.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013 11:21

Aprilia RSV4 – Μοτοσυκλέτα της χρονιάς!

 

Από το περιοδικό Motociclismo

 


Μετά από τις συνεχιζόμενες κατακτήσεις της στις πίστες, η Aprilia γιορτάζει μία ακόμη διάκριση. Το μηνιαίο περιοδικό “Motociclismo”, στα πλαίσια συγκριτικών τεστ για τα κορυφαία Superbikes ανακύρηξε μοτοσυκλέτα της χρονιάς την RSV4.

Ομόφωνα πρώτη

Η RSV4 Factory ABS κυριαρχεί στις αγωνιστικές πίστες του San Martino Del Lago και του Misano και μας προσκαλεί στον μαγικό κόσμο των Suprebikes.

Τo RSV4 Factory ABS βρίσκεται ομόφωνα πρώτο στις προτιμήσεις των δοκιμαστών. Όλα δείχνουν ότι το Superbike της Aprilia θα είναι ο απόλυτος νικητής και στο πρωτάθλημα 2013.

Μιλάνο, Μάιος 2013 – το 2013 ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Aprilia: H RSV4 , παγκόσμια πρωταθλήτρια για το 2010 και το 2012 τόσο σε επίπεδο κατασκευαστή όσο και αναβάτη, βρίσκεται και πάλι στις πρώτες θέσεις της κατάταξης του WSBK 2013. Η Aprilia βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης των κατασκευαστών, με μεγάλη βαθμολογική διαφορά από την δεύτερη BMW και τις Kawasaki, Honda, Suzuki και Ducati. H RSV4 Factory ABS μοιράζεται κοινά γονίδια με την έκδοση του WSBK και κάνει πάλι τη διαφορά κατακτώντας την πρώτη θέση στο συγκριτικό τεστ του περιοδικού "Motociclismo" που αφορούσε σπορ μοτοσυκλέτες δρόμου 1000 κυβικών.
Με την διάκριση σε αυτό το συγκριτικό για δεύτερη συνεχή σεζόν, επισφραγίζεται και επιβεβαιώνεται η εξαιρετική ποιότητα του RSV4 και αποδεικνύεται η διαχρονικότητα της μοτοσυκλέτας μέσα και έξω από την πίστα. Μία σεζόν, στην οποία η Aprilia RSV4 Factory κέρδισε σε όλα τα συγκριτικά τεστ που πραγματοποιήθηκαν από τα πιο έγκυρα έντυπα, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, σε διαφορετικές πίστες, με διαφορετικούς αναβάτες και ελαστικά.
«Είναι πραγματικά αδύνατο να μην ερωτευτείς αυτή τη μοτοσυκλέτα». Με αυτή τη φράση έκλεισε το άρθρο για το συγκριτικό τεστ, του περιοδικού Motociclismo. Και τα σχόλια από το σύνολο των αναβατών που τη δοκίμασαν στις στροφές ήταν διθυραμβικά.
"Έχει ένα προηγμένο και ελαφρύ σασί το οποίο είναι εξαιρετικό για την είσοδο στις στροφές"," Απίστευτο! Σου επιτρέπει να επιταχύνεις εκεί που ούτε καν φανταζόσουν ότι μπορείς", "Απίστευτα εξελιγμένο πακέτο ηλεκτρονικών συστημάτων", ήταν μερικές μόνο από τις δηλώσεις που έγιναν από τους δοκιμαστές στο τέλος της ημέρας.

Ραντεβού σε δύο πίστες

Φέτος, το ραντεβού με το Motociclismo, δόθηκε σε δύο πίστες με πολύ διαφορετικά μεταξύ τους χαρακτηριστικά: Η μία δοκιμή πραγματοποιήθηκε στη μικρότερη πίστα του San Martino del Lago και η άλλη στην ιδιαίτερη πίστα του Misano. Στόχος, τα Superbikes να διαγωνιστούν κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες ώστε να δοκιμαστούν η ικανότητα και η προσαρμοστικότητα τους σε κάθε περίσταση. Η πρόκληση του συγκριτικού περιελάμβανε τους καλύτερους εκπροσώπους της κατηγορίας από πλευράς επιδόσεων και τεχνολογίας. Τέσσερις μοτοσυκλέτες - όνειρο σε τιμές πάνω από € 20.000:
Aprilia RSV4 Factory ABS, BMW ΗΡ4, Ducati 1199 Panigale R και MV Agusta F4RR, φυσικά, όλα σε απόλυτα τυπική διαμόρφωση και εφοδιασμένα με ίδια ελαστικά, Pirelli Diablo Supercorsa SC2.

Ο Ilario Dionisi, έκανε καλύτερο χρόνο και στις δύο πίστες, με την Aprilia RSV4 Factory ABS. Τόσο στη San Martino del Lago με χρόνο 1'28 "90 και σχεδόν ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο πιο γρήγορα από την BMW ΗΡ4, αλλά και στην πίστα του Misano Adriatico, με χρόνο 1'42 "73. Ο δύο φορές πρωταθλητής του ιταλικού Supersport δήλωσε: “Η Aprilia RSV4 Factory ABS είναι ξεκάθαρα η ταχύτερη μοτοσυκλέτα στις στροφές”. Αυτή η δήλωση αποτελεί μια εξαιρετική περιγραφή των ιδιοτήτων του μοναδικού αυτού superbike, που στην έκδοση του 2013, είναι ακόμα πιο ισχυρό, γρήγορο και ασφαλές. Διαθέτει αυξημένη ισχύ έως 184 ίππους, νέο πλαίσιο, ακόμη πιο βελτιωμένο ηλεκτρονικό πακέτο διαχείρισης και ένα ανανεωμένο σύστημα πέδησης, εξοπλισμένο με ένα προηγμένο σύστημα ABS το οποίο είναι εφοδιασμένο και με τη δυνατότητα απενεργοποίησης.

Φωτογραφίες

{gallery}nea_kosmou/2013/aprilia/rsv4_motociclismo{/gallery}

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Διασημότητες και Vespa Ducati Track Day στα Μέγαρα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon