.
Κατηγορία ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 10:25

Piaggio - Έρχεται ο αερόσακος στα MP3

Σε αυτή την φάση λείπουν μόνο ένας τροχός ακόμα και μία οροφή, για να γίνει… αυτοκίνητο.

Το Piaggio MP3 είναι ένα όχημα πολύ ιδιαίτερο από τα γεννοφάσκια του. Ήταν, χωρίς ίχνος υπερβολής, το πρώτο scooter που μπορούσε να οδηγηθεί με δίπλωμα αυτοκινήτου, από το μακρινό 2006, 15 χρόνια πριν γίνει η ισοδυναμία των διπλωμάτων Α1 και Β, που ξέρουμε σήμερα. Η Piaggio ήδη αναγνωρίζει αυτό τον ρόλο του MP3 και το προικίζει με αυτοκινητικού επιπέδου εξοπλισμό. Φαίνεται ότι το επόμενο βήμα θα είναι ο αερόσακος.

Σύμφωνα με διεθνείς πηγές, η Piaggio έχει ήδη καταθέσει τα ανάλογα σχέδια προς κατοχύρωση. Ο αερόσακος θα βρίσκεται στο κεντρικό τούνελ, μπροστά από τον αναβάτη και ανάμεσα από τα πόδια του. Το μέγεθος του, όπως φαίνεται και από τις εικόνες της πατέντας, θα είναι ιδιαίτερα μεγάλο, καλύπτοντας όλη την περιοχή στην οποία μπορεί να βρεθεί ο αναβάτης μετά από πρόσκρουση. Η λειτουργία ενός αερόσακου είναι λίγο-πολύ γνωστή πλέον, οπότε δεν χρειάζεται να επεκταθούμε και εδώ. Tα σχέδια που δημοσιεύονται είναι μάλιθστα πολυάριθμα και αποκαλυπτικά, όσον αφορά την τοποθέτηση του αερόσακου, τον τρόπο αποθήκευσης του μέχρι να χρειαστεί, το σχήμα της γεννήτριας αερίων του κ.ά. 

Αν τα σχέδια της Piaggio πάρουν σάρκα και οστά, όσον αφορά την έκδοση παραγωγής, τότε θα μιλάμε μόλις για το 2ο όχημα κατηγορίας μοτοσυκλέτας, με προσφερόμενο αερόσακο. Όπως και στην περίπτωση του Goldwing της Honda, η χρήση αερόσακου σε ένα μακρύ και χαμηλού κέντρου βάρους scooter, με «προβλέψιμη» θέση οδήγησης από τον αναβάτη, έχει λογική και θεμέλια να φανεί χρήσιμη. Αξίζει να αναφέρουμε εδώ, ότι η Piaggio έχει ήδη επιδείξει την διάθεση της να εργαστεί σε σύστημα αερόσακου στο MP3, μέσω ενός πρωτοτύπου που έφτασε μέχρι και την έκθεση της EICMA.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 10:35

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon