.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2014 14:34

Νομικό μπλέξιμο με ασφάλεια στην Σκοτία

 

Την πούλησε ασφαλισμένη, κι έμπλεξε!

 

Στην Σκωτία, ο Paul Duffy, πούλησε την μοτοσυκλέτα του, μία Kawasaki Ninja σε έναν αναβάτη, τον James Bryson, και αμέλησε να διακόψει το συμβόλαιο της ασφάλειας της.

Ο νέος ιδιοκτήτης, σκοτώθηκε οδηγώντας την μοτοσυκλέτα, λίγες μέρες μετά, όταν τράκαρε μετωπικά με ένα αυτοκίνητο Toyota Yaris. Ο αναβάτης, δεν είχε ασφαλίσει την μοτοσυκλέτα, ενώ δεν είχε και δίπλωμα οδήγησης, μιας και του το είχε πάρει η αστυνομία για τέσσερα χρόνια, ύστερα από επικίνδυνη οδήγηση όντας υπό την επήρεια αλκοόλ. Ο αναβάτης, είχε καταδιωχθεί και συλληφθεί, ενώ είχε βρεθεί τρεις φορές πάνω από το όριο κατανάλωσης αλκοόλ.Έτσι, η ασφαλιστική εταιρία, MCE Insurance, θα κινηθεί δικαστικά προς τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, τον Paul Duffy, προκειμένου να διεκδικήσει τα χρήματα που της αναλογούν!
Έτσι, όπως δήλωσε και ο μπλεγμένος πρώην ιδιοκτήτης της Kawasaki, Paul Duffy, πρέπει να ακυρώνουμε την ασφάλεια της μοτοσυκλέτας μας αμέσως μόλις αλλάζει ιδιοκτήτη, ώστε να μην βρεθούμε μπλεγμένοι κι εμείς!

Εμάς βέβαια μας φαίνεται αρκετά μπλεγμένο όλο αυτό το σενάριο, και πως δύσκολα θα βρεθεί να πληρώσει ο Duffy για το ατύχημα του νέου ιδιοκτήτη, αφού τουλάχιστον νομικά, στην Ελλάδα τουλάχιστον, η μοτοσυκλέτα δεν μπορεί να είναι ασφαλισμένη σε άλλο όνομα από αυτό που αναγράφεται στην άδεια.

Μιλώντας με ασφαλιστική, διαπιστώσαμε ότι, στην Ελλάδα, αν αλλάξει ιδιοκτήτη η μοτοσυκλέτα και μεταβιβασθεί, αυτόματα το συμβόλαιο παύει να ισχύει και πρέπει να εκδοθεί νέο, στο όνομα του νέου ιδιοκτήτη. Ο παλιός ιδιοκτήτης, χάνει τα λεφτά του αν αφήσει ενεργό το συμβόλαιο, ή θα πρέπει να το διακόψει με συγκεκριμένη διαδικασία, ώστε να πάρει τα υπόλοιπα χρήματα του συμβολαίου πίσω. Όχι όμως ότι θα μπλέξει νομικά. Εκτός αν η ξένη ασφαλιστική εταιρία "πάτησε" στο γεγονός ότι, εφόσον έχει πεθάνει ο ιδιοκτήτης, μπορεί να κυνηγήσει το αμέσως επόμενο νομικό προσκείμενο πρόσωπο, διεκδικόντας χρήματα από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, ελπίζοντας ότι το δικαστήριο θα τον βγάλει συνυπεύθυνο με κάποιο τρόπο. 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2014 18:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon