.
Κατηγορία Ducati
Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2023 13:16

Ducati Monster 821 Custom με... κολασμένη παρέμβαση του 3D εκτυπωτή!

Εντυπωσιακή μετατροπή στο πάντα επιβλητικό ματ μαύρο χρώμα.

Κάθε έκδοση της Ducati Monster, ήδη από την αρχή της ύπαρξης του πριν από 30 χρόνια, ελκύει custom ορέξεις και αυτό το μοντέλο που βλέπουμε εδώ, είναι ακόμα μια περίπτωση. Προέρχεται από την Rough Crafts και, για την δημιουργία του, έχει παίξει καίριο ρόλο η τεχνολογία 3D εκτύπωσης.

Όλα ξεκίνησαν από ένα Ducati Monster 821 του 2019, το οποίο απέκτησε ένα νέο πλαίσιο για την μείωση των διαστάσεων του, ενώ η μορφή του είναι εμπνευσμένη BMW R NineT. H ουρά του custom μοντέλου είναι σχεδιασμένη και κατασκευασμένη από το μηδέν, σε 3D εκτυπωτή, όπως επίσης και το εμπρός φέρινγκ. Το ρεζερβουάρ καυσίμου είναι χειροποίητο, από αλουμίνιο. Ο κεντρικός προβολέας αντικαταστάθηκε από δύο κατακόρυφα τοποθετημένα, φωτιστικά σώματα LED από την Koso.

To μοντέλο απέκτησε επίσης, CNC τιμονόπλακες, ενώ το εμπρός πιρούνι εξοπλίστηκε με «σωθικά» της Andreani. Το αμορτισέρ πίσω, προέρχεται από την Ohlins, με ελατήριο σε μαύρο χρώμα ώστε να ταιριάζει με το φινίρισμα του έργου. Πολλά τμήματα της μοτοσυκλέτας είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, με αποκορύφωμα τις ζάντες, της BST, που «ντύθηκαν» με ελαστικά Pirelli Diablo Rosso IV Corsa. Στα φρένα, εξαρτήματα της Beringer και της Moto Master χρησιμοποιήθηκαν για αναβάθμιση του «μαμά» συστήματος. Τέλος, η εξάτμιση προέρχεται από την SC Project και «σπάει» καταπληκτικά την μαυρίλα, με το ματ μεταλλικό φινίρισμα της!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2023 13:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon