.
Κατηγορία BMW
Δευτέρα, 03 Απριλίου 2023 11:04

H BMW ετοιμάζει κι άλλο R 18 - Με το όνομα «Roctane»

4 μοντέλα με τον 1.800άρη Boxer κινητήρα, μάλλον δεν είναι αρκετά.

Όπως όλα δείχνουν, η BMW έχει πάρει πολύ στα σοβαρα την σειρά R 18, με τον μεγαλύτερο σε κυβισμό Boxer κινητήρα της ιστορίας της στα 1.802 κ.εκ.. Σύμφωνα με ρεπορτάζ εξ Αμερικής, είναι θέμα χρόνου η παρουσίαση ενός νέου R 18 «Roctane», που πιθανόν θα έχει την μορφή ενός Power Cruiser.

Όπως αναφέρουν οι Αμερικανοί συνάδελφοι, κατατέθηκε για έγκριση τύπου ο κωδικός μοντέλου «0Ν61», με την εμπορική ονομασία Roctane. Άξιο αναφοράς, το γεγονός ότι ο κωδικός μοντέλου διαφέρει σε σημείο-κλειδί από αυτό των υπόλοιπων R 18 – ξεκινάει με 0Ν, την στιγμή που όλα τα υπόλοιπα R 18 κωδικοποιούνται με 0L μέχρι τώρα. Άρα, είτε το Roctane θα είναι το όχημα για μία μεγάλη ανανέωση της σειράς R 18 συνολικά, είτε θα έχει τις δικές του, σημαντικές αλλαγές, που δικαιολογούν τον νέο κωδικό.

Το ρεπορτάζ κάνει λόγο για μία νέα Power Cruiser μοτοσυκλέτα, κάτι σαν π.χ. την Indian Sport Chief του 2023, τουλάχιστον στην μορφή. Και αυτό διότι τα στοιχεία για τον κινητήρα και την απόδοση του R 18 Roctane, δεν δείχνουν διαφορές σε σχέση με τα υπάρχοντα μοντέλα. Το μοτέρ πιστοποιείται ξανά, για 90 άλογα ισχύος (που μπορούν να μειωθούν στα 47 για το δίπλωμα Α2) και 18 kgm ροπής. Σύμφωνα με τα άλλα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, το R 18 Roctane θα είναι ελαφρώς μακρύτερο από τα R 18 και R 18 Classic, αλλά όχι και από τα Bagger και Transcontinental, ενώ το βάρος του αναμένεται στο επίπεδο των 370-375 κιλών, γεμάτο. Εδώ σταματάνε και οι «επίσημες» πληροφορίες που είναι ακόμα διαθέσιμες.

Εμφανισιακά, δεν γνωρίζουμε ακόμα τίποτα, όμως με την Power Cruiser ταυτότητα υπ’όψιν, έρχεται στο μυαλό ένα από τα αρχικά concept της σειράς R 18, το R 18/2.Εννοείται ότι το μοντέλο παραγωγής, δεν θα είναι «γυμνό» σε εξοπλισμό και εμφάνιση, όπως είναι συνήθως τα concept. Περιμένουμε και περισσότερα -μην ξεχνάμε ότι η BMW μπορεί να παρουσιάσει το μοντέλο ανά πάσα στιγμή, πλέον, αφού δεν περιμένει τις... εκθέσεις.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Απριλίου 2023 11:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon