.
Κατηγορία Peugeot
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 14:14

Peugeot PM-03 Adventure – H ιδέα του Oberdan Bezzi για το νέο μοντέλο

Αφού η Peugeot παίζει ήδη σε Adventure χωράφια με το XP400, γιατί όχι και στις μοτοσυκλέτες; Κάπως έτσι σκέφτηκε ο Ιταλός σχεδιαστής, παρουσιάζοντας την δική του πρόταση.

Οι ιδέες του Oberdan Bezzi, πάνω στα νέα μοντέλα μοτοσυκλετών, είναι αστείρευτες, καθώς ο Ιταλός σχεδιαστής παρακολουθεί τις εξελίξεις και κάνει τις δικές του προτάσεις. H τελευταία από αυτές, παρουσιάζει μία μοτοσυκλέτα Adventure με τα χρώματα και το λογότυπο της Peugeot, την οποία ο Bezzi έχει βαφτίσει «PM-03».

Για την συγκεκριμένη καλλιτεχνική απεικόνιση, γίνεται γρήγορα σαφές ότι ο Bezzi έχει βασιστεί, στην μορφή του Benelli TRK 702, αλλά «πειράζοντας» την ελαφρά προκειμένου να πετύχει αυτό που θέλει να δείξει. Λογικό, από την μία πλευρά, καθώς προς το παρόν δεν έχουμε... ούτε δείγμα από την Peugeot, σχετικά με οποιαδήποτε τυχόν νέα μοτοσυκλέτα στα Adventure. Ο Bezzi έπρεπε λοιπόν να εκφραστεί, χρησιμοποιώντας μια διαφορετική βάση, όμως όπως θα διαβάσετε και παρακάτω, έχει και έναν παραπάνω λόγο που το έκανε αυτό.

Ο σχεδιαστής ανέφερε χαρακτηριστικά για την εργασία του: «Στην νέα, υποθετική γκάμα της Peugeot Motocycles, δεν μπορεί να λείπει ένα crossover παντός εδάφους. Για να διεγείρει την γαλλική υπερηφάνεια, ένα δικύλινδρο Adventure 700 κυβικών, με όλα όσα χρειάζεται ώστε να επιτύχει και να κάνει τους enthusiasts χαρούμενους, χωρίς τίποτα να ζηλέψει από τους Ευρωπαίους και Ιάπωνες ανταγωνιστές του. Απαραίτητα κινεζικής κατασκευής, αλλά στα χαρακτηριστικά της Peugeot, το PM-03 θα μπορούσε να είναι έτοιμο σε πολύ λίγο χρόνο, επιδεικνύοντας μια γνωστή και δοκιμασμένη βάση, στην οποία θα μπρούσε να εφαρμοστεί η άμεσα αναγνωρίσιμη αισθητική της Peugeot». Εδώ φαίνεται και ο λόγος, που ο Bezzi κάνει αναφορά στην κινεζική κατασκευή, κάτι που δεν έκρυψε στο σχέδιο του.

 

Πηγή/φωτογραφία: Oberdan Bezzi

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 14:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon