.
Κατηγορία Honda
Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014 13:17

Honda Super 90 - 50 Years Anniversary

 

Η σύγχρονη προσέγγιση

 

 

Ο σχεδιαστής Igor Chak δημιούργησε ένα διαφορετικό Honda Super 90 για να γιορτάσει έτσι τα 50 χρόνια από την πρώτη χρονιά κατασκευής του μοντέλου. Το Super 90 ήταν ένα “παπί” που παρουσιάστηκε την δεκαετία του ’60, όταν η Honda εστίαζε στο στυλ και στο μικρό βάρος, για να προσφέρει φιλικότητα σε κάθε χρήση.

Σύνδεση τριών ταχυτήτων

Το Super 90 έμεινε στην ιστορία για το νίκελ ρεζερβουάρ, και το πλαίσιο τύπου γέφυρας, αλλά και τον τετράχρονο αερόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 89.6cc με σύστημα κίνησης των δύο βαλβίδων, SOHC, με τον οποίο έφτανε την ταχύτητα των 103 χ.α.ω.

Η μοτοσυκλέτα του Chak προσπαθεί να συνδέσει τις δύο εποχές και απ’ ότι φαίνεται, εκτός από το παρελθόν και το παρόν, καταφέρνει τόσο καλά να συνδέσει ακόμη και το μέλλον!
Το νέο S90 κατά τον Igor Chak παραμένει κοντά στο πρωτότυπο, είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις αλλά πιο αεροδυναμικό, διαθέτει χρώμιο όπως παλιά, και δεν μπορεί κάποιος να δει ούτε το ρεζερβουάρ αλλά ούτε τον κινητήρα.

Ο σχεδιαστής βασίστηκε στο ίδιο σκεπτικό διατηρώντας το ίδιο σώμα του πλαισίου, αλλά συνδύασε εξωτικά υλικά όπως το carbon για ακαμψία, σταθερότητα και μείωση βάρους. Η μεγάλη διαφορά από το παλιό Super 90 είναι ότι, εκεί που κανονικά έπρεπε να υπάρχει ο κινητήρας, συναντάμε μόνο ένα κάλυμμα, ενώ, στα κέντρα των τροχών, βρίσκονται ηλεκτροκινητήρες. Ένας για κάθε τροχό, δίνει την δυνατότητα να είναι η μοτοσυκλέτα all wheel drive, και η απόδοση των 50kW προσφέρει 60 ίππους σε κάθε τροχό – με συνολική απόδοση ονομαστικά, στους 100 ίππους. Το φρενάρισμα γίνεται με δύο ηλεκτρομαγνητικά συστήματα μέσα σε κάθε τροχό κι έτσι χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια για να σταματήσει την μοτοσυκλέτα.

Οι ηλεκτροκινητήρες

Αυτά τα συστήματα φρεναρίσματος παίρνουν δύναμη από δύο αερόψυκτους ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 14kWh με μπαταρίες Lithium Sulfide (Li2S) οι οποίες συγκεντρώνουν τέσσερις φορές περισσότερη ενέργεια από τις απλές μπαταρίες λιθίου. Οι μπαταρίες βρίσκονται στο κατώτερο τμήμα της μοτοσυκλέτας προκειμένου να συγκεντρώνουν εκεί το βάρος, για καλύτερο ζύγισμα και έλεγχο.

Ωστόσο, για την ασφάλεια του αναβάτη, υπάρχει σύστημα ABS, Traction Control, Stability Control, αλλά και Launch Control, αλλά και σύστημα αναγέννησης της δύναμης από το φρενάρισμα, που επιστρέφει το 60% όταν χρησιμοποιείται. Όλες οι πληροφορίες αναφορικά με την κατάσταση της μοτοσυκλέτας εμφανίζονται σε μία οθόνη touch screen που λειτουργεί με LED.
Και για να την δούμε στην παραγωγή, θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά.

Φωτογραφίες

Video

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014 01:32

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Honda Activa 125 2015 Honda CB 250 – 300F Naked 2014 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon