Κατηγορία Honda
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 17:22

Honda CBR1000RR 2020 - Και μεταβλητές βαλβίδες (προστίθενται στις φήμες)

Όσο πλησιάζουμε προς την EICMA 2019, τόσο πληθαίνουν οι πληροφορίες - βλέπε φήμες - για το νέο Fireblade που έρχεται με στόχο το στέμμα του WorldSBK.

Η αλήθεια είναι πως, τυπικά για Honda, επίσημες πληροφορίες δεν υπάρχουν, ούτε κυκλοφορεί πουθενά φωτογραφία της μοτοσυκλέτας σε διαδικασία εξέλιξης κ.ο.κ. - αυτά τα κάνουν οι Ευρωπαίοι κυρίως, αφήνοντας ενίοτε υπόνοιες και για εργοστασιακές διαρροές "κατασκοπευτικών" φωτογραφιών.

Η βασικότερη ένδειξη που κάνει το νέο Fireblade σχεδόν βέβαιο, έχει να κάνει με τον Alvaro Bautista και την πολύκροτη μεταγραφή του από τη Ducati η οποία γίνεται με γνώμονα της νέα μοτοσυκλέτα, την εργοστασιακή ομάδα απευθείας από το HRC και τις βλέψεις για επιστροφή στον θρόνο του WorldSBK. Πολύς καπνός για να μην υπάρχει φωτιά.

Έχουμε ήδη δει πληροφορίες που μιλούν για πτυσσόμενα αεροδυναμικά φτερά (winglets) και κινητήρα στην κορυφή της κατηγορίας από πλευράς απόδοσης, αλλά τώρα έχουμε και μια φρέσκια προσθήκη στο κουτσομπολιό από τις "έγκυρες πηγές κοντά στη Honda" του Ιταλικού περιοδικού InSella.

Οι γείτονες συνάδελφοι λοιπόν επαναλαμβάνουν τα παραπάνω και ανεβάζουν το ποντάρισμα με μεταβλητές βαλβίδες. Συγκεκριμένα, θεωρούν βέβαιο πως το νέο μοντέλο θα είναι CBR, δηλαδή τετρακύλινδρο σε σειρά και όχι V4 (όπως έχει επίσης ακουστεί), ενώ τονίζουν πως θα είναι το πιο τεχνολογικά προηγμένο και ισχυρό Fireblade όλων των εποχών.

Ο στόχος είναι η ονομαστική ισχύς να ανέβει σαφώς πάνω από τα 200 άλογα, δε διστάζουν μάλιστα να μιλήσουν για απόδοση 220+ ίππων, βάζοντας ευθέως στο στόχαστρο τη Ducati Panigale V4R των 221 ίππων. Ισχυρίζονται δε πως αυτό θα επιτευχθεί προσθέτοντας και ένα σύστημα μεταβλητών βαλβίδων στο οπλοστάσιο του νέου Fireblade.

Δε θα μας έκανε καμιά εντύπωση, αφού ήδη αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται σε αρκετές μοτοσυκλέτες - μεταξύ αυτών στο Suzuki GSX-R1000 εδώ και δύο χρόνια. Οι Ιταλοί πάντως δεν εννοούν το V-Tec, αλλά ξεκαθαρίζουν πως θα πρόκειται, λέει, για ένα εντελώς νέο σύστημα που θα βελτιώσει την απόδοση σε όλη την κλίμακα στροφών και θα διευκολύνει την υπέρβαση στο άνω όριο.

Μαζί με τα ενεργά αεροδυναμικά πτερύγια και τον πανίσχυρο κινητήρα, το νέο CBR1000RR του 2020 έχει αρχίσει να μας κεντρίζει την περιέργεια περισσότερο από συνήθως. Ειδικά αν πρόκειται να είναι στην κορυφή από πλευράς απόδοσης, κάτι που παραδοσιακά η Honda δεν συνηθίζει εδώ και πολλά χρόνια.

Η λογική πάντως λέει πως θα πρέπει να υπάρχει μια βασική και μια πιο "αγωνιστική" έκδοση, καθώς δύσκολα φανταζόμαστε ένα βασικό μοντέλο με πτυσσόμενα φτερά και 200-τόσα άλογα. Μια RR έκδοση όμως δεν θα εξέπληττε κανέναν, ειδικά στη σημερινή εποχή που οι κανονισμοί του WorldSBK την έχουν κάνει σχεδόν προαπαιτούμενη.

[Η κεντρική εικόνα είναι προϊόν ψηφιακής επεξεργασίας από το Ιαπωνικό περιοδικό Young Machine]

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 17:59

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon