίος κατέρριψε ρεκόρ στην έρημο Bonneville τα οποία ακόμη παραμένουν αξεπέραστα από το 1967, και βάλτε στο πρόγραμμα να δείτε το σχετικό έργο "The World's fastest Indian".

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Indian Motorcycles
Μοντέλο Scout
Αντιπρόσωπος Δ.Α.
Τιμή βασικής έκδοσης Δ.Α.
Εγγύηση Δ.Α.
Κινητήρας
Τύπος Τετράχρονος, δικύλινδρος σε V45, 2 εκκεντροφόροι, 2 βαλβίδες / κύλινδρο, αερόψυκτος
Κυβισμός (c.c.) 69 κυβικές ίντσες - 1130,71 κυβικά εκατοστά
Διάμετρος x Διαδρομή (mm) Δ.Α.
Συμπίεση (:1)  Δ.Α.
Τροφοδοσία  Ηλεκτρονικά ελεγχόμενος ψεκασμός με σώματα διαμέτρου 60mm
Σύστημα εξαγωγής  2 σε 2 με καταλύτη
Λίπανση  Ξηρό κάρτερ, αντλία λαδιού
Εκκίνηση  Μίζα
Συμπλέκτης  Υγρός πολύδισκος μηχανικός
Μετάδοση 6 σχέσεων με ιμάντα
Πρωτεύουσα μετάδοση Αλυσίδα – 34/46
1η σχέση (συνολικά) 10.782:1
2η σχέση (συνολικά)7.328:1
3η σχέση (συνολικά) 5.841:1
4η σχέση
(συνολικά) 4.957:1
5η σχέση (συνολικά) 4.380:1
6η σχέση (συνολικά) 4.034:1
Τελική μετάδοση Ιμάντας 2.357:1
Πλαίσιο
Τύπος   Ατσάλι
Κάστερ (°)  29
Ίχνος (mm) 119,9
Μεταξόνιο (mm) 1.562
Ύψος (mm) 1207
Ύψος σέλας (mm) 635
Μήκος (mm) 2311
Πλάτος (mm) 880
Απόσταση εδάφους (mm) 135
Βάρος (kg)   244
Ρεζερβουάρ/ Ρεζέρβα (lt)  13
Αναρτήσεις
Μπροστά  Συμβατικό μπροστινό σύστημα με διαδρομή 120mm /  καμία ρύθμιση
Πίσω Δύο αμορτισέρ χωρίς μοχλισμό / Ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου - διαδρομή 76mm
Ελαστικά 
Μπροστά 130/90-16
Πίσω  150/80-16
Φρένα
Μπροστά Δίσκος διαμέτρου 298mm με  δαγκάνα 2 εμβόλων 
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 298mm με δαγκάνα ενός εμβόλου
Εξοπλισμός
Αναλογικό ταχύμετρο, ψηφιακό στροφόμετρο, ολικός και 2 μερικοί χιλιομετρητές, ώρα, ένδειξη επιλεγμένης ταχύτητας, φώτα, φλας, πίεση λαδιού, διαγνωστικό ψεκασμού
Επιδόσεις
Ισχύς εργοστασίου (ίπποι/σαλ)  100
Ροπή εργοστασίου (Nm/σαλ)  97,7/5.900

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014 00:12

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Indian Chieftain 2015 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon