.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 16 Μαϊος 2013 11:02

Η Husqvarna και η Husaberg ενώνονται!

 

Αναμένονται νέα μοντέλα από τον Οκτώβριο

 


“Βάζουμε μαζί, ότι έπρεπε να είναι μαζί”, δήλωσαν μέσες άκρες οι υπεύθυνοι της Husqvarna για την νέα συνεργασία της Husqvarna με την Husaberg, και ουσιαστικά η Husqvarna με αυτό το moto θέλει να δηλώσει πως, γυρνάνε ξανά στο παρελθόν. Να θυμίσουμε ότι η Husaberg αποτελεί ουσιαστικά κομμάτι της Husqvarna, αφού δημιουργήθηκε από τους ανθρώπους που παρέμειναν στην Σουηδία, όταν το όνομα πουλήθηκε το 1987 στους αδελφούς Castiglioni και μετακόμισε στην Ιταλία.

Η χρονιά του 2013 θα παραμείνει στην ιστορία όμως μιας και η Husqvarna ξαναγεννιέται.

Μετά την εξαγορά της εταιρίας από την Pierer Industries AG και μετά από προσεκτική ανάλυση των οικονομικών της λαλά και όλων των συμφερόντων της, αποφασίστηκε η συνένωσή της με την Husaberg. Εικοσιπέντε χρόνια μετά, η Husqvarna θα παρουσιάσει νέα μοντέλα τον προσεχή Οκτώβριο βασισμένα στην τελευταία τεχνολογία, προσφέροντας κυβισμούς για κάθε αναβάτη, από τα 50cc μέχρι και τα μεγάλα τετράχρονα.
Η παρουσίαση των νέων μοντέλων θα γίνει τον Οκτώβριο στην Σουηδία, έτσι ώστε να φανεί η επιστροφή του ονόματος στην βάση του, ενώ αργότερα, τα μοντέλα θα παρουσιαστούν και επίσημα στην έκθεση EICMA του Μιλάνου τον Νοέμβριο.

Η εταιρία θα ονομάζεται πλέον "Husqvarna Sportmotorcyle GmbH" και θα έχει έδρα το Mattighofen της Αυστρίας,και η παραγωγή και οι πωλήσεις θα λειτουργήσουν στο 100% με τα νέα μοντέλα.

Με την αλλαγή αυτή, θα υπάρχουν διαθέσιμα ανταλλακτικά για όλα τα μοντέλα Husqvarna και η έδρα του θα παραμείνει στην Ιταλία, στο Biandronno.
Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι θα προκύψει από την συνένωση των δύο εταιριών, ούτε καν αν θα παραμείνει η μία εταιρία σαν όνομα – η Husqvarna προφανώς λόγω ιστορίας, ούτε αν θα είναι διαθέσιμες και οι δύο εταιρίες με μοντέλα βασισμένα στα ήδη υπάρχοντα, με άλλους χρωματισμούς και εξοπλισμό.
Αν πάντως συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα έχουμε KTM σε πορτοκαλί, σε μπλε, σε λευκό – κόκκινο, με άλλα λογότυπα και αξεσουάρ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Μαϊος 2013 11:16

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Kymco - Νέος τιμοκατάλογος KTM Duke 200 ABS – Test Ride »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon