.
Κατηγορία CFMOTO
Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 14:07

EICMA - CF Moto Evolution A concept

Μια γεύση προηγμένης τεχνολογίας με ένα αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο ATV.

Είναι δεδομένο πως στη CF Moto έχει ανοίξει η όρεξη κοιτώντας καθαρά προς τις δυτικές αγορές και αυτό ακριβώς εκφράζουν οι τρεις μοτοσυκλέτες της νέας σειράς CL-X με τους δικύλινδρους κινητήρες 700 κυβικών.

Στο περίπτερό της στο Μιλάνο ωστόσο φιλοξενείται και ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτότυπο που δε δείχνει και τόσο έτοιμο για παραγωγή μεν, αλλά μας δίνει μια γοητευτική εικόνα του πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν στο κοντινό μέλλον τα ATV.

Εδώ έχουμε ένα ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο με μοτέρ 11 kW, δηλαδή 15 ίππους, το οποίο έχει φορεθεί σε ένα σασί από το υπάρχον 400AU μοντέλο της CF Moto. Στη συνέχεια η έφμαση δίνεται στη σχεδίαση των πλαστικών του, αλλά το μάτι δε μπορεί να αποφύγει αυτά τα λάστιχα.

Στο Μιλάνο το πρωτότυπο εκτέθηκε με τα λάστιχα χωρίς αέρα που δεν τρυπούν και τα οποία έχει εξελίξει η Michelin σε συνεργασία με τη General Motors, παρότι στις εικόνες που συνοδεύουν το πρωτότυπο φορά "συμβατικά" λάστιχα..

Πιθανότατα το μέλλον αυτού του πρωτοτύπου Evolution A (δηλαδή Εξέλιξη Α) θα είναι να δώσει τη θέση στο Β και στο Γ και ούτω καθεξής, ωστόσο θα πρέπει να τονίσουμε πως δε διαθέτει κάτι ιδιαίερα εξωτικό, η τεχνολογία του είναι ήδη διαθέσιμη, άρα παρά τη διαστημική εμφάνιση δεν είναι και τόσο ανέφικτο να έρθει σύντομα σε επίπεδο παραγωγής.

Το ζητούμενο δεν είναι η δυνατότητα εδώ, μα η θέληση.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 14:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EICMA - CFMOTO 700 CL-X Αdventure / Heritage / Sport EICMA – CFMOTO 300 SR & 300 NK »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon