.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016 15:26

Έκλεισε η Skully!

 

Άδοξο τέλος για την φίρμα προηγμένων κρανών

 

Σύμφωνα με αναφορές του site TechCrunch, η εταιρεία προηγμένων κρανών Skully φαίνεται πως έφτασε στο τέλος της γραμμής, πριν καταφέρει να βγάλει σε μαζική παραγωγή το εξελιγμένο AR-1 κράνος της που θα διέθετε Head-up Display.

Παρά το γεγονός πως η αμερικάνικη φίρμα είχε μαζέψει περί τα... 15 εκατομμύρια δολάρια (!) για τον σχεδιασμό και την παραγωγή του AR-1, οι επενδυτές αποφάσισαν να σταματήσουν εδώ την ιστορία του, κλείνοντας έτσι άδοξα το κεφάλαιο Skully -πάντα σύμφωνα με το TechCrunch.

skully 1

Οι φήμες αναφέρουν πως η Skully αναζητεί εναγωνίως άλλους επενδυτές, ενώ βρίσκεται σε συνομιλίες με την κινέζικη LeSports, για μια πιθανή εξαγορά της.

Η Skully είχε γίνει στόχος εξαγριωμένων αγοραστών που είχαν προπληρώσει το AR-1 τους, όταν η φίρμα ξεκίνησε μια σειρά καθυστερήσεων και αναβολών στην ημερομηνία παράδοσης των κρανών.

skully 5

Υπάρχουν μάλιστα και υπόνοιες πως η φίρμα δεν πήρε καν την έγκριση ECE 22.05 ώστε το κράνος να μπορεί νόμιμα να πωληθεί στην Ευρώπη, ενώ για τη συγκεκριμένη ιστορία οι marketeers της Skully αναφέρουν πως αυτό έγινε λόγω της απαγόρευσης ύπαρξης εξαρτημάτων κοντά στα μάτια του αναβάτη (Head Up Display οθόνες, κ.α.).

Πηγές αναφέρουν πως μέχρι σήμερα 50 ή και λιγότερα κράνη AR-1 έχουν βρει το δρόμο τους προς Αμερικανούς εξέχοντες αγοραστές, VIP πελάτες και σημαίνοντας πρόσωπα των Social Media.

skully 2

Οι προπαραγγελίες είχαν φτάσει τις 1.500-2.000, και αυτό σημαίνει ανάλογο αριθμό από απογοητευμένους ή εξοργισμένους πελάτες που είχαν πληρώσει 1.400-2.000 δολάρια έκαστος!

Το πρόβλημα που οδήγησε στο κλείσιμο της Skully, σύμφωνα με τα αμερικάνικα μέσα εστιάζεται στην κακοδιαχείριση της εταιρείας και στους αδελφούς Weller που βρισκόταν στην κεφαλή της φίρμας.

skully 4

Να θυμίσουμε πως παλαιότερα είχαμε αναφερθεί και σε συμφωνία της Aprilia με τη Skully για κράνη που θα ενσωμάτωναν την Piaggio Multimedia Platform.

Το κλείσιμο της Skully αφήνει τώρα ελεύθερο πεδίο στην Intelligent Cranium Helmets  αλλά και στην BMW Motorrad για την παραγωγή του πρώτου υπέρ-εξελιγμένου κράνους με HUD, κάμερες, κ.α. Ελπίζουμε εκεί να έχουμε καλύτερες εξελίξεις.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016 20:42

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon