.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013 10:28

H Beta στο Enduro Meeting

 

Με τον Luis Correia!

 


8 Δεκ. 2013, Ανάβυσσος, Αττική

Το φετινό 2o Enduro Meeting καταφέρνει να προσφέρει σε όλους τους λάτρεις του σπορ την αναγκαία, λόγω των εποχών, ψυχική ανάταση.

Ξεπέρασε τις προβλέψεις

Στην δεύτερη εκδοχή της, η καθιερωμένη γιορτή του enduro ξεπερνά ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, συγκεντρώνοντας αρκετές εκατοντάδες συμμετεχόντων, οι οποίοι απολαμβάνουν μία μοναδική διαδρομή περιδιαβαίνοντας τα μονοπάτια της νότιας Αττικής. Παλιοί φίλοι και γνωστοί, αλλά και νέοι αναβάτες του χώρου, στάθηκαν για λίγο κάτω από τις τέντες της “The Fuoristrada Co” για να μοιραστούν μαζί μας απόψεις, σκέψεις κι ένα ζεστό χαμόγελο.

Η εταιρεία μας, αντιπροσωπεύοντας κατ’ αποκλειστικότητα τις μοτοσυκλέτες του Ιταλικού εργοστασίου της Beta στην Ελλάδα, είχε την μεγάλη τιμή κι ευχαρίστηση να φιλοξενεί τον αναβάτη που το 2013 τερμάτισε στην τέταρτη θέση της Ε3 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro, τον Πορτογάλο Luís Correia. Χαμηλών τόνων και γεμάτος πάθος για το σπορ, ο Πορτογάλος αναβάτης του EWC, καθ’ όλη την διάρκεια του event, έγινε ένα με τους συμμετέχοντες στο event. Επάνω σε ένα νέο Beta RR 250 Racing, μαζί με τον πρωταθλητή Ελλάδας Ε3 Ηλία Κυριλή και το δικό του Beta RR 350 Racing, ο Πορτογάλος οδήγησε σε όλη την διαδρομή enduro και μοιράστηκε κάτι από την τεράστια οδηγική εμπειρία του με όλους του συμμετέχοντες.

Με τα επίσημα νούμερα από το γραφείο της διοργάνωσης να κάνουν λόγο για σχεδόν 370 εγγεγραμμένες συμμετοχές, το event γέμισε όλους χαρά αφήνοντας μία ιδιαίτερα θετική νότα στον χώρο, σε μία εποχή που όλοι μας έχουμε ανάγκη από καλά νέα. Στην χάραξη της εξαιρετικής διαδρομής, ο τοπικός αναβάτης Κώστας Κόρδας, είχε κάνει μια πολύ καλή δουλειά, καταφέρνοντας να προσφέρει περίπου εβδομήντα απαιτητικά χιλιόμετρα, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων ήταν στενό εντουράδικο μονοπάτι. Αλλά και από την δική τους πλευρά, οι άνθρωποι του γνωστού forum, dirt-bike.gr, με την συνεργασία της ομάδας του Off Road Team, ανέβασαν για άλλη μία φορά ψηλά τον πήχη, προσφέροντας ένα πολύ καλά οργανωμένο γεγονός.

Μοναδικό θέαμα

Την στιγμή που ο Λευτέρης Καρέτσος και ο Δημήτρης Ζουγανέλης πρόσφεραν μοναδικό θέαμα στο κοινό της εκδήλωσης επάνω σε δύο μοτοσυκλέτες trial της Beta, αναβάτες από όλη την Ελλάδα, αγωνιστικές ομάδες που πρωταγωνιστούν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και αρκετές εταιρείες του χώρου έδιναν το “παρόν” στην μεγάλη αυτή γιορτή του enduro, δημιουργώντας έτσι ανυπομονησία για την επόμενη αντίστοιχη οργάνωση.

Σαν ένα σύντομο αλλά χαρακτηριστικό σχολιασμό για το 2ο Enduro Meeting, εμείς θα αρκεστούμε στα λόγια ενός εξωτερικού παρατηρητή, με μεγάλη εμπειρία στον χώρο, του Luís Correia, o οποίος κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σε εκπροσώπους των Μέσων, ανέφερε:

“Είδα πολύ κόσμο σήμερα στο βουνό, με όρεξη και πάθος να συμμετέχει σε μία τόσο άρτια διοργάνωση. Παρά την όποια κατάσταση, νομίζω τα πράγματα στην Ελλάδα μοιάζουν αρκετά με τα όσα συμβαίνουν στην δική μου χώρα. Μπορεί να υπάρχει μια γενικότερη πτώση σε πωλήσεις, όμως πιστεύω πως σε καμία περίπτωση ο κόσμος δεν πρόκειται να αφήσει κάτι που τόσο αγαπά, την οδήγηση μοτοσυκλέτας εκτός δρόμου”.

Φωτό: Β. Κωστάκος, Fuoristrada

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon