.
Κατηγορία Quadro
Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 11:47

Quadro4 – Έρχεται το 2015 !

 

You may even call me scooter

 

Το πολυαναμενόμενο, καινοτόμο 4ροδο σκούτερ της Quadro μπαίνει στην παραγωγή. Η Quadro κάνει το βήμα παραπάνω στην εξέλιξη των scooters με το Quadro4. Το πρώτο 4ροδο σκούτερ στον κόσμο είναι γεγονός και ονομάζεται Quadro4, φτάνοντας τα επίπεδα ασφάλειας στις στροφές και το φρενάρισμα σε πολύ υψηλά επίπεδα. Στο πρόσφατο σαλόνι μοτοσικλέτας της EICMA στην Ιταλία, ο κόσμος είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το Quadro4 να επιδεικνύει στην πράξη αδιανόητες για δίτροχα κλίσεις σε απότομες και δύσκολες στροφές.
Το σύστημα ανάρτησης-διεύθυνσης μπροστά και πίσω του Quadro4 ονομάζεται HTS (Hydraulic Tilting System), και πρόκειται για ένα ελαιο-πνευματικό σύστημα, μέσω του οποίου γέρνουν οι τροχοί προσφέροντας επιπλέον πρόσφυση στα λάστιχα.
Οι τέσσερις τροχοί του Quadro4 και το σύστημα HTS αποβαίνουν εξαιρετικά σε περιπτώσεις που η επιφάνεια των δρόμων δεν προσφέρει ιδανική τριβή. Όσον αφορά το φρενάρισμα, συνδυασμένη πέδηση διαθέτουν οι τέσσερις δίσκοι των 240 mm, ένας για κάθε τροχό. Ο κινητήρας είναι ένας μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος, τετράχρονος 346cc με ιπποδύναμη 30 ίππων στις 7,500 rpm και ροπής 2,45 kgm στις 5,000 rpm, που μεταφέρεται με αυτόματο διαφορικό και δύο ιμάντες. Το πλάτος του παραμένει σε λογικά επίπεδα, όντας λίγο πλατύτερο από ένα megascooter, κάτι που το κάνει να είναι εύχρηστο και πρακτικό μέσα στην κίνηση της πόλης.
Παράλληλα με το Quadro4 η εταιρία διαθέτει στη γκάμα της και το νέο 3τροχο σκούτερ, το Quadro S με τον ίδιο κινητήρα των 346cc και ιπποδύναμη 27 ίππων.
Το Quadro4 θα βρίσκεται στην Ελληνική αγορά την Άνοιξη του 2015.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 12:00

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Quadro Big Q - Adventure Concept »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon