.
Κατηγορία Honda
Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2013 13:02

Honda VFR 800F 2014

 

Ελαφρύτερη, ομαλότερη, ιδανική!

 


To VFR 800F ανανεώνεται συνολικά με αποτέλεσμα αν μπαίνει στο 2014 πιο φρέσκο από ποτέ.

Δέκα κιλά λιγότερα

Η Honda διατήρησε τον V4 κινητήρα των 800 κυβικών – έχει και σαράντα χρόνια ιστορία σε αυτούς τους κινητήρες, τους οποίους χρησιμοποιεί και στο MotoGP, αλλά και στο μεγαλύτερο VFR 1200F.
Δύο παράγοντες ήταν ο στόχος των μηχανικών της Honda, αναφορικά με το νέο VFR 800F: Να διατηρήσουν την ποιότητα που εκπέμπει αυτή η μοτοσυκλέτα, και να προσθέσουν σύγχρονη τεχνολογία στο ήδη υπάρχον μοντέλο.
Ξεκινώντας με τον τετρακύλινδρο κινητήρα των 782cc διάταξης V με το σύστημα VTEC, οι μηχανικοί βελτίωσαν την απόδοση στις μεσαίες και χαμηλές στροφές περιστροφής, προκειμένου να προσδώσουν μία ανανεωμένη sport αίσθηση στην οδήγηση σε καθημερινές συνθήκες
Το σύστημα VTEC έγινε πιο ήπιο και η απόδοση πιο ομαλή, ενώ ένα νέο σύστημα που ονομάζεται Honda TCS (Traction Control System) προσαρμόστηκε για αποφυγή γλιστρήματος του πίσω τροχού.
Σημαντική δουλειά όμως έγινε και στην μείωση βάρους του νέου VFR800F το οποίο σε σχέση με τον προκάτοχο έχει χάσει δέκα κιλά. Το πλαίσιο από μόνο του, ζυγίζει 3 κιλά λιγότερα, και η μοτοσυκλέτα συνολικά φτάνει τα 239 κιλά. Διαθέτει πλέον μία εξάτμιση στην δεξιά πλευρά, αφήνοντας τις δύο που βρίσκονταν στην ουρά, στο παρελθόν, μαζί με το βάρος τους.

Αλλαγές στο πλαίσιο

Νέο είναι και το ψαλίδι Pro-Arm αλλά και το συμβατικό μπροστινό σύστημα διαμέτρου 43mm, όπως και οι ακτινικής διάταξης τετραέμβολες δαγκάνες. Επίσης τοποθετήθηκαν νέας σχεδίασης τροχοί, ενώ η σέλα είναι πλέον ρυθμιζόμενη κατά 20 χιλιοστά. Στον τομέα της ασφάλειας, τοποθετήθηκε ABS δύο καναλιών ως standard ενώ, η Honda προσφέρει για πρώτη φορά ένα σύστημα εύκολης αλλαγής ταχυτήτων – shifter, το οποίο θα είναι διαθέσιμο ως extra.
Στον τομέα της σχεδίασης, τα fering με το μπροστινό τμήμα είναι νέο, με μειωμένο πλάτος κατά 40mm, αλλά και το τελείωμα της μοτοσυκλέτας, είναι καινούριο, βάζοντας το νέο VFR 800F στο 2014 πιο όμορφο από ποτέ. Την όμορφη μοτοσυκλέτα συμπληρώνουν τα νέα φωτιστικά σώματα τύπου LED, τα οποία χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά σε μοτοσυκλέτα της Honda.

Μία νέα οθόνη εμφανίζει ψηφιακά την ταχύτητα, τις στροφές του κινητήρα, την επιλογή σχέσης, την θερμοκρασία και την κατανάλωση, μαζί με άλλες λειτουργίες, ενώ υπάρχει διακόπτης για τα θερμαινόμενα grip τα οποία ρυθμίζονται σε πέντε θέσεις – και είναι standard

Φωτογραφίες

{gallery}new_models/honda/2014/vfr800f{/AG}

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Honda CBR300R - 2014 Honda CTX1300 – 2014 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon