.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 23 Μαϊος 2024 08:50

Ducati Diavel V4 - Διάκριση "Best of the Best" στα βραβεια Red Dot 2024

Το Ducati Diavel V4 πήρε τη διάκριση "Best of the Best" στην κατηγορία Product Design στα βραβεία Red Dot 2024.

Αυτή η αναγνώριση μεταξύ των πιο "επιφανών" προϊόντων σε διεθνές επίπεδο, γιορτάζει κάθε χρόνο την αριστεία στον κόσμο του σχεδιασμού και επιβεβαιώνει τη μοναδικότητα που χαρακτηρίζουν τις μοτοσυκλέτες που σχεδιάστηκαν και δημιουργήθηκαν στο Borgo Panigale.

Το βραβείο Red Dot, που ιδρύθηκε το 1955, γιορτάζει τις πιο πρωτότυπες και αξιόλογες προτάσεις σε στυλ και καινοτομία. Το βραβείο απονέμεται από μια κριτική επιτροπή ειδικών σε θέματα σχεδίασης προϊόντων, σχεδιασμού επικοινωνίας και σχεδιαστικών αντιλήψεων, που φέτος χάρισε στο Diavel V4 τον σημαντικό τίτλο του «Red Dot Award 2024: Best of the Best», την υψηλότερη αναγνώριση του διαγωνισμού, που επιφυλάχθηκε αποκλειστικά για δημιουργίες ικανές να θέσουν νέα πρότυπα στον τομέα τους. Το ίδιο βραβείο απέσπασε και το 1199 Panigale το 2013, η XDiavel το 2016 και η Diavel 1260 το 2019, αποδεικνύοντας πώς μια μοτοσυκλέτα Ducati μπορεί να συνδυάσει το στυλ, την πολυπλοκότητα και τις επιδόσεις με αδιαμφισβήτητο τρόπο.

Με το εκλεπτυσμένο στυλ και τις μυώδεις και κομψές γραμμές του, με μάζες οπτικά συγκεντρωμένες στο μπροστινό μέρος και ένα λεπτό πίσω μέρος με λεπτομέρειες όπως τα υποπόδια και η αναδιπλούμενη λαβή συνοδηγού, το Diavel V4 ξεχωρίζει σίγουρα οπτικά, ενώ ο κινητήρας V4 Granturismo είναι ένα χαρακτηριστικό στοιχείο τόσο για το στυλ όσο και για τις επιδόσεις αυτής της μοτοσυκλέτας, της οποίας η τολμηρή αισθητική ενισχύεται από αδιαμφισβήτητα στοιχεία, όπως τα εντυπωσιακά φώτα LED, το επιβλητικό πίσω ελαστικό και το εντυπωσιακό, τετραπλό τελικό της εξάτμισης.

Τέλος, σχεδόν δύο χρόνια μετά την παρουσίασή του, το Diavel V4 έχει αναγνωριστεί από τους πιο έγκυρους θεσμούς στο χώρο του σχεδιασμού και τον διεθνή τύπο. Ανάμεσα στις αναγνωρίσεις του ξεχωρίζουν το  βραβείο Good Design, η παλαιότερη παγκόσμια αναγνώριση στον τομέα του σχεδιασμού και η Ειδική Μνεία στο German Design Award 2024, που ανατέθηκε από το Γερμανικό Συμβούλιο Σχεδιασμού. Η τελετή απονομής των βραβείων Red Dot 2024 θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου στη Γερμανία, στο θέατρο Aalto στο Essen. Οι νικητές των βραβείων θα εκτεθούν στο μουσείο Red Dot στο Zollverein, το οποίο και αποτελεί πλέον μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon